ΚΟΣΜΟΣ

Τα 10 κορυφαία γκολ-μετεωρίτες!

Τα 10 κορυφαία γκολ-μετεωρίτες!

Ο Φραντσέσκο Τότι "εκτέλεσε" τη Γιουβέντους με βολίδα ταχύτητας 113χλμ/ώρα και το Sport24.gr σας παρουσιάζει δέκα ασύλληπτα γκολ-ρουκέτες που έγραψαν ιστορία. Απολαύστε τα μέσα από videos!

Ρουκέτα, κεραυνός, φωτοβολίδα, πύραυλος... Όπως και να προτιμάτε, όπως και αν ονομάσετε το εκπληκτικό γκολ του Φραντσέσκο Τότι στο ντέρμπι της Ρόμα κόντρα στη Γιουβέντους, το δεδομένο είναι πως πρόκειται για ένα από τα θεαματικά άπιαστα σουτ που έχουν δει τα μάτια μας στα γήπεδα του κόσμου όλα αυτά τα χρόνια.

Φυσικά, δύο γεγονότα που του προσδίδουν ακόμα μεγαλύτερη λάμψη και αίγλη στο γκολ του "καπιτάνο" των Ρωμαίων είναι αφενός πως η ταχύτητα της μπάλας έφτασε τα 113 χιλιόμετρα ανά ώρα και αφετέρου πως ο παγκόσμιος Τζίτζι Μπουφόν δεν πρόλαβε να καταλάβει από που του'ρθε.

Μπαίνοντας πάντως στο κλειστό κλαμπ των σκόρερ που κάποιο τέρμα τους ξεπέρασε σε ταχύτητα το φράγμα των 100 χιλιομέτρων την ώρα, ο Τότι μπορεί να αισθάνεται υπερηφάνεια που έχει για "παρέα" και άλλα βαριά ονόματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Όπως για παράδειγμα τον Ρομπέρτο Κάρλος και το φάουλ-μπανάνα στο διεθνές φιλικό Βραζιλία-Αγγλία του 1997 (σουτ που έφτασε τα 137χλμ/ώρα), τον Νταβίντ Τρεζεγκέ που σκόραρε ως παίκτης της Μονακό μέσα στο "Ολντ Τράφορντ" με ασύλληπτο σουτ εντός περιοχής (154,5 χλμ/ώρα) ή και τον Ρόναλντ Κούμαν που πέρασε στο πάνθεον με το γκολ του στον τελικό Πρωταθλητριών του 1992 απέναντι στη Σαμπντόρια (φάουλ με 188χλμ/ώρα).

Πάντως, όλοι οι παραπάνω δεν μπορούν να συναγωνιστούν τον Βραζιλιάνο Ρόνι Έμπερσον, που κατέχει το ρεκόρ με το δυνατότερο εύστοχο σουτ στον αγώνα της Ναβάλ με τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας προ εξαετίας, 221 χιλιόμετρα την ώρα ήταν αυτά, όχι παίξε-γέλασε!

Related content

Mε αφορμή λοιπόν την "οβίδα" του Τότι στο σαββατιάτικο ντέρμπι Ρόμα-Γιουβέντους, το S port24.gr σας παρουσιάζει τα 10 γκολ που θα μπορούσε κάλλιστα να συλληφθεί η "ασπρόμαυρη Θεά" λόγω παράβασης του ορίου για υπερβολική ταχύτητα:

Ρομπέρτο Κάρλος (Γαλλία - Βραζιλία)

Ρόνι Έμπερσον (Ναβάλ - Σπόρτινγκ Λισσαβώνας)

Άριεν Ρόμπεν (Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης)

Νταβίντ Τρεζεγκέ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μονακό)

Χουάν Φερνάντο Κιντέρο (Κολομβία U20 - Αργεντινή U20)

Ρόναλντ Κούμαν (Μπαρτσελόνα - Σαμπντόρια)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν - Μπρέσια)

Μάριο Μπαλοτέλι (Ιταλία - Γερμανία)

Άλαν Σίρερ (Νιούκαστλ - Λέστερ, το γκολ στο 1'02'' του video)

Πολ Πογκμπά (Γιουβέντους - Ουντινέζε)

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ