ΚΟΣΜΟΣ

Φίλησε το "χέρι του Θεού"... Μαραντόνα!

Φίλησε το "χέρι του Θεού"... Μαραντόνα!

Εικοσιπέντε χρόνια μετά το περιβόητο γκολ του Mαραντόνα κόντρα στην Αγγλία, ο Πίτερ Ριντ συναντήθηκε με τον Ντιέγκο. Όχι μόνο τον συγχώρεσε αλλά και... φίλησε το "χέρι του Θεού" (videos)!

Τον περασμένο Ιούνιο, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από το ιστορικό ματς της Αργεντινής με την Αγγλία στο Μουντιάλ του 1986 και το διάσημο γκολ του Μαραντόνα με το χέρι (τρία λεπτά πριν σημειώσει το γκολ του αιώνα όταν πέρασε τη μισή Αγγλία), ο Πίτερ Ριντ ήταν καυστικός μέσω της στήλης του:

"Έχουν περάσει 25 χρόνια όμως για μένα ο Μαραντόνα παραμένει κλέφτης. Κατά τη γνώμη μου ο Πίτερ Σίλτον θα έπρεπε να έκανε καλύτερη έξοδο και να του έπαιρνε το κεφάλι σε εκείνη τη φάση για να μη σκοράρει", έγραψε χαρακτηριστικά ο ένας από τους Άγγλους διεθνείς που έπεσαν "θύματα" της καπατσοσύνης του "Πίμπε Ντ'Όρο".

Φίλησε το "χέρι του Θεού"... Μαραντόνα!

Ο Μαραντόνα νίκησε με το χέρι τον Σίλτον και έγραψε ιστορία

Πριν λίγες ημέρες όμως, ο άλλοτε τεχνικός των Λιντς και Σάντερλαντ είχε τετ α τετ με τον Μαραντόνα στο Άμπου Ντάμπι, σε προγραμματισμένη συνάντηση για λογαριασμό τοπικού τηλεοπτικού σταθμού (Abu Dhabi Sports TV) και έδειξε έναν άλλον... εαυτό.

Χαμόγελα, αστεία και αγκαλιές περιελάμβανε το ραντεβού των δύο ανδρών 25 χρόνια μετά τον αλησμόνητο προημιτελικό στο Μεξικό μεταξύ Αγγλίας και Αργεντινής (πρώτη κόντρα των δύο εθνικών ομάδων μετά τη μάχη στα Φόκλαντς), με τον Ριντ να λέει μεταξύ άλλων:

"Μου αρέσει που βλέπω το πρόσωπό σου επειδή στο Μεξικό είδα μόνο την πλάτη σου (σ.σ ο λόγος για το δεύτερο γκολ του Μαραντόνα στο ματς). Το μόναδικό λάθος που έχω κάνει είναι πως δεν σε σταμάτησα".

Το φιλί στο "Χέρι του Θεού"...

Ο Ριντ δεν περιορίστηκε όμως μόνο σε αβροφοσύνες αλλά προχώρησε σε μία εξτρίμ κίνηση καθώς άρπαξε το αριστερό χέρι του Μαραντόνα ( "το χέρι του Θεού" όπως το είχε βαφτίσει ο ίδιος μετά το γκολ με το χέρι στην Αγγλία) και το φίλησε!

Ο Μαραντόνα ζήτησε τότε συγγνώμη για εκείνο το γκολ έστω και 25 χρόνια μετά, με τον Ριντ να τον αποκαλεί "κορυφαίο" και "τζέντλεμαν".

Η ενέργεια του πρώην Άγγλου άσου να φιλήσει το χέρι του Μαραντόνα δεν... πολυάρεσε σε αρκετούς οπαδούς των "λιονταριών", με αποτέλεσμα να καταφερθούν κατά του Ριντ μέσω του διαδικτύου.

... έφερε αντιδράσεις στο Νησί

"Αυτό το χέρι μας έβγαλε έξω από το Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Ριντ το φιλάει λες και είναι χέρι βασιλιά. Η απόλυτη αηδία", ήταν το σχόλιο του 46χρονου Άγγλου οπαδού Ρόμπιν Σάντερς, ενώ ο 34χρονος Στιβ Μπέργκες ήταν ακόμα πιο δυναμικός στο σχόλιό του:

"Δεν ξέρω τι σκέφτεται. Θα προτιμούσα να φιλήσω τη μπότα ενός Γερμανού που εκτελεί πέναλτι από το χέρι του Θεού. Τουλάχιστον οι Γερμανοί είναι τίμιοι, εργατικοί και ταλαντούχοι αντίπαλοι όλα αυτά τα χρόνια.

Παρά το ταλέντο του, ο Μαραντόνα δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας κλέφτης που δεν έχει ντραπεί ποτέ για τις πράξεις του" .

Για την ιστορία να σημειώσουμε πως ο Ρίντ ήταν ο πρώτος από τους (πολλούς) Άγγλους παίκτες που πέρασε ο Μαραντόνα για να βάλει το δεύτερο γκολ του στον προημιτελικό του 1986, καθώς "ακολούθησαν" οι Μπίρντσλι, Μπούτσερ (δις), Φένγκουικ πριν ο Μαραντόνα περάσει και τον γκολκίπερ Πίτερ Σίλτον...

Ο Μαραντόνα σκοράρει με το "χέρι του Θεού"

Το γκολ-ποίημα του Μαραντόνα κόντρα στην Αγγλία

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ