ΚΟΣΜΟΣ

Νίκες για Μπαρτσελόνα-Άρσεναλ, ήττα για Καραγκούνη

Νίκες για Μπαρτσελόνα-Άρσεναλ, ήττα για Καραγκούνη

Ο Νεϊμάρ σκόραρε ξανά για τη Μπαρτσελόνα, αυτή τη φορά στο 3-1 κόντρα σε Επιλέκτους της Μαλαισίας. Νίκη για Άρσεναλ επί της Μάντσεστερ Σίτι, ήττα για τη Φούλαμ του Καραγκούνη. Τα αποτελέσματα στα σπουδαιότερα φιλικά (videos).

Με τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να είναι ήδη προ των πυλών (άνοιξε ήδη η αυλαία σε Μπουντεσλίγκα και Σαμπιονά) το Σάββατο ήταν η μέρα σπουδαίων διεθνών φιλικών αναμετρήσεων,

Με τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να είναι προ των πυλών (άνοιξε ήδη η αυλαία σε Μπουντεσλίγκα και Σαμπιονά) το Σάββατο ήταν η μέρα σπουδαίων διεθνών φιλικών αναμετρήσεων, με αρκετές ομάδες από Premier League, La Liga και Serie A να παίρνουν μέρος.

Στην Κουάλα Λουμπούρ, η Μπαρτσελόνα έδωσε ένα ακόμα φιλικό προετοιμασίας επί ασιατικού εδάφους, αυτή τη φορά με αντίπαλο ομάδα επιλέκτων από τη Μαλαισία, με την ομάδα του Χεράλδο Μαρτίνο να επικρατεί με 3-1 έχοντας για σκόρερς τους Φάμπρεγας, Νεϊμάρ (σκόραρε σε δεύτερο σερί φιλικό) και Πικέ.

Νίκες για Μπαρτσελόνα-Άρσεναλ, ήττα για Καραγκούνη
© ACTION IMAGES

Το Ελσίνκι φιλοξένησε τις Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ, με τους "κανονιέρηδες" να σημειώνουν μία σπουδαία νίκη γοήτρου με 3-1, ενώ στο "Κρέιβεν Κότατζ" η Φούλαμ του Γιώργου Καραγκούνη (μπήκε αλλαγή στο 63' στη θέση του Ντέρεκ Μπόατενγκ) προηγήθηκε αλλά τελικά γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Πάρμα.

Την ήττα γνώρισε και η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε στην Ουαλία, με την Κάρντιφ να προηγείται με 2-0 και τους Βάσκους να μειώνουν απλά το σκορ με τον Ιραόλα.

Νίκες για Μπαρτσελόνα-Άρσεναλ, ήττα για Καραγκούνη

Στο τελευταίο της φιλικό προετοιμασίας πριν από την έναρξη της Premier League (17/8), η Λίβερπουλ γνώρισε την πρώτη της ήττα, με 1-0 από τη Σέλτικ.

Σκόρερ του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης ήταν ο Μπαλντέ στο 12ο λεπτό (με ωραίο πλασέ από το ύψος της περιοχής αφού πρώτα απέφυγε τον Γουίσντομ), με τον αγώνα να λαμβάνει χώρα στο "Aviva Stadium" του Δουβλίνου μπροστά σε 51.000 θεατές.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως ενωμένοι οι φίλοι των δύο ομάδων τραγούδησαν πριν την πρώτη σέντρα το "You'll never walk alone" που αποτελεί ύμνο-σήμα κατατεθέν και των δύο συλλόγων.

Νίκες για Μπαρτσελόνα-Άρσεναλ, ήττα για Καραγκούνη

Στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν", η Τότεναμ αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Εσπανιόλ, με τα "σπιρούνια" να έχουν στην αρχική τους ενδεκάδα και τα τρία νέα μεταγραφικά αποκτήματα: Σολδάδο, Παουλίνιο και Σάντλι.

Ο πρώην στράικερ της Βαλένθια πανηγύρισε μάλιστα το παρθενικό του γκολ με τους Λονδρέζους (στο ντεμπούτο του), ευστοχώντας από την άσπρη βούλα στο 29', με τους Καταλανούς να ισοφαρίζουν ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου με τον Λόπεθ.

Νίκες για Μπαρτσελόνα-Άρσεναλ, ήττα για Καραγκούνη

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική περιοδεία της στις ΗΠΑ η Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς στο τελευταίο της φιλικό επιβλήθηκε με χαρακτηριστική άνεση, 3-0, της Ίντερ, στο "Edward Jones Dome" του Σεντ Λουίς.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι προηγήθηκε στο 11' με τον Κακά, διπλασίασε τα τέρματά της στο 38' με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 67' με προσπάθεια του Καζεμίρο που κατέληξε σε αυτογκόλ από τον Ρίκι Άλβαρες.

Επίλεκτοι Μαλαισίας - Μπαρτσελόνα (1-3)

Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ (1-3)

Σέλτικ - Λίβερπουλ (1-0)

Τότεναμ - Εσπανιόλ (1-1)

Ρεάλ Μαδρίτης - Ίντερ (3-0)

Τα αποτελέσματα στα σημαντικότερα διεθνή φιλικά του Σαββάτου:

Επίλεκτοι Μαλαισίας - Μπαρτσελόνα 1-3 (40' Γιαγιά / 33' Φάμπρεγας, 41' Νεϊμάρ, 75' Πικέ)

Άστον Βίλα - Μάλαγα 3-2 (12', 30' (πεν.) Μπεντέκ, 20 Φλάαρ / 42' (αυτ.) Οκόρε, 62' Ντάρντερ)

Κάρντιφ - Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1 (45' Γουίτινχαμ, 52' Κάμπελ / 56' Ιραόλα)

Κρίσταλ Πάλας - Λάτσιο 0-1 (12' Κλόζε)

Φούλαμ - Πάρμα 1-2 (10' Σίντγουελ / 56' Παλέτα, 86' Σανσόνε)

Χαλ - Μπέτις 3-0 (3' Γκρέιαμ, 31' Αλούκο, 78' Μπόιντ)

Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ 1-3 (80' Νεγρέδο / 9' Γουόλκοτ, 59' Ράμσεϊ, 62' Ζιρού)

Σαουθάμπτον - Ρεάλ Σοθιεδάδ 4-3 (7' Λαλάνα, 33' Σνέιντερλιν, 41' Χόιβελντ, 83' Πάντσεον/ 29' Ελουστόντο, 38' Βέλα, 59' Σεφέροβιτς)

Στόουκ - Τζένοα 0-0

Γουέστ Μπρομ - Μπολόνια 2-0 (32' Ρόζενμπεργκ, 35' Ανελκά)

Σέλτικ - Λίβερπουλ 1-0 (12' Μπαλντέ)

Τότεναμ - Εσπανιόλ 1-1 (29' (πεν.) Σολδάδο / 44' Χάβι Λόπεθ)

Ρεάλ Μαδρίτης - Ίντερ 3-0 (11' Κακά, 38' Κριστιάνο Ρονάλντο, 67'(αυτ.) Άλβαρες)

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ