ΚΟΣΜΟΣ

Αυτούς ψήφισαν για τη Χρυσή Μπάλα

Αυτούς ψήφισαν για τη Χρυσή Μπάλα

Η λίστα με όσους ψήφισαν δημοσιογράφοι, αρχηγοί και προπονητές εθνικών των ομάδων βγήκε στη δημοσιότητα. Δείτε ποιους ψήφισαν γνωστοί ποδοσφαιριστές και προπονητές, ποιοι δεν είχαν στις επιλογές τους ούτε Ρονάλντο ούτε Μέσι και ποιος προτίμησε τον Μπενζεμά!

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της Χρυσής Μπάλας έγιναν γνωστά το απόγευμα της Δευτέρας με τον Λιονέλ Μέσι να είναι ο ποδοσφαιριστής που για τέταρτη φορά κατακτά το εν λόγω βραβείο.

Ωστόσο, ενδιαφέρον έχει και συνολικά η διαδικασία της ψηφοφορίας.

Υπήρχαν τόσο "ασυνήθιστες" επιλογές όσο και επιλογές συμπάθειας ή καλών σχέσεων αν θέλετε και μερικές εξ αυτών θα σας παραθέσουμε στη συνέχεια.

Στην πρώτη κατηγορία, αυτή των "ασυνήθιστων" επιλογών δε θα μπορούσε να μη βρίσκεται η απόφαση του αρχηγού της Παλαιστίνης, Φαχέντ Ατάλ, να έχει στην τριάδα του τον Μάριο Μπαλοτέλι. Από την άλλη ο Μαντίντ Μπουγκέρα είχε ως πρώτη επιλογή τον Καρίμ Μπενζεμά, ο Ντανιλεβίτσιους Τόμας έδωσε τους πέντε βαθμούς (δηλαδή είχε ως πρώτο) στον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, ενώ ο Κέσι Στέφεν, προπονητής της Νιγηρίας, δεν είχε στην τριάδα του ούτε τον Λιονέλ Μέσι, ούτε τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Από εκεί και πέρα, Ρόι Χόντσον και Στίβεν Τζέραντ ψήφισαν κατά σειρά Μέσι και Ρονάλντο με τον προπονητή της Αγγλίας να έχει ως τρίτη επιλογή τον Φαλκάο και τον αρχηγό των "τριών λιονταριών" τον Τσάμπι Αλόνσο, παλιό του συμπαίκτη.

Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε στήριξε τους δικούς του Ίκερ Κασίγιας, Τσάβι Ερνάντεθ και Ινιέστα, ενώ ο Κασίγιας ψήφισε Σέρχιο Ράμος, Ρονάλντο και Τσάβι. Η είδηση, όμως, όσον αφορά τον Κασίγιας έγκειται στο θέμα του προπονητή, αφού αποφάσισε να στηρίξει τον Ζοζέ Μουρίνιο παρά τις μεταξύ τους αντιπαλότητες.

Εντύπωση προκαλεί ότι ο Γιοακίμ Λεβ είχε στην τριάδα του τους Μεσούτ Εζίλ, Μάνουελ Νόιερ και Τσάβι, ενώ στα ίδια μονοπάτια βάδισε και ο Τσέζαρε Πραντέλι, ο οποίος είχε ως πρώτους δύο δικούς του παίκτες, Αντρέα Πίρλο και Τζανλουίτζι Μπουφόν και για τρίτη επιλογή τον Μέσι.

Ακόμη, οι δικοί μας Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Φερνάντο Σάντος είχαν την ίδια τριάδα με διαφορετική σειρά. Μέσι, Ρονάλντο και Φαλκάο επέλεξε ο παίκτης του ΠΑΟΚ, ενώ ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός έβαλε πρώτο τον συμπατριώτη του Ρονάλντο και δεύτερο τον Μέσι.

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι πως Μπογκάνι Κουμάλο ως αρχηγός της Νότιας Αφρικής ψήφισε τους Γιάγια Τουρέ, Τσάβι και Ινιέστα, ενώ ο Μέσι δεν ψήφισε τον Ρονάλντο (Ινιέστα, Τσάβι, Αγουέρο) όπως και ο αρχηγός της εθνικής Πορτογαλίας, Μπρούνο Άλβες, τον Μέσι (Ρονάλντο, Φαλκάο, Ρόμπιν φαν Πέρσι).

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ