ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός 13χρονος από επεισόδια αστυνομίας-οπαδών

Νεκρός 13χρονος από επεισόδια αστυνομίας-οπαδών

Η Αίγυπτος αιματοκυλίστηκε και πάλι, με ένα 13χρονο αγόρι να χάνει τη ζωή του ύστερα από βίαιες συγκρούσεις μεταξύ οπαδών της Αλ-Μασρί και αστυνομικών δυνάμεων.

Όλα ξεκίνησαν από την απόφαση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αιγύπτου να τιμωρήσει την Αλ-Μασρί για τα σοβαρά επεισόδια που είχαν γίνει μέσα στο γήπεδό της στις αρχές Φλεβάρη κόντρα στην Αλ-Αχλί και τα οποία είχαν προκαλέσει τον θάνατο 73 ανθρώπων .

Διετής αποκλεισμός (για τη σεζόν 2001-2012 και 2012-2013) από κάθε ποδοσφαιρική διοργάνωση και "λουκέτο" στο γήπεδο της Αλ-Μασρί για τρία χρόνια ήταν η ποινή που αποφάσισε να επιβάλλει η ομοσπονδία, γεγονός που προκάλεσε νέα ένταση...

Οι οπαδοί της Αλ-Μασρί θεώρησαν πολύ αυστηρή την απόφαση (την ίδια ώρα πάντως οι παίκτες της Αλ-Αχλί δήλωναν σοκαρισμένοι, θεωρώντας ότι επιβλήθηκε ποινή-χάδι για τόσο εκτεταμένα επεισόδια) και βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

Συγκεκριμένα έστησαν οδοφράγματα σε κεντρικούς δρόμους του Αλ Σαΐντ, βάζοντας φωτιά σε λάστιχα, για να συγκεντρωθούν στη συνέχεια έξω από το κεντρικό κτίριο της Διώρυγας του Σουέζ με στόχο να το καταλάβουν.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η κατάσταση ξέφυγε γρήγορα από τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν τρομερές μάχες μεταξύ οπαδών και αστυνομίας τα οποία κράτησαν από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι το πρωί του Σαββάτου.

Θλιβερό αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη ζωή του από πυροβολισμό στην πλάτη ο 13χρονος Μπελάλ Μαχμούντ, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ των αιγυπτιακών ΜΜΕ οι τραυματίες ανέρχονται σε 70, με αρκετούς να αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα λόγω ρίψης δακρυγόνων από την Αστυνομία.

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ