ΚΟΣΜΟΣ

Μπλάτερ: "Ο Μπολτ είναι ο Μέσι του κλασικού αθλητισμού"

Μπλάτερ: "Ο Μπολτ είναι ο Μέσι του κλασικού αθλητισμού"

Ο Ζεπ Μπλάτερ προσκάλεσε στα γραφεία της FIFA τον Γιουσέιν Μπολτ και δεν έχασε την ευκαιρία να τον εξυμνήσει. Η συμβολική φανέλα με το Νο 9 και η πρόβλεψη του ταχύτερου ανθρώπου στον κόσμο για τη νικήτρια του Μουντιάλ.

Επ'ευκαιρίας του φημισμένου μίτινγκ της Ζυρίχης (πρώτου φετινού στη σειρά Diamond League) που θα λάβει χώρα το βράδυ της Πέμπτης, ο Ζεπ Μπλάτερ κάλεσε τον Γιουσέιν Μπολτ στα γραφεία της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και ο Τζαμαϊκανός υπερπρωταθλητής αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση.

"Είναι τιμή για μένα να έχω εδώ έναν από τους μεγαλύτερους αθλητές στην ιστορία. Ο Γιουσέιν κυριαρχεί εδώ και χρόνια στους αγώνες ταχύτητας και χάρη σε αυτόν, τα ανθρώπινα όρια έχουν μετακινηθεί λίγο πιο μπροστά", τόνισε μετά το ραντεβού τους ο πρόεδρος της FIFA, για να προσθέσει με νόημα:

"Είναι ο Μέσι του στίβου ενώ ξέρει να παίζει και για την ομάδα, κάτι που αποδεικνύεται και από τις επιτυχίες που έχει στις σκυταλοδρομίες 4χ100. Επιπλέον, όπως όλοι γνωρίζουμε, αγαπάει το ποδόσφαιρο".

Από την πλευρά του, ο Μπολτ δήλωσε χαρούμενος για την πρόσκληση που έλαβε και δήλωσε: "Μόλις έπιασα στα χέρια το τρόπαιο του Μουντιάλ, δεν το είχα κάνει ποτέ.

Ήταν ένα όμορφο συναίσθημα. Είμαι φανατικός οπαδός, όποτε μπορώ παρακολουθώ αγώνες, κυρίως κατά τη διάρκεια ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου".

Μπλάτερ: "Ο Μπολτ είναι ο Μέσι του κλασικού αθλητισμού"

Πλήθος δημοσιογράφων περιμένουν τον Γιουσέιν Μπολτ έξω από το σπίτι της FIFA, στη Ζυρίχη

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Μπλάτερ δώρισε στον Μπολτ μία μπλε φανέλα της FIFA με το Νο 9 στην πλάτη (επειδή το νούμερο αυτό εκπροσωπεί τον κλασικό φορ μίας ομάδας αλλά και επειδή ο μεγάλος στόχος του Μπολτ είναι να τρέξει κάποια ημέρα τα 100 μέτρα σε 9''), μία επίσημη κονκάρδα με το όνομά του αλλά και με μία με την επίσημη μασκότ του Μουντιάλ 2014.

Στον αντίποδα, ο Μπολτ χάρισε στον ισχυρό άνδρα του ποδοσφαίρου μία πρόσκληση για το αυριανό (29/8) μίτινγκ στο "Λέτζιγκρουντ".

Να σημειωθεί πως λίγο αργότερα, ο Μπολτ δέχτηκε ερωτήσεις διαδικτυακά, με μία από αυτές να αφορά την εκτίμησή του για την ομάδα που συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες κατάκτησης του ερχόμενου Μουντιάλ.

"Παρακολουθώ την διεθνή δραστηριότηττα. Η Βραζιλία έχει πάρα πολλά ταλέντα, παρά την πίεση που θα έχει παίζοντας στο σπίτι της, δεν μπορεί παρά να θεωρείται φαβορί", σχολίασε.

Τα tweet των Μπολτ & Μπλάτερ μετά τη συνάντησή τους:

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ