ΚΟΣΜΟΣ

"Πάρτε τον Φέργκιουσον στην Αυστραλία"

"Πάρτε τον Φέργκιουσον στην Αυστραλία"

Πεπεισμένος ότι η Αυστραλία πρέπει να κάνει πρόταση στον Σέρ Άλεξ Φέργκιουσον για τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού, εμφανίστηκε ο άλλοτε γκολκίπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Μαρκ Μπόσνιτς.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αυστραλίας αναζητεί το διάδοχο του Όλγκερ Όσιεκ ο οποίος παραιτήθηκε από τον πάγκο της εθνικής ομάδας μετά τη βαριά "φιλική" ήττα (0-6) από τη Γαλλία, και σύμφωνα με τον Μαρκ Μπόσνιτς θα πρέπει να γίνει άμεσα πρόταση στον Άλεξ Φέργκιουσον.

Ο Αυστραλός πρώην γκολκίπερ γνωρίζει "από την καλή και την ανάποδη" τον Σκωτζέζο, από τη θητεία στους "κόκκινους διαβόλους" τη διετία 1999-2001, και τόνισε πως ο 71χρονος τεχνικός είναι το πλέον κατάλληλο πρόσωπο για να "αναγεννήσει" την ομάδα ενόψει της συμμετοχής της στα τελικά του Μουντιάλ.

"Έχουν πέσει στο τραπέζι πολλά ονόματα αλλά δεν έχω ακούσει ένα συγκεκριμένο όνομα, παρότι έχω παραπάνω από έναν λόγο για να μην το προτείνω.

Είμαι ειλικρινής και είχα την εμπειρία μαζί του οπότε ξέρω πως είναι. Μιλάω για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Χρειάζεται ένας προπονητής του δικού του διαμετρήματος να έρθει και να βάλει πρόσωπα και πράγματα στη θέση τους", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπόσνιτς και συμπλήρωσε:

"Θα ζητούσε πολλά χρήματα αλλά στη ζωή και ειδικότερα στον αθλητισμό, παίρνεις ό,τι πληρώσεις. Εάν θέλεις τον καλύτερο θα πρέπει να πληρώσεις για τον καλύτερο".

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του αρχηγού της Εθνικής Αυστραλίας, Λούκας Νιλ: "Ο Φέργκιουσον είναι ο καλύτερος όλων των εποχών, χρειαζόμαστε κάποιον που θα έρθει στην Αυστραλία και θα μας κάνει ανταγωνιστικούς".

Να σημειωθεί πάντως ότι ο Φέργκιουσον ανακοίνωσε μόλις τον περασμένο Μάη την αποχώρησή του από την ενεργό δράση μετά από 27 χρόνια καριέρας στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει πως δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στην προπονητική.

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ