ΚΟΣΜΟΣ

"Στημένο" το Νιγηρία-Αργεντινή;

"Στημένο" το Νιγηρία-Αργεντινή;

Το ντόμινο αποκαλύψεων για "ύποπτα" παιχνίδια ανά την υφήλιο καλά κρατεί. H FIFA ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνα για το Νιγηρία-Αργεντινή (4-1) της περασμένης Τετάρτης στην Αμπούγια, όπου παρατηρήθηκαν παράλογα υψηλά πονταρίσματα, ειδικά για το πέμπτο γκολ προς το τέλος. Δείτε το video του ματς.

"Η Fifa μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το ματς μεταξύ της Νιγηρίας και της Αργεντινής ήταν ένα από αυτά που είχαμε μεγάλο ενδιαφέρον και αποτελεί μέρος μία ευρύτερης έρευνας της Fifa που είναι υπό εξέλιξη", δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της ομοσπονδίας, με τα διεθνή ΜΜΕ να εκτιμούν ότι οι υποψίες δεν αφορούν τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Στην συγκεκριμένη διεθνή φιλική αναμέτρηση, οι "σούπερ αετοί" βρέθηκαν να προγούνται με 4-0 (10', 40' Ούτσε, 27' (πεν.) Ομπίνα, 52' Εμενίκε) από το 52ο λεπτό κόντρα σε μία "αλμπισελέστε" που κατέβηκε χωρίς -όλα σχεδόν- τα βασικά της στελέχη, με τις υποψίες της ομοσπονδίας να αφορούν τα πονταρίσματα που έγιναν την ώρα του αγώνα αλλά και πριν σημειωθεί το τελευταίο γκολ.

Και αυτό γιατί με το σκορ στο 4-0 διακινήθηκαν πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά, με τους παίκτες του στοιχήματος να "ζητούν" ένα πέμπτο γκολ για να αυξήσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτό... Μετά τη συμπλήρωση του 90λέπτου, ο διαιτητής Ιμπραχίμ Χαΐμπου υπέδειξε πέντε λεπτά καθυστερήσεων αλλά άφησε τον αγώνα να συνεχίζεται μέχρι που, στο όγδοο λεπτό του έξτρα χρόνου, είδε παράβαση στην περιοχή της Νιγηρίας και έδωσε πέναλτι στην Αργεντινή.

Τα ριπλέι όμως έδειξαν ότι το πέναλτι αυτό ήταν "εφεύρεση", από τη στιγμή που παίκτης της Νιγηρίας που χρεώθηκε την παράβαση, είχε βρει τη μπάλα με το... στομάχι και όχι με το χέρι του!

Παρόλα αυτά, ο ρέφερι έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα δείχνοντας απόλυτη σιγουριά, με τον Μάουρο Μποσέλι να αναλαμβάνει την ευθύνη και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

"Τρελά" χρήματα για να μπει το πέμπτο γκολ

"Γινόντουσαν κάποιες τρελές κινήσεις στην στοιχηματική αγορά πριν τον αγώνα", τόνισε εκπρόσωπος της διαδικτυακής στοιχηματικής εταιρίας "SmartOdds", και συμπλήρωσε:

"Με 86 λεπτά να έχουν παιχτεί ήδη, τα χρήματα που παίζονταν στο over 4.50 (να μπουν πάνω από 4,5 γκολ) ήταν παράλογα. Στην ουσία ο κόσμος έπαιζε κόντρα στη λογική ότι δεν θα σημειωθούν άλλα γκολ.

Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε συνολικά πόσα παίχτηκαν προς αυτή την κατεύθυνση αλλα σίγουρα μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες, πιθανότατα για πάνω από 1.000.000 λίρες".

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ