ΙΤΑΛΙΑ

Λίπι: "Γιατί με έδιωξαν από την Ομοσπονδία"

HANOVER, GERMANY - JUNE 12:  Manager of Italy Marcello Lippi looks on prior to the FIFA World Cup Germany 2006 Group E match between Italy and Ghana played at the Stadium Hanover on June 12, 2006 in Hanover, Germany.  (Photo by Andreas Rentz/Bongarts/Getty Images)
HANOVER, GERMANY - JUNE 12: Manager of Italy Marcello Lippi looks on prior to the FIFA World Cup Germany 2006 Group E match between Italy and Ghana played at the Stadium Hanover on June 12, 2006 in Hanover, Germany. (Photo by Andreas Rentz/Bongarts/Getty Images) BONGARTS/GETTY IMAGES

Ο Μαρτσέλο Λίπι αποτέλεσε κεντρικό πρόσωπο στην επιλογή νέου ομοσπονδιακού τεχνικού στην εθνική Ιταλίας, ωστόσο μετά από την πρόσληψη Τζιαμπιέρο Βεντούρα, ο σπουδαίος Ιταλός χάθηκε ανεξήγητα από το προσκήνιο.

Ο Μαρτσέλο Λίπι ανέλαβε ρόλο τεχνικού συμβούλου στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλίας στην αρχή του καλοκαιριού, ωστόσο ο Σεπτέμβριος τον βρίσκει εκτός FIGC, χωρίς να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Το μυστήριο ήρθε να το δώσει ο ίδιος ο πρωταθλητής κόσμου με τη "σκουάντρα ατζούρα" το 2006, μιλώντας στην εκπομπή "Domenica Sportiva" της "RAI2".

"Εργάστηκα για δύο μήνες στην εθνική. Μετά αποδείχθηκε ότι η FIGC είχε αλλάξει το καταστατικό", εξήγησε ο 68χρονος προπονητής.

Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε αφορά στο άρθρο 3.2 του κανονισμού ποδοσφαίρου και για το οποίο ζήτησε γνωμοδότηση από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο Εφέσεων ο πρόεδρος της FIGC, Κάρλο Ταβέκιο.

Αιτία της απομάκρυνσης του Λίπι στάθηκε ο ίδιος ο γιος του, Νταβίντε, λόγω της επαγγελματικής ιδιότητάς του.

"Είχα διάφορες συζητήσεις με τον Βιτσέντζο Μοντέλα και με άλλους πιθανούς ομοσπονδιακούς τεχνικούς. Ακολούθως, την ημέρα πριν από την παρουσίαση του Τζιαμπιέρο Βεντούρα, με απομάκρυναν", επεσήμανε ο Λίπι.

"Ο πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής με τους οποίους μιλούσα για το πρότζεκτ, με ενημέρωσαν ότι πριν από 1,5 χρόνο υπήρξε μία τροποποίηση του καταστατικού, η οποία εξετάζει τους ατζέντηδες, κατηγορία στην οποία ανήκει ο γιος μου, Νταβίντε. Δημιουργήθηκε ένα άρθρο το οποίο απαγορεύει σε έναν ατζέντη να ασκεί το επάγγελμά του εάν έχει γονείς στην Ομοσπονδία. Τα πράγματα έφυγαν από τα χέρια μου".

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ