ΚΟΣΜΟΣ

O ΑΕΚτζής που κατέκτησε τον Παναμά!

O ΑΕΚτζής που κατέκτησε τον Παναμά!

Η πρωταθλήτρια ομάδα του Παναμά καθοδηγείται από Έλληνα πρόεδρο. Ο Βασίλης Παπαδίκης από τους πιο έμπειρους παράγοντες της χώρας εξηγεί στο Sport24.gr πως οδήγησε την Τσορίγιο στo Tσάμπιονς Λιγκ Βορείου&Κεντρικής Αμερικής αλλά και την αγάπη του για την ΑΕΚ.

Το μυστικό της επιτυχίας είναι η αδιάλλακτη επιμονή στο σκοπό” έλεγε ο Μπέντζαμιν Ντισραέλι.

Ο Βασίλης Παπαδίκης πριν από 20 χρόνια εγκατέλειψε την Ελλάδα με προορισμό τον Παναμά όπου δραστηριοποιείται με επιτυχία μέχρι σήμερα.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας από την πρώτη στιγμή συνδύασε τις επαγγελματικές ασχολίες του, με το ποδόσφαιρο που αποτελεί το μεγάλο του πάθος.

Το 2007 ίδρυσε την εταιρεία “Ermis” με αντικείμενο την τροφοδοσία καραβιών, εστιατορίων και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Μεταξύ άλλων παρέχονται υπηρεσίες που περιλαμβάνουν τον ανεφοδιασμό τροφίμων, την παροχή μηχανολογικού εξοπλισμού και εξοπλισμού καταστρώματος και την παροχή εξοπλισμού ασφαλείας.

O ΑΕΚτζής που κατέκτησε τον Παναμά!

Θιασώτης της ΑΕΚ από τα γεννοφάσκια του, ο κ. Παπαδίκης ίδρυσε την ΑΕΚ Παναμά για να φτάσει μέχρι το 2011 στο σημείο να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα Παναμά και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ Βορείου και Κεντρικής Αμερικής με την Τσορίγιο.

Βρισκόμουν εννέα χρόνια στο συμβούλιο του συλλόγου όμως τα τελευταία δύο χρόνια ανέλαβα την προεδρία της Τσορίγιο” αναφέρει ο ομογενής επιχειρηματίας ξετυλίγοντας το κουβάρι της πορείας του στη νοτιότερη χώρα της κεντρικής Αμερικής.

Είχαμε ιδρύσει την ΑΕΚ Παναμά, με την οποία μετείχαμε αρχικά στο πρωτάθλημα επιχειρήσεων και στη συνέχεια στην Γ΄ κατηγορία του Παναμά. Πριν 17 χρόνια ανεβήκαμε στη Β΄ κατηγορία. Υπήρχε μεγάλη κρίση στο ποδόσφαιρο της χώρας εκείνη την εποχή.

Ουσιαστικά είχαν σχηματιστεί δύο ομοσπονδίες, η μία είχε την υποστήριξη του κράτους και η άλλη της FIFA. Ακολούθησε συγχώνευση των πρωταθλημάτων απ΄όπου προέκυψε η ΑΕΚ Λος Σάντος”.

Ο Βασίλης Παπαδίκης, ο οποίος εκπλήσσει με τις εγκυκλοπαιδικές γνώσεις του από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, εξήγησε πως βρέθηκε στα κοινά της Τσορίγιο με την οποία πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

O ΑΕΚτζής που κατέκτησε τον Παναμά!

Με πλησίασε ο Μανουέλ Αρίας τωρινός αντιπρόεδρος της Τσορίγιο και με έπεισε να ασχοληθώ με τα κοινά της ομάδας.

Στη διοίκηση υπάρχουν και άλλοι Έλληνες που προσφέρουν. Οι Νίκος Λιακόπουλος και Κώστας Λιακόπουλος έχουν αναλάβει τα οικονομικά.

Η Τσορίγιο κατέκτησε για πρώτη φορά το πρωτάθλημα το 2011, όμως μετρά πολλούς τίτλους σε επίπεδο Νέων, όπου γίνεται εξαιρετική δουλειά ενώ έχει φτάσει στην κορυφή και στο πρωτάθλημα Γυναικών. Ουσιαστικά είχαν προηγηθεί τρεις συμμετοχές σε τελικό μέχρι να καταφέρουμε να στεφθούμε πρωταθλητές”.

Tα οικονομικά του Παναμά σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο μπορεί να μην βρίσκονται στα επίπεδα χωρών όπως το Μεξικό και η Κολομβία, ωστόσο όπως διαπιστώνεται υπάρχει φερεγγυότητα.

Παρότι τα οικονομικά μέσα είναι περιορισμένα στον Παναμά καταφέρνουμε να πρωταγωνιστούμε. Εδώ πληρώνουν λιγότερα σε σχέση με άλλες χώρες όπως το Μεξικό, την Κολομβία και την Βολιβία.

Αυτά τα πρωταθλήματα αποτελούν στόχο για τους ποδοσφαιριστές του Παναμά, αν και όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση οι ποδοσφαιριστές αμείβονται καλύτερα από την Ελλάδα, αν σκεφτείς πως ο ανώτερος μισθός στην ομάδα είναι 2.500 δολάρια, ενώ το μπάτζετ μας πέρυσι ήταν 700.000 δολάρια".

O ΑΕΚτζής που κατέκτησε τον Παναμά!

Τον ερχόμενο Ιούλιο ανοίγει τις πύλες του το Concacaf Champions League. Ο Παναμάς εκπροσωπείται από την πρωταθλήτρια Τσορίγιο με τον Έλληνα πρόεδρο της ομάδας να εκφράζει την επιθυμία να κληρωθεί στον ίδιο όμιλο με τους Λ.Α. Γκάλαξι του Ντέιβιντ Μπέκαμ!

“Παρακαλάω να κληρωθούμε με τους Λος Άντζελες Γκάλαξι για να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τον κόσμο λόγω της παρουσίας του Ντέιβιντ Μπέκαμ”.

H Tσορίγιο, ιδρύθηκε το 1974 και εδρεύει στην ομώνυμη ιστορική αλλά συνάμα φτωχική συνοικία που φωλιάζει στην περιοχή Σαν Φελίπε της πρωτεύουσας Πάναμα Σίτι. Έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας είναι το «Εστάδιο Χαβιέ Κρουζ» χωρητικότητας 2.500 θέσεων.

O ΑΕΚτζής που κατέκτησε τον Παναμά!

Παρά την τεράστια χιλιομετρική απόσταση μεταξύ Παναμά και Ελλάδα, ο κ. Παπαδίκης συνεχίζει να ενημερώνεται για τα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Σούπερ Λίγκας αν και όπως επισημαίνει το τελευταίο διάστημα έχει απογοητευτεί από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

“Έχω καθημερινή επαφή με την Ελλάδα, όμως εδώ και ένα χρόνο προσπαθώ να μην παρακολουθώ λεπτομερώς τα δρώμενα στο ποδόσφαιρο.

Άλλωστε εδώ και ένα χρόνο μόνο τις επικεφαλίδες να δεις κανείς στον Τύπο αντιλαμβάνεται την μιζέρια που επικρατεί”.

Όπως αποκαλύπτει στο Sport24.gr είχε επιχειρήσει κατά το παρελθόν να έρθει σε επαφή με την αγαπημένη του ομάδα προκειμένου να συνδράμει με τον δικό του τρόπο.

“Έχω προσπαθήσει να έρθω σε επαφή με την ΑΕΚ δίχως αποτέλεσμα. Άλλωστε η ομάδα δεν είχε διοίκηση και αντιμετωπίζει προβλήματα”.

Αξίζει να σημειωθεί πως με τις ευλογίες του Βασίλη Παπαδίκη η ΑΕΚ δοκίμασε για τρεις μήνες το 2007 τον 22χρονο Παναμέζο μέσο Πάολο Άλβαρεζ. Ο Λορένσο Σέρα Φερέρ απαιτούσε την έκδοση κοινοτικού διαβατηρίου και έτσι η μεταγραφή χάλασε. Στην συνέχεια ο νεαρός ποδοσφαιριστής δοκιμάστηκε και από τη Μίλαν.

O ΑΕΚτζής που κατέκτησε τον Παναμά!

Την εποχή που ήταν ο Φερέρ στον πάγκο της ΑΕΚ, είχα στείλει έναν παίκτη που παρέμεινε στην ομάδα για τρεις μήνες.

Παρότι είχε δυνατότητες , ο Φερέρ έθετε ως βασική προϋπόθεση την έκδοση κοινοτικού διαβατηρίου και έτσι λόγω δυσκολιών επέστρεψε στον Παναμά. Γενικά ο Παναμάς βγάζει ποδοσφαιριστές με μεγάλη δίψα για διάκριση που μπορούν υπό προϋποθέσεις να κάνουν καλή καριέρα.

Αρκετές φορές έχω επιχειρήσει να τους προτείνω σε ελληνικές ομάδες δίχως κανένα όφελος, όμως είναι επιφυλακτικοί και δεν έχω δει αποτέλεσμα”.

Ο Βασίλης Παπαδίκης τονίζει πως τα τελευταία χρόνια γίνεται συντονισμένη προσπάθεια για την άνοδο του ποδοσφαίρου στον Παναμά που βρισκόταν παραδοσιακά στη σκιά του μπέιζμπολ και του μποξ.

“Το ποδόσφαιρο στον Παναμά δεν ήταν το πιο δημοφιλές σπορ καθώς εδώ ο κόσμος ασχολείται πολύ με το μπέιζμπολ και το μποξ αν και τα τελευταία 10 χρόνια γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια για το ποδόσφαιρο”.

Δείτε ένα video με τους πανηγυρισμούς των παικτών της Τσορίγιο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Παναμά.

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ