ΚΟΣΜΟΣ

O δικτάτορας που λάτρευε το ΝΒΑ!

O δικτάτορας που λάτρευε το ΝΒΑ!

Ο ιδιόρρυθμος ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ιλ που δεν έχανε αγώνα του Τζόρνταν. Το δώρο της Ολμπράιτ με την υπογραφή του "Air Mike" και η φωτογραφία του διαδόχου του με τον Κόμπι Μπράιαντ!

Τον αποκαλούσαν "πατέρα του έθνους", "στρατηγό" και "ανώτατο ηγέτη".

Ο αινιγματικός Κιμ Γιονγκ-Ιλ, ο οποίος λατρεύτηκε σαν Θεός από τον λαό του, εγκατέλειψε τα εγκόσμια σε ηλικία 69 ετών.

Ο παντοδύναμος πρόεδρος της Βορείου Κορέας, εκτός από το πάθος για τον κινηματογράφο με συλλογή που ξεπερνούσε τα 20.000 DVD αλλά και τη λατρεία του για την Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ήταν θιασώτης και του ΝΒΑ!

O δικτάτορας που λάτρευε το ΝΒΑ!

Μάλιστα η πρώην υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ σε επίσκεψη της στη Βόρειο Κορέα είχε προσφέρει στον Κιμ Γιονγκ-Ιλ μία μπάλα μπάσκετ υπογεγραμμένη από τον Μάικλ Τζόρνταν. Ο “Air Mike” ήταν ο αγαπημένος παίκτης του εκλιπόντα προέδρου.

Φήμες τον ήθελαν να διατηρεί μία βιβλιοθήκη γεμάτη από DVD σχεδόν από κάθε αγώνα του Αμερικανού σούπερ σταρ!

Στα νιάτα του, σύμφωνα με τον "θρύλο" στη Βόρεια Κορέα ήταν πρωταθλητής σε γκολ και μπόουλινγκ έχοντας σημειώσει εκπληκτικές επιδόσεις. Εκτός από το μπάσκετ, είχε άμεση εμπλοκή και στα ποδοσφαιρικά δρώμενα.

O δικτάτορας που λάτρευε το ΝΒΑ!

Αλήστου μνήμης η δήλωση του πρώην ομοσπονδιακού της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Χουν, που ισχυριζόταν πως ο πρόεδρος του έδινε οδηγίες και συμβουλές για το σύστημα με το οποίο θα παρατάξει την ομάδα του μέσα από ένα αόρατο κινητό τηλέφωνο!

Στο Μουντιάλ του 2010, όπου η χώρα της Ασίας έδωσε το παρών στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής παρότι δικαιούνταν 17.000 εισιτήρια εντούτοις έπειτα από απόφαση του Κιμ Γιονγκ-Ιλ έλαβε μόλις 200.

Έτσι οι φανατικοί ποδοσφαιρόφιλοι της Βόρειας Κορέας έμειναν απογοητευμένοι στη βάση τους αφού δεν τους επετράπη να ταξιδέψουν.

O δικτάτορας που λάτρευε το ΝΒΑ!

Διάδοχος του ιδιόρρυθμου Κιμ Γιονγκ-Ιλ, στην ηγεσία της χώρας θα είναι ο γιος του Κιμ Γιονγκ-Ουν. Κοινό στοιχείο τους η λατρεία για το μπάσκετ και δη για το ΝΒΑ.

Ο 27χρονος, ο οποίος σπούδασε στην Ελβετία, περιγράφεται από φίλους του ως ικανότατος παίκτης, καθώς γνωρίζει τα μυστικά της πορτοκαλί μπάλας.

Μάλιστα φέρεται να έχει εκπληρώσει ένα παιδικό του όνειρο, έχοντας συναντήσει τον Κόμπι Μπράιαντ και τον Τόνι Κούκοτς.

Χόμπι του, είναι να βγάζει φωτογραφίες με αστέρια του ΝΒΑ, δίχως ωστόσο ουδείς να γνωρίζει πότε και κάτω από ποιες συνθήκες ήρθε σε επαφή με τους Αμερικανούς αστέρες.

Δείτε ένα συγκλονιστικό video με το λαό της Βόρειας Κορέας να θρηνεί τον θάνατο του ηγέτη τους Κιμ Γιονγκ-Ιλ.

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ