ΚΟΣΜΟΣ

Στράχαν στον πάγκο της Σκωτίας

Στράχαν στον πάγκο της Σκωτίας

Ο Γκόρντον Στράχαν είναι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Σκωτίας, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2016.

Έχοντας φορέσει ήδη 50 φορές τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ως παίκτης, ο 55άχρονος πλέον Στράχαν θα προσπαθήσει πλέον να βοηθήσει την Εθνική Σκωτίας και από το πόστου του προπονητή, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Κρεγκ Λέβεν που απολύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Η τελευταία ομάδα στην οποία εργάστηκε ο Στράχαν ήταν η Σέλτικ όπου έμεινε τέσσερα χρόνια (2005-2009), ενώ παραμένει μακριά από τους πάγκους από τον Οκτώβριο του 2010 όταν και λύθηκε η συνεργασία του με τη Μίντλεσμπρο.

"Ειμαι πολύ υπερήφανος για τον εαυτό μου και και η οικογένειά μου είναι υπερήφανη που έχω γίνει τεχνικός της Σκωτίας", τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Γλασκώβη ο άλλοτε προπονητής των Κόβεντρι, Σαουθάμπτον και Σέλτικ, και συνέχισε:

Στράχαν στον πάγκο της Σκωτίας
© EMPICS SPORT

Ο Γκόρντον Στράχαν με τη φανέλα της Εθνικής Σκωτίας ως ποδοσφαιριστής

"Είναι μία σπουδαία ημέρα για μένα που την περίμενα 40 χρόνια. Θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές αλλά ξέρω ότι θα υπάρξουν επίσης και καλές στιγμές.

Σε όποιο σύλλογο και αν πας θα αντιμετωπίσεις προκλήσεις όμως αυτή είναι η πρώτη φορά που οι προκλήσεις είναι μπροστά από ένα έθνος.

Εάν καταφέρεις να είσαι επιτυχημένος κάνεις ένα έθνος ευτυχισμένο και υπερήφανο, και αυτό είναι η προτεραιότητά μου".

Στράχαν στον πάγκο της Σκωτίας
© SNS GROUP

Έτοιμος για την υπέρτατη πρόκληση της καριέρας του ο 55άχρονος τεχνικός

Ο Στράχαν θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο στη φιλική αναμέτρηση με την Εστονία τον Φεβρουάριο που θα διεξαχθεί στο Πίτοντρι, ενώ το πρώτο του επίσημο ματς θα είναι απέναντι στην Ουαλία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014 (22 Μαρτίου, "Χάμπτεν Παρκ").

Σημειώνεται πως οι "χαϊλάντερς" έχουν μόνο 2 βαθμούς μετά από 2 αγωνιστικές στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με το συμβόλαιο του Στράχαν να είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2016 όπου είναι προγραμματισμένη η τελική φάση του επόμενου Euro.

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ