ΚΟΣΜΟΣ

Γίνονται ακόμη απόπειρες για στημένα στην Ελλάδα;

Γίνονται ακόμη απόπειρες για στημένα στην Ελλάδα;

Έρευνα σοκ της FIFPro καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος στην Ελλάδα. Τουλάχιστον ένας στους τρεις ποδοσφαιριστές στη χώρα μας υποστήριξε πως τον έχουν προσεγγίσει για να έχει μειωμένη απόδοση! Διαβάστε επίσης τα ποσοστά για τα ρατσιστικά κρούσματα, τη βία στα γήπεδα και τους απλήρωτους παίκτες.

Νέα διάσταση έδωσε έρευνα της Παγκόσμιας Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών αναφορικά με στημένα παιχνίδια, απόπειρες δωροδοκίες, κρούσματα ρατσισμού και την διαφθορά στο ποδόσφαιρο.

Χιλιάδες ποδοσφαιριστές από την Ανατολική και Δυτική Ευρώπη πήραν μέρος σε σχετικό ερωτηματολογίο.

Οι απαντήσεις τους κατέδειξαν, πως η διαφθορά δεν έχει παταχθεί, μολονότι η UEFA έχει ενισχύσει τους μηχανισμούς της προς αυτή την κατεύθυνση.

Το πρόβλημα υφίσταται με τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να εκφράζουν την αγωνία τους. Από την συγκεκριμένη έρευνα ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το αυξημένο ποσοστό ποδοσφαιριστών της ελληνικής Superleague που ισχυρίστηκαν πως τους έχουν προσεγγίσει άγνωστοι προκειμένου να έχουν μειωμένη απόδοση.

Ένας στους τέσσερις πιστεύει πως στήνονται αγώνες

Περίπου ένας στους τέσσερις (23,6%) απάντησαν έχουν απόλυτη επίγνωση πως στήνονται ματς στα πρωταθλήματα των χωρών που αγωνίζονται.

Πρωτιά για τη Ρωσία

Οι ποδοσφαιριστές που πήραν μέρος στην έρευνα υποστηρίζουν σε ποσοστό 43,5%, πως ιδιαίτερα στη Ρωσία υπάρχουν στημένα παιχνίδια.

Απόπειρες δωροδοκίας

Ενδιαφέρον έχει και τον γεγονός πως το 11,9% των συμμετεχόντων απάντησε πως έχει δεχθεί απόπειρα δωροδοκίας για να έχει μειωμένη απόδοση.

Το αρνητικό ρεκόρ της Ελλάδας

Το ποσοστό που αφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, για το ίδιο θέμα εκτοξεύεται στο 30,3%, ήτοι ένας στους τρεις παίκτες έχει έχει μπει άθελα του σε σενάρια που δυσφημούν το άθλημα!

Οι μισοί δηλώνουν απλήρωτοι

Αξίζει να σημειωθεί πως το 41% των ερωτηθέντων απάντησε πως δεν πληρώνεται στην ώρα τους. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως οι μισοί εξ αυτών έχουν μπει στο στόχαστρο συνδικάτου παράνομων στοιχημάτων καθώς δείχνουν πιο ευάλωτοι.

" Εϊναι ανησυχητικά τα αποτελέσματα. Χρειάζεται να γίνει μία μαζική αφύπνιση στο ποδόσφαιρο συμπεριλαμβανομένης και της Δυτικής Ευρώπης.

Στην Ανατολική Ευρώπη παρατηρούνται φαινόμενα όπου οι ποδοσφαιριστές δεν πληρώνονται στην ώρα τους με συνέπεια να αποτελούν στόχους διεφθαρμένων παραγόντων" τόνισε ο γενικός διευθυντής της FifPro, Άντονι Χίγκινς.

Ποδόσφαιρο και ρατσισμός

Σε ότι αφορά τα κρούσματα ρατσισμού στο ποδόσφαιρο το 65,3% των ποδοσφαιριστών απάντησε πως προέρχονται από τους οπαδούς, ενώ 1 στους 10 (9,6) ανέφεραν συγκεκριμένα περιστατικά στα οποία ήταν αυτόπτες μάρτυρες.

Βία στα γήπεδα

Από εκεί και πέρα το ένας στους εννιά ποδοσφαιριστές (11,7%) έχει πέσει θύμα βίας, κυρίως από οπαδούς (55,8%) και ακολούθως από την διοίκηση του εκάστοτε συλλόγου (13,3%) και τους προπονητές (8,3%).

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ