ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ροναλντίνιο του 2011

Ο Ροναλντίνιο του 2011

Το Sport24.gr παρουσιάζει τα πεπραγμένα του Ροναλντίνιο στο 2011 αλλά και τη λατρεία του για την Ελλάδα μέσα από τα συχνά ταξίδια του.

Για περίπου μία δεκαετία ο Ροναλντίνιο διέπρεψε στη Ευρώπη φορώντας διαδοχικά τη φανέλα των Παρί Σεν Ζερμέν, Μπαρτσελόνα και Μίλαν.

Στις 11 Ιανουαρίου 2011 πήρε την απόφαση να επαναπατριστεί, έχοντας αναδειχθεί δύο φορές κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη (2004,2005).

Αποδέχθηκε την πρόταση της Φλαμένγκο υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2014.

Λος Άντζελες Γκάλαξι, Κορίνθιανς, Παλμέιρας, Μπλάκμπερν αλλά και η Γκρέμιο στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά ενδιαφέρθηκαν σφόδρα για την απόκτηση του.

Ο Ροναλντίνιο στην επίσημη παρουσίαση του από την Φλαμένγκο (13/1/11) αποθεώθηκε από 20.000 οπαδούς των "Urubu". Σκόραρε το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα της νυν ομάδας του, στο ματς με την Μποαβίστα στις 6 Φεβρουαρίου (3-2).

Ο Ροναλντίνιο του 2011

Το χατ-τρικ επί της Σάντος

Ο 31χρονος σούπερ σταρ στις 27 Ιουλίου πέτυχε χατ-τρικ στην εκτός επικράτηση με 4-5 επί της Σάντος. Είναι χαρακτηριστικό πώς μέχρι το 30΄ η Φλαμένγκο έχανε 3-0.

Ο Ροναλντίνιο τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος σε 27 συμμετοχές, μετρά 13 γκολ, μοίρασε 7 ασίστ, ενώ συνολικά έχει κάνει 61 σουτ.

Η Φλαμένγκο βρίσκεται στην έκτη θέση της βαθμολογίας, υπολειπόμενη έξι βαθμών σε σχέση με τις Κορίνθιανς και Βάσκο Ντα Γκάμα που φιγουράρουν στην κορυφή.

Η επιστροφή στην εθνική Βραζιλίας

Τον περασμένο Σεπτέμβριο επέστρεψε υπό την καθοδήγηση του Μάνο Μενέζες στη "σελεσάο". Μάλιστα αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά στη φιλική νίκη της Βραζιλίας επί της Γκάνας. Τον ίδιο μήνα (29/9) ήταν εντυπωσιακός στην επικράτηση με 2-0 επί της Αργεντινής.

Τον περασμένο μήνα έχοντας ανακτήσει τη θέση του στην εθνική Βραζιλίας, έκανε τη διαφορά στο ματς με το Μεξικό (2-1). Ο "Γκαούτσο" ήταν ο παίκτης που ισοφάρισε στο 79΄.

Ο Ροναλντίνιο του 2011

Επίσημος προσκεκλημένος στην κλήρωση του πρωταθλήματος

Τακτικός επισκέπτης της χώρας μας θεωρείται ο Ροναλντίνιο. Το καλοκαίρι του 2005, έδωσε το παρών στην κλήρωση του 27ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος . Μάλιστα τότε δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποια στιγμή στο μέλλον να αγωνιστεί σε ελληνική ομάδα.

Επίσης είχε δηλώσει στη συνέντευξη Τύπου: " Θα ήθελα να μάθω τα πάντα για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της. Θα ήθελα να επιστρέψω και να κάνω διακοπές στην πατρίδα σας. Θαυμάζω το θερμό σας κλίμα. Η Εθνική σας ομάδα κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Οι παίκτες της ήταν πολύ πειθαρχημένοι.

Κάθε φορά που την παρακολουθούσαμε βλέπαμε αυτό το πράγμα, πόσο δεμένοι ήταν οι παίκτες. Είχαμε δει αρκετά παιχνίδια της σε βίντεο, ξέραμε ότι είναι καλή στο ψηλό παιχνίδι και ήμασταν κατάλληλα προετοιμασμένοι να την αντιμετωπίσουμε".

Η σχέση του με την Ελλάδα

H αγάπη του "μάγου της μπάλας" για την Ελλάδα είναι εκπεφρασμένη. Δεν είναι λίγες οι φορές όταν αγωνιζόταν στη Μίλαν, που έπαιρνε το αεροπλάνο και έκανε ταξίδι αστραπή για την Αθήνα προκειμένου να επισκεφθεί ένα από τα νυχτερινά κέντρα της πρωτεύουσας και να διασκεδάσει μαζί με την παρέα του.

Ο Ροναλντίνιο του 2011

Θαυμαστής της Μυκόνου

Τον Μάιο του 2009, ο Ροναλντίνιο και συγκεκριμένα την επόμενη ενός ματς της Μίλαν εθεάθη στη Μύκονο. Η απλότητα του χαρακτήρα του εντυπωσίασε όσους τον γνώρισαν. Ο Βραζιλιάνος μαγεύτηκε από τις ομορφιές του νησιού, κάνοντας μάλιστα σχέδια για την αγορά οικοπέδου στο "Νησί των ανέμων".

Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς λίγες ώρες μετά τη λήξη ενός αγώνα με τη Λάτσιο, ταξίδεψε με προορισμό την Αθήνα προκειμένου να διασκεδάσει σε νυχτερινό κέντρο στους ρυθμούς του Νίκου Βέρτη. Κάτι ανάλογο συνέβη και τον περασμένο Ιούλιο.

Φαν του Βέρτη

Ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα λατρεύει την Ελλάδα, θεωρώντας πως πλησιάζει πολύ στον τρόπο ζωής των Βραζιλιάνων. Στα ταξίδια του στην Αθήνα ο Ροναλντίνιο συνοδεύεται από τον μάνατζερ, Ανδρέα Δημητρίου, αλλά και με την παρέα των Αντώνη Ρέμου, Κώστα Πηλαδάκη και Νίκου Βέρτη. Ο τελευταίος άλλωστε αποτελεί και την μεγάλη αδυναμία του, όντας ο αγαπημένος του τραγουδιστής.

Σε μία από τις επισκέψεις του, ο υποψήφιος μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού, είχε έρθει στην Αθήνα μαζί με τη μητέρα του, την αδελφή του, τον γαμπρό του αλλά και άλλα μέλη της οικογένειας του. Κοινός παρονομαστής της διαμονής του στην Αθήνα, ο ...Αστέρας Βουλιαγμένης.

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ