ΙΤΑΛΙΑ

Ρατσιστική επίθεση σε παίκτες της Μίλαν Κ10!

Ρατσιστική επίθεση σε παίκτες της Μίλαν Κ10!

Απίστευτο σκηνικό κατά τη διάρκεια διεθνούς ποδοσφαιρικού τουρνουά, με τους πιτσιρικάδες της Μίλαν να δέχονται ρατσιστική επίθεση από... γονείς που βρίσκονταν στο γήπεδο. Παρέμβαση από Μίνο Ραϊόλα!

Ο ρατσισμός είναι -όπως και η βλακεία- κάτι που δε μπορείς να νικήσεις εύκολα και αυτό ταιριάζει γάντι στα όσα διαδραματίστηκαν την Κυριακή στο πλαίσιο του διεθνούς ποδοσφαιρικού τουρνουά Universal Cup στο οποίο συμμετέχουν 48 ομάδες από όλο τον κόσμο με παίκτες κάτω των 10 ετών.

Το σκηνικό ντροπής στήθηκε στην αναμέτρηση της Μίλαν με την Παρί Σεν Ζερμέν που βρήκε τους μικρούς "ροσονέρι" να θριαμβεύουν με 4-0, με γονείς που βρίσκονταν στις εξέδρες (το τουρνουά έλαβε χώρα στο Φόρτε ντέι Μάρμι στην Τοσκάνη) να αποδοκιμάζουν με ρατσιστικές εκφράσεις τους νεαρούς παίκτες των "ροσονέρι".

Αν και δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί η οπαδική ταυτότητα των υβριστών των παιδιών, η Μίλαν δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει αυτό που συνέβη:

Ρατσιστική επίθεση σε παίκτες της Μίλαν Κ10!

"Επιβεβαιώνουμε το περιστατικό με την ρατσιστική επίθεση απέναντι στα μαύρα παιδιά από αρκετούς "ανθρώπους" στις εξέδρες κατά τη διάρκεια του Μίλαν-Παρί.

Δεν θέλουμε να διογκώσουμε τα γεγονότα ή να υπερβάλλουμε σε κάτι, απλά ελπίζουμε να πρόκειται για κάτι μεμονωμένο. Εάν μιλάμε για κάτι οργανωμένο τότε έχουμε να κάνουμε με ασυγχώρητες συμπεριφορές".

Το "παρών" στις εξέδρες έδωσε και ο διάσημος Ιταλός μάνατζερ, Μίνο Ραϊόλα, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση κατά των ρατσιστών οπαδών: "Σοκ στο Universal Cup και στο Μίλαν-Παρί όπου γονείς αποδοκιμάζουν μαύρα 10χρονα παιδιά. Στηρίζουμε τα παιδιά, οι ρατσιστές είναι αδαείς και αδύναμοι".

Σημειώνεται πως λίγες ώρες μετά από αυτό το ρατσιστικό κρούσμα, η διοργανώτρια αρχή του τουρνουά ανέβασε video κατά του ρατσισμού μέσω ποσταρίσματος που έκανε στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook.

NO TO RACISM

Posted by Universal Cup on Sunday, April 5, 2015

Η Μίλαν πιο δυνατή από τα... σφυρίγματα

Η ρατσιστική επίθεση όχι μόνο δεν πτόησε τους μικρούς παίκτες της Μίλαν αλλα φαίνεται πως τους πείσμωσε να πετύχουν στο συγκεκριμένο τουρνουά. Μετά την πρόκριση στα ημιτελικά αντιμετώπισαν τη Μπενφίκα και εκεί επιβλήθηκαν με 5-3 στα πέναλτι (0-0 η κανονική διάρκεια) για να κλείσουν έτσι εισιτήριο για τον τελικό του Universal Cup.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ