ΚΟΣΜΟΣ

"Επιτροπή σοφών" στη FIFA

"Επιτροπή σοφών" στη FIFA

Ο Ισπανός τενόρος Πλάθιδο Ντομίνγκο, ο 88άχρονος πρώην ΥΠΕΞ των Η.Π.Α. Χένρι Κίσινγκερ και ο Γιόχαν Κρόιφ είναι οι τρεις άντρες που επέλεξε ο Ζεπ Μπλάτερ ώστε να βοηθούν συμβουλευτικά την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Προσωπικότητες κύρους, αλλά χωρίς εμφανή σχέση με το ποδόσφαιρο -πέρα απ' τον Κρόιφ- τοποθετεί ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, ως μια ιδιότυπη "επιτροπή σοφών" στο πλευρό του ίδιου και της Ομοσπονδίας, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τη σκανδαλολογία που ταλανίζει το τελευταίο διάστημα τη FIFA και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

" Αυτοί οι κύριοι θα έχουν περισσότερο συμβουλευτικό ρόλο, δεν είναι ειδικοί, αλλά θα είναι σύμβουλοι", σχολίασε ο Μπλάτερ, που επανεξελέγη στην προεδρία της FIFA και διανύει την τέταρτη θητεία του.

" Θα έπρεπε να είναι ενός είδους "επιτροπή σοφών", το οποίο βέβαια δεν θα άρεσε στην εκτελεστική επιτροπή μας, καθώς θεωρούν ότι αυτοί οι ίδιοι είναι ένα συμβούλιο σοφών!", υποστήριξε.

" Ο Πλάσιδο Ντομίνγκο είναι πολύ χαρούμενος, είναι περήφανος που θα πάρει μέρος σ' αυτό, όπως και ο Κίσινγκερ. Λένε πολλοί ότι είναι ηλικιωμένος, αλλά είναι σοφός άνθρωπος", τόνισε, υπερασπιζόμενος την επιλογή του.

Ο πρόεδρος της FIFA απέρριψε επίσης το ενδεχόμενο να γίνει κάποια έρευνα πάνω στο ζήτημα της ανάληψης του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το Κατάρ, ξεκαθαρίζοντας στην ουσία πως η διοργάνωση θα διεξαχθεί κανονικά το 2022 στην αραβική χώρα, όπως είναι προγραμματισμένη.

" Δεν ξέρω γιατί θα 'πρεπε να μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία για το Κατάρ. Σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να το κάνουμε για όλες τις χώρες, θα έπρεπε να ξεκινήσουμε από τη Βραζιλία και όλες τις προηγούμενες", δήλωσε ο Μπλάτερ.

" Δεν χρειάζεται να ανοίξουμε μια υπόθεση επειδή κάποιος είπε κάτι ενάντια στο Κατάρ", ήταν τα λόγια του Ελβετού προέδρου.

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ