ΚΟΣΜΟΣ

Νόιερ λαμπρός την οδηγεί

SINSHEIM, GERMANY - MAY 29: Mario Gomez of Germany celebrates his team's first goal during the international friendly charity match between Germany and Uruguay at Rhein-Neckar Arena on May 29, 2011 in Sinsheim, Germany.  (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)
SINSHEIM, GERMANY - MAY 29: Mario Gomez of Germany celebrates his team's first goal during the international friendly charity match between Germany and Uruguay at Rhein-Neckar Arena on May 29, 2011 in Sinsheim, Germany. (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images) BONGARTS/GETTY IMAGES

Η Γερμανία επικράτησε της Ουρουγουάης με 2-1 σε διεθνές φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στη "Ράιν-Νέκαρ Αρένα", χάρη σε γκολ των Γκόμεζ και Σούρλε, αλλά και στον (τερματο)"φύλακα-άγγελο" Μάνουελ Νόιερ (videos)

Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πήρε στα πρώτα λεπτά τα ηνία του παιχνιδιού.

Το αποτέλεσμα ήταν το σκορ να ανοίξει στο 20ό λεπτό έπειτα από παλικαρίσια ενέργεια του Μάριο Γκόμεζ, που έκλεψε μόνος του την μπάλα από τον Λουγκάνο, μπήκε στην περιοχή και τελείωσε εξαιρετικά τη φάση με πλασέ δίπλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μουσλέρα.

Παρότι οι Ουρουγουανοί ισορρόπησαν το παιχνίδι στη συνέχεια και απείλησαν το Νόιερ, οι Γερμανοί ήταν αυτοί που βρήκαν και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Αντρέ Σούρλε της Μάιντς, που ξεκίνησε βασικός στην θέση του Λούκας Ποντόλσκι, με εξαιρετικό πλασέ έξω από την περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στο Μουσλέρα.

Το 2-0 έμελλε να είναι και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, μάλλον κολακευτικό για τα "πάντσερ", καθώς η τριπλέτα Καβάνι-Φορλάν-Σουάρες έκανε αρκετές φορές τους οπαδούς στο γήπεδο της Χόφενχαϊμ να καρδιοχτυπήσουν.

Η "σελέστε" κατάφερε να μειώσει μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη του β' μέρους, με τον Γκαργκάνο να γίνεται αποδέκτης της μπάλας έπειτα από μια φάση διαρκείας και να νικά τον ήδη εξουδετερωμένο Νόιερ.

Στη συνέχεια, η Ουρουγουάη έχασε καλές ευκαιρίες για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, αλλά βρήκε απέναντί της ένα τείχος ονόματι Νόιερ, ενώ και οι Γερμανοί δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν για να σφραγίσουν τη νίκη.

Οι δύο προπονητές πάντως, ο Γιόκιμ Λεβ και ο Όσκαρ Ταμπάρες, μπορούν να αισθάνονται ικανοποιημένοι από την κατάσταση στην οποία έδειξαν ότι βρίσκονται οι ομάδες τους, εν όψει των προκριματικών του EURO 2012 και του Κόπα Αμέρικα, αντίστοιχα.

Οι συνθέσεις:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Λαμ (66' Χέβεντες), Φρίντριχ (66' Μπαντστούμπερ), Χούμελς, Σμέλτζερ, Ρόλφες, Κρόος (79' Τρες), Μίλερ (Γκέτσε), Εζίλ (46' Κλόζε), Σούρλε (Ποντόλσκι), Γκόμεζ.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Κάσερες, Αρέβαλο (76' Εγκουρέν), Γκαργκάνο (87' Αμπρέου), Καβάνι, Φορλάν, Άλβαρο Περέιρα (55' Ραμίρες), Σουάρες.

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ