ΙΤΑΛΙΑ

Ο Κασάνο δεν χαρίστηκε σε Ντιμπάλα, Μπονούτσι, Ικάρντι, Γιουβέντους και Νάπολι

Sampdoria's Antonio Cassano celebrates after scoring a goal during a Serie A soccer match between Sampdoria and Juventus Milan, in Genoa, Italy, Sunday, Jan. 10, 2016. (AP Photo/Carlo Baroncini)
Sampdoria's Antonio Cassano celebrates after scoring a goal during a Serie A soccer match between Sampdoria and Juventus Milan, in Genoa, Italy, Sunday, Jan. 10, 2016. (AP Photo/Carlo Baroncini) AP PHOTO/CARLO BARONCINI

Ο Ντιμπάλα δεν είναι επιπέδου Μπαρτσελόνα, οι Μπαρτσάλι - Κελίνι έκαναν παίκτη τον Μπονούτσι, ο Ικάρντι δεν κάνει πολλά πράγματα, η Νάπολι παίζει συνέχεια το ίδιο. Ο Αντόνιο Κασάνο προκαλεί ξανά με τις δηλώσεις του.

Ο Αντόνιο Κασάνι παραμένει... ποδοσφαιριστής ως τον Σεπτέμβριο και γι' αυτό παραχώρησε εκτενή συνέντευξη στην " Gazzetta dello Sport", στην οποία δεν χαρίστηκε σε κανέναν.

Ο 35χρονος Ιταλός επιθετικός άφησε αιχμές για τον Λεονάρντο Μπονούτσι και τον Μάουρο Ικάρντι, υποβάθμισε την αξία του Πάουλο Ντιμπάλα και του Αντρέα Μπελότι, αποθέωσε τον Λουτσιάνο Σπαλέτι, τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν και τον Νεϊμάρ, ενώ δεν έκρυψε την αγάπη του για την Ίντερ, την οποία έχρισε φαβορί για το φετινό σκουντέτο.

Όσο για τον ίδιο, κάλεσε δύο συγκεκριμένες ομάδες να του κάνουν πρόταση, εξήγησε γιατί έφυγε μέσα σε λίγες ημέρες από τη Βερόνα και ισχυρίστηκε ότι δεν είναι "τρελός ή θλιμμένος".

Η συνέντευξη άρχισε με το προσεχές ντέρμπι μεταξύ της Ρόμα και της Ίντερ και με τα προγνωστικά του: "Στο Ρόμα - Ίντερ θα υποστηρίζω την Ίντερ και νομίζω θα νικήσει. Η Ίντερ έχει μία ιδιοφυία στον πάγκο της φέτος, τον Σπαλέτι. Μπορεί να νικήσει τη Γιουβέντους, που πάντα ήταν η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία. Έπαιξα μόλις μία σεζόν στην Ίντερ, αλλά παραμένω φίλαθλός της".

Παρ' όλα αυτά, δεν έχει την καλύτερη γνώμη για τον αρχηγό και πρώτο σκόρερ της ομάδας, Μάουρο Ικάρντι, αφού θεωρεί καλύτερο τον Έντιν Τζέκο: "Ο Τζέκο παίζει ποδόσφαιρο και σκοράρει, ενώ ο Ικάρντι δουλεύει ελάχιστα για την ομάδα".

Αντιθέτως, η γνώμη του είναι κάτι παραπάνω από θετική για τον 21χρονο Τσέχο επιθετικό της Σαμπντόρια, Πάτρικ Σικ, ο οποίος συζητάει με την Ίντερ: "Είναι καλύτερος από τον Πάουλο Ντιμπάλα και λόγω των χαρακτηριστικών του, τον συμβουλεύω να πάει στην Ίντερ".

Ο εκκεντρικός επιθετικός έπλεξε και το εγκώμιο της μεταγραφικής δραστηριότητας των "νερατζούρι" φέτος, χρίζοντάς τους φαβορί για τον τίτλο: "Ο Μίλαν Σκρίνιαρ (σ.σ. στόπερ που αγόρασε από τη Σαμπντόρια) είναι φαινόμενο. Χρειάστηκαν μόνο μερικές προπονήσεις μαζί του στη Σαμπντόρια για να φτάσω σε αυτό το συμπέρασμα".

"Αυτός, ο Μπόρχα Βαλέρο και ο Ματίας Βεσίνο (σ.σ. μεταγραφές από τη Φιορεντίνα) αποτελούν 'δηλώσεις' του (σ.σ. αθλητικού διευθυντή) Πιέρο Αουζίλιο. Θα έλεγα ότι η Ίντερ είναι μπροστά από Γιουβέντους και Νάπολι στην κούρσα του τίτλου, αφού έκανε πιο έξυπνες αγορές και δεν χρειάστηκε καν τον (σ.σ. τεχνικό διευθυντή) Βάλτερ Σαμπατίνι".

Σχολιάζοντας τις υπόλοιπες ομάδες, στη Γιουβέντους δεν θεωρεί τόσο μεγάλη απώλεια τον Λεονάρντο Μπονούτσι, αλλά τον Ντάνι Άλβες: "Ο Μπονούτσι έγινε κορυφαίος παίκτης χάρη στον Αντρέα Μπαρτζάλι και τον Τζιόρτζιο Κιελίνι. Η αποχώρηση του Ντάνι Άλβες είναι πιο σημαντική. Είπε ότι τα αποδυτήρια της Γιουβέντους ήταν λυπηρά. Φυσικά, δεν έκανα λάθος όταν έλεγα ότι η Γιουβέντους είναι μία ομάδα από στρατιωτάκια".

"Ο Βιντσέντζο Μοντέλα είναι καλός και η Μίλαν δαπάνησε πολλά χρήματα, αλλά το Σαν Σίρο δεν είναι για όλους. Η Νάπολι πάντα παιχνίδι με τους ίδιους έντεκα παίκτες και έχει μόνο μία τακτική: είναι πολύ επαναληπτικό και υπάρχει περιορισμός".

Μετά από τις ομάδες, σειρά στον σχολιασμό πήραν οι ποδοσφαιριστές. Σε ερώτηση για τη μεταγραφή του Νεϊμάρ ήταν κάθετος: "Ο Νεϊμάρ αξίζει κάθε σεντ από όσα πλήρωσε η Παρί Σεν Ζερμέν".

Στη συνέχεια, πάντως, όταν ρωτήθηκε και για άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, όπως ο Πάουλο Ντιμπάλα ή ο Αντρέα Μπελότι και το εάν κοστίζουν 100.000.000 ευρώ, δεν έβαλε νερό στο κρασί του: "Εάν ο Μπελότι κοστίζει 100.000.000 ευρώ, ο Λουίς Σουάρες κοστίζει 500.000.000 ευρώ. Ο Ντιμπάλα δεν έχει το επίπεδο να αγωνιστεί για την Μπαρτσελόνα ή τη Ρεάλ".

"Στο top3 της Serie A υπάρχει ένας απόλυτος πρωταθλητής, ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Μετά έρχονται οι υπόλοιποι. Θα έβαζα τον Λορέντζο Ινσίνιε και τον Τζέκο στο βάθρο. Ο Ινσίνιε καλύτερος από μένα; Με τον Λορέντζο είμαστε πολύ καλοί φίλοι, αλλά ήμουν καλύτερος από αυτόν και είμαστε διαφορετικοί. Ήμουν όλο έμπνευση και φαντασία στον αγωνιστικό χώρο και επίσης μπορούσα να αγωνιστώ σε διαφορετικές θέσεις. Εκείνος πρέπει να παίξει αριστερά στο 4-3-3".

Μιλώντας για πιο προσωπικά θέματα, υποστήριξε μεταξύ άλλων, αποκάλυψε ότι έχει διορία ενός μήνα να βρει ομάδα: "Δεν έχω αγωνιστεί για 474 ημέρες. Είναι υπερβολικά πολλές. Το ντέρμπι κόντρα στην Τζένοα στις 8 Μαΐου 2016 είναι πολύ μακριά. Έδωσα προθεσμία στον εαυτό μου. Εάν δεν χτυπήσει το τηλέφωνο μέχρι τον Σεπτέμβριο, θα αποσυρθώ. Δεν έχω ατζέντη, οπότε όποιος με θέλει, γνωρίζει πώς να έρθει σε επαφή μαζί μου".

"Η Εντέλα ή η Κάλιαρι μπορούν να με πείσουν να αγωνιστώ ξανά, κανείς άλλος. Έχω σχέσεις με τον πρόεδρο της Εντέλα, Αντόνιο Γκότσι, που δεν έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο. Είχαμε μια χειραψία τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά δεν αισθανόμουν καλά να παίξω στη Serie B. Του το εξήγησα και το κατανόησε. Τον ευχαριστώ ξανά και τώρα είμαι έτοιμος. Το να ανεβάσω την Εντέλα στη Serie A θα είναι όνειρο. Στην Κάλιαρι, θα βρω τον (σ.σ. πρώην γυμναστή του) Αγκοστίνο Τιμπάουντι. Γνωρίζει πώς να με προπονήσει. Πέραν αυτού, λατρεύω τη Σαρδηνία και τον κόσμο της, πηγαίνω εκεί διακοπές κάθε χρόνο. Με τον πρόεδρο της Κάλιαρι, Τομάζο Τζιουλίνι, υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και στοργή".

Για ό,τι συνέβη με τη Βερόνα, όπου υπέγραψε, αποχώρησε, επέστρεψε και αποχώρησε ξανά μέσα σε δύο εβδομάδες, δεν δείχνει μεταμέλεια: "Δεν μετανιώνω. Δεν υπήρχε σπίθα. Μετά από 3-4 ημέρες, είπα στον προπονητή Φάμπιο Πέκια ότι ήθελα να φύγω. Αισθανόμουν σαν ψάρι έξω από το νερό. Δεν υπήρχε ιδανικό περιβάλλον για μένα και προτίμησα να φύγω αμέσως και όχι αφότου είχε αρχίσει η σεζόν".

"Δεν υπήρχε πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Έχασα 3 κιλά σε 15 ημέρες. Ρωτήστε τη Βερόνα, τα τεστ είναι εκεί. Στα 25 μου είχα μεγαλύτερη φυσική και πνευματική δύναμη. Στα 35, δεν μπορούσα να αρχίσω ξανά από την εκκίνηση. Στη Βερόνα αισθανόμουν ξένος, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα να εγκαταλείψω το ποδόσφαιρο. Αυτός είναι ο κόσμος μου".

Τέλος, για τον εαυτό του, είπε τα εξής: "Ο Κασάνο είναι ένας χαρούμενος άνθρωπος. Πολύ χαρούμενος. Έχει τη σύζυγό του, Καρολίνα, και δύο γιους, τον Κρίστοφερ και τον Λιονέλ. Στηρίζεται σε αυτούς με μια σφιχτή αγκαλιά, γεμάτη αγάπη. Μοιάζω με θλιμμένο; Τα παιδιά και η οικογένειά μου έρχονται πρώτα και πάνω από όλα. Δεν είμαι ούτε τρελός ούτε θλιμμένος, απλά έχω συνοχή: στη Βερόνα δεν αισθανόμουν σωστά και έφυγα".

"Ποτέ δεν προσποιήθηκαν ότι δίνω μαθήματα ηθικής σε νεαρούς, αλλά θα με θυμούνται ως μεγάλο παίκτη. Είμαι βέβαιος. Μετά, τι θα κάνω όταν αποσυρθώ; Θα παραμείνω στον κόσμο του ποδοσφαίρου και θα γίνω αθλητικός διευθυντής".

Photo credits: AP Photo/Carlo Baroncini

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ