ΙΤΑΛΙΑ

Ντελ Πιέρο, ο επίσημος αγαπημένος των Ιταλών!

Ντελ Πιέρο, ο επίσημος αγαπημένος των Ιταλών!

Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο είναι ο δημοφιλέστερος αθλητής στην Ιταλία σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθη στη γειτονική χώρα, με δεύτερο τον Βαλεντίνο Ρόσι. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Παρά το γεγονός ότι οι τελευταίες πληροφορίες τον θέλουν να μετακομίζει 15.000 χιλιόμετρα μακριά, για να παίξει στην Αυστραλία με τη φανέλα της Σίντνεϊ, ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στις καρδιές των Ιταλών.

Για την ακρίβεια μάλιστα είναι ο αγαπημένος τους αθλητής! Αυτό ήταν το αποτέλεσμα δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρία "SPORT+MARKT", με τον 91 φορές διεθνή με τη "σκουάντρα ατζούρα" να συγκεντρώνει υπερδιπλάσιους ψήφους έναντι του Βαλεντίνο Ρόσι και να απολαμβάνει μεγαλύτερης δημοφιλίας από αυτήν που έχουν στην πατρίδα τους οι Ντέιβιντ Μπέκαμ και Μίχαελ Σουμάχερ.

Συνολικά, ο "Μεγαλέξανδρος" του ιταλικού ποδοσφαίρου είναι ο Νο 1 αθλητής στις καρδιές των Ιταλών πολιτών ηλικίας 16 μέχρι 69 ετών, με το ποσοστό 17% που συγκεντρώνει να αντιστοιχεί περίπου σε 7.400.000 άτομα.

Σε αντίθεση μάλιστα με τον Μπέκαμ ο οποίος έχει "μεγάλο ρεύμα" κυρίως στο γυναικείο φύλο, το πρώην Νο 10 της Γιουβέντους είναι εξαιρετικά δημοφιλής τόσο μεταξύ των ανδρών όσο και των γυναικών, ενώ η αγάπη προς το πρόσωπό του εντοπίζεται σε κάθε γωνιά της Ιταλίας.

Συγκεκριμένα, το 26% των οπαδών του σε αυτή την έρευνα προέρχεται από τη Βορειοδυτική Ιταλία, ενώ ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό (35%) υπάρχει στον ιταλικό Νότο και στη Σικελία ειδικότερα.

Ντελ Πιέρο, ο επίσημος αγαπημένος των Ιταλών!

"Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι πως ο Ντελ Πιέρο, παρότι δεν είναι πια εκ των πρωταγωνιστών της Serie A, παραμένει ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς του ιταλικού αθλητισμού", σχολίασε χαρακτηριστικά ο Τζόρτζιο Μπραμπίλα, διευθυντής της "SPORT+MARKT", και πρόσθεσε:

"Για τις εταιρίες που έχουν συνεργασία με τον Ντελ Πιέρο, αυτό το αποτέλεσμα της έρευνας είναι ονειρεμένο επειδή είναι σπάνιο γεγονός ένα μόνο άτομο να είναι τόσο δημοφιλή σε όλη τη χώρα, όχι μόνο μεταξύ των οπαδών της ομάδας του αλλά από όλους τους φιλάθλους, άνδρες και γυναίκες".

Βάσει της έρευνας, ο δεύτερος δημοφιλέστερος εν ενεργεία Ιταλός αθλητής είναι ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο Moto GP, Βαλεντίνο Ρόσι, με ποσοστό 8%, με την Ιταλίδα Ολυμπιονίκη στην κολύμβηση Φεντερίκα Πελεγκρίνι να καταλαμβάνει την 3η θέση στο πόντιουμ (7%) και τον αρχηγό της Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι, να έρχεται τέταρτος με 6%.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ