ΙΤΑΛΙΑ

Τιμωρία 43 μηνών στον γκολκίπερ της Τορίνο για στημένα

Τιμωρία 43 μηνών στον γκολκίπερ της Τορίνο για στημένα

Με αποκλεισμό 43 μηνών (!) από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα τιμωρήθηκε ο Ζαν Φρανσουά Ζιλέ για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων.

O διεθνής γκολκίπερ της Τορίνο, ο οποίος κατηγορήθηκε για μειωμένη απόδοση στα παιχνίδια Μπάρι-Τρεβίζο 0-1 (Μάιος 2008) και Σαλερνιτάνα-Μπάρι 3-2 (Μάιος 2009), ενδέχεται να αποσυρθεί από τη δράση, αφού είναι 34 ετών και όταν εκτίσει την ποινή του θα είναι σχεδόν 37.

Συνολικά 20 ποδοσφαιριστές αντιμετώπισαν κυρώσεις το πρωί της Τρίτης από την πειθαρχική επιτροπή της ιταλικής ομοσπονδίας:

οι Τζιανλούκα Γκαλάσο (ίδια ποινή με τον Ζιλέ), Ραφαέλ Μπιάνκο, Σιμόνε Μπονόμι, Φραντσέσκο Καπούτο, Ντανιέλε ντε Βέτσε, Λούκα Φούσκο, Στέφανο Γκουμπέρτι, Βιτάλι Κουτούζοφ, Αλεσάντρο Παρίσι, Ιβάν Ράισιτς, Βιντσέντο Σαντορούβο (τρία χρόνια και έξι μήνες).

Οι Νικόλα Μπελμόντε, Μάσιμο Μπονάνι, Κοράντο Κολόμπο, Μαριάνο Μαρτίν Ντόντα, Σαντιάγκο Λαντίνο και Βιτάντζελο Σπανταβέκια έπεσαν στα μαλακά, αφού τιμωρήθηκαν για έξι μήνες και οι Νικόλα Στραμπέλι, Γουίλιαν Πιάνου αθωώθηκαν.

Οι Μάσιμο Γκάντσι και Κόσιμο ντ' Άντζελο έχουν αποσυρθεί εδώ και τέσσερα χρόνια.

Να σημειωθεί ότι ακόμα εννέα άτομα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση τιμωρήθηκαν από έξι μέχρι 16 μήνες, ενώ η Μπάρι θα εκκινήσει από το -1 το πρωτάθλημα της νέας σεζόν.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ