ΚΟΣΜΟΣ

H μοναδική αφρικανική ομάδα που έπαιξε στην Eυρώπη!

H μοναδική αφρικανική ομάδα που έπαιξε στην Eυρώπη!

Η απίθανη ιστορία της Αθλέτικ Μαγκρέμπ από το Μαρόκο που αγωνίστηκε στη μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας πριν από 60 χρόνια. Η πτώση μετά την ανεξαρτησία της αφρικανικής χώρας και η αέναη πάλη της για καθιέρωση κόντρα στο κατεστημένο του στρατού!

To 1917 καρφιτσώθηκαν οι πρώτες πινέζες στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Τετουάν με την ίδρυση της Σπόρτινγκ Τετουάν και την Ισπανομαροκί.

Οι δύο σύλλογοι συγχωνεύτηκαν έναν χρόνο αργότερα. Έτσι προέκυψε η Αθλέτικ Κλουμπ.

Κατά την διάρκεια του Ισπανικού Προτεκτοράτου στο Βόρειο Μαρόκο, η Αθλέτικ μετείχε την σεζόν 1951-52 στη μεγάλη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος, έχοντας κατακτήσει την προηγούμενη σεζόν τον τίτλο στο Νότιο όμιλο της Segunda Division.

Πρόκειται για μοναδικό κατόρθωμα από σύλλογο που προέρχεται από χώρα της αφρικανικής ηπείρου! Η Αθλέτικ Κλουμπ δεν άντεξε τον ανταγωνισμό και υποβιβάστηκε.

H μοναδική αφρικανική ομάδα που έπαιξε στην Eυρώπη!

Στις μικρές κατηγορίες του ισπανικού πρωταθλήματος παρέμεινε μέχρι την αγωνιστική περίοδο 1955-56.

Έπειτα από την ανεξαρτησία του Μαρόκο, ο σύλλογος διασπάστηκε σε δύο ομάδες. Στην Ατλέτικο Τετουάν και την Σοσιεδάδ Ντεπορτίβα Θέουτα, η οποία εν συνεχεία μετονομάσθηκε σε Ατλέτικο Θέουτα και μετέχει στην Segunda Division B.

Η Ατλέτικο Τετουάν επανιδρύθηκε το 1961, και εισήχθη στους κόλπους της Μαροκινής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για να εξελιχθεί στην Μαγκρέμπ Αθλέτικ Τετουάν, όπως ονομάζεται πλέον.

Για αρκετά χρόνια η Μαγκρέμπ Αθλέτικ Τετουάν μετετράπη σε ομάδα ασανσέρ αδυνατώντας να εδραιωθεί στα μεγάλα σαλόνια του μαροκινού ποδοσφαίρου.

H μοναδική αφρικανική ομάδα που έπαιξε στην Eυρώπη!

Έχοντας αποκτήσει φανατικό πυρήνα οπαδών το στάδιο «Σανιάτ Ρμελ» κοχλάζει κάθε εβδομάδα από 15.000 οπαδούς που συμπαραστέκονται με κάθε τρόπο στην αγαπημένη ομάδα τους.

Η Μαγκρέμπ Αθλέτικ Τετουάν λόγω της ιδιαίτερης φύσης της δεν έλαβε ποτέ την υποστήριξη του κράτους που επέμενε να ευνοεί τις ομάδες που εκπροσωπούσαν τις Ένοπλες Δυνάμεις από την πρωτεύουσα Ραμπάτ αλλά και την Καζαμπλάνκα.

Ως εκ τούτου η Αθλέτικ παρά τις προσπάθειες της δεν κατόρθωσε να κατακτήσει κάποιο τίτλο.

Φέτος παίζει τα ρέστα της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ευρισκόμενη στην κορυφή του πρωταθλήματος με διαφορά ενός βαθμού έναντι της FUS Ραμπάτ.

Θα καταφέρει να πετύχει την υπέρβαση πηγαίνοντας κόντρα στο κατεστημένο;

Τρεις αγωνιστικές απέμειναν...

Δείτε την Μαγκρέμπ Αθλέτικ Τετουάν εν δράσει

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ