ΙΤΑΛΙΑ

Η "καυτή" προεδρίνα του ιταλικού ποδοσφαίρου

Η "καυτή" προεδρίνα του ιταλικού ποδοσφαίρου

Η Βαλεντίνα Μάιο παίζει μπάλα για... Champions League. Το Sport24.gr παρουσιάζει την προεδρίνα της Λαντσάνο και σύζυγο του επιθετικού της ομάδας η οποία κάνει όνειρα για να βρεθεί τη νέα σεζόν στη Serie A (pics+videos)!

Απόγευμα Κυριακής (16/3) στο Αμπρούτσο και το Βίρτους Λαντσάνο-Νοβάρα οδεύει προς την ισοπαλία με το σκορ στο 1-1 στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 86ο λεπτό όμως οι εξέδρες του "Γκουίντο Μπιόντι" παίρνουν... φωτιά από τις ενθουσιώδεις αντιδράσεις των οπαδών της Λαντσάνο για το δεύτερο τέρμα της ομάδας τους.

Σκόρερ με εκπληκτική κεφαλιά ο 34χρονος σέντερ φορ της Βίρτους, Μάνουελ Τούρκι, ο οποίος πνίγηκε αρχικά στις αγκαλιές των συμπαικτών του και κατόπιν στην πιο γλυκιά αγκαλιά που θα μπορούσε να φανταστεί εκείνη τη στιγμή...

Η "καυτή" προεδρίνα του ιταλικού ποδοσφαίρου

Αυτήν της Βαλεντίνα Μάιο, με την 30χρονη σύζυγό του, μητέρα δύο παιδιών και πρόεδρο του συλλόγου (!) να εισβάλλει εκστασιασμένη στον αγωνιστικό χώρο για να βρει τον αγαπημένο της και να τον αγκαλιάσει δίνοντάς του παράλληλα και το φιλί της ανταμοιβής.

Η φοβερή και τρομερή Βαλεντίνα των ιταλικών γηπέδων είναι έγκυος αυτή την περίοδο στο τρίτο τους παιδί όμως το γκολ αυτό που έφερε τη Λαντσάνο στην 2η θέση της Serie B (στο -9 από την πρωτοπόρο Παλέρμο, ισόβαθμη με Έμπολι) και σε τροχιά ανόδου στη Serie A δεν θα μπορούσε να μην πανηγυριστεί αναλόγως.

Όσο εντυπωσιακός ήταν πάντως ο τρόπος με τον οποίο εκδήλωσε το πάθος της για την ομάδα και τον άνδρα της, άλλο τόσο εντυπωσιακό φαντάζει το story που αφορά το πώς έμπλεξε με τη "στρογγυλή θεά" και έφτασε να διεκδικεί με την μικρή και ταπεινή Βίρτους (στην πόλη Λαντσάνο των 36.000 κατοίκων) την πρώτη συμμετοχή στην κορυφαία κατηγορία.

Η "καυτή" προεδρίνα του ιταλικού ποδοσφαίρου

Η συγκεκριμένη ομάδα ιδρύθηκε το 1924 με την ονομασία Λαντσάνο και το 2008 βρέθηκε μία ανάσα από την οικονομική καταστροφή και τον αφανισμό από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας.

Την ώρα όμως που βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού πήρε την κατάσταση στα χέρια του ο διάσημος επιχειρηματίας Φράνκο Μάιο (δραστηριοποιείται στη βιομηχανία της διαχείρισης τοξικών αποβλήτων), ο οποίος πρώτα φρόντισε να τη σώσει από τα χρέη που την έπνιγαν και κατόπιν ανέθεσε στα δύο παιδιά του να "τρέξουν το μαγαζί".

Η Βερόνικα Μάιο έγινε η πρόεδρος της ομάδας ενώ ο αδερφός της Γκουλιέλμο ανέλαβε καθήκοντα εκτελεστικού διευθυντή. Όσο για το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας το καλοκαίρι του 2008 επί προεδρίας της, μαντέψτε...

Foto P.G. - LaPresse 29 12 2013 Cittadella (Pd) -  Italia  Sport Calcio Cittadella vs Lanciano
Campionato italiano di calcio Serie B Eurobet 2013 2014                                                    
Nella foto: la presidente valentina maio si bacia a fine partita con turchi suo marito
Photo  P.G. - LaPresse  29 12 2013 Cittadella (Pd)-Italy  Sport Soccer Cittadella vs Lanciano
Italian Football Championship League B Eurobet 2013 2014                                                            
In the pic: valentina maio, turchi
Foto P.G. - LaPresse 29 12 2013 Cittadella (Pd) - Italia Sport Calcio Cittadella vs Lanciano Campionato italiano di calcio Serie B Eurobet 2013 2014 Nella foto: la presidente valentina maio si bacia a fine partita con turchi suo marito Photo P.G. - LaPresse 29 12 2013 Cittadella (Pd)-Italy Sport Soccer Cittadella vs Lanciano Italian Football Championship League B Eurobet 2013 2014 In the pic: valentina maio, turchi LAPRESSE

Αυτός ήταν ο αγαπημένος της και μελλοντικής της σύζυγος Μανουέλ Τούρκι ( "Εξαιρετικό απόκτημα. Από όλες τις πλευρές...", έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της) με τη Βερόνικα Μάιο να φροντίζει για τη μεταγραφή του από την Πεσκάρα, τα παιχνίδια της οποίας παρακολουθούσε φανατικά το προηγούμενο διάστημα.

Ο γάμος του ζευγαριού έγινε στις 3 Ιουλίου 2009 και από τότε έχουν ήδη αποκτήσει δύο παιδιά, τον Φραντσέσκο και την Τζινέβρα, ενώ σε αυτά τα έξι χρόνια που η Βερόνικα Μάιο είναι στο τιμόνι της ομάδας, η Βίρτους Λαντσάνο (έτσι μετονομάστηκε το 2008) έχει πραγματοποιήσει άλματα προόδου.

Την πρώτη σεζόν κατάφερε να παραμείνει στην τρίτη κατηγορία της Ιταλίας μέσα από τη διαδικασία των play-out, τη δεύτερη εξασφάλισε τη σωτηρία χωρίς να χρειαστεί να μπει στη διαδικασία των μπαράζ όπως και την τρίτη ενώ το αγωνιστικό "μπαμ" έγινε τη σεζόν 2011-2012.

Η "καυτή" προεδρίνα του ιταλικού ποδοσφαίρου

Τότε κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τη Serie B για πρώτη φορά στην ιστορία της μέσα από δύο νίκες που έκανε στα πλέι-οφ (στον ημιτελικό κόντρα στην Σιρακούσα και στον τελικό με την Τραπάνι) ενώ την περασμένη αγωνιστική σεζόν έμεινε στην κατηγορία τερματίζοντας στην "σωτήρια" 18η θέση.

"Στη Serie B θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές και όχι κομπάρσοι. Ξέρουμε ότι θα υποφέρουμε αλλά είμαι πεπεισμένοι ότι όλοι μέσα στην ομάδα θα μας προσφέρουν μεγάλες χαρές", είχε δηλώσει το καλοκαίρι του 2012 η Βερόνικα Μάιο και μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια τα λόγια εκείνα φαντάζουν απολύτως προφητικά.

Η "καυτή" προεδρίνα του ιταλικού ποδοσφαίρου

Με 29 αγωνιστικές από τις 42 συνολικά να έχουν συμπληρωθεί, οι "ροσονέρι" από το Αμπρούτσο έχουν απολογισμό 13 νίκες-8 ισοπαλίες-8 ήττες και στην παρούσα φάση δείχνουν ικανοί να κυνηγήσουν το όνειρο του προβιβασμού στα μεγάλα σαλόνια είτε μέσω απευθείας ανόδου είτε μέσω αγώνων μπαράζ στα οποία θα λάβουν μέρος οι ομάδες που θα τερματίσουν στο φινάλε από την 3η μέχρι την 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Όσο για το πως καταφέρνει και διαχειρίζεται τη σχέση του με τη γυναίκα του που είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος της ομάδας στην οποία ο ίδιος είναι εργαζόμενος, ο Μάνουελ Τούρκι λέει χαρακτηριστικά:

"Στην αρχή αντιμετώπιζα δυσκολίες. Πίστευα ότι οι συμπαίκτες μου με θεωρούσαν ως έναν άνθρωπο της διοίκησης και το γεγονός αυτό θα μου δημιουργούσε προβλήματα.

Η "καυτή" προεδρίνα του ιταλικού ποδοσφαίρου

Γρήγορα όμως κατάλαβαν ότι είμαι ένας από αυτούς και συχνά μου ζητούν να μεσολαβήσω για να ζητήσουμε κάποιο πριμ από τη Βαλεντίνα".

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να μάθετε 2-3 πράγματα παραπάνω για την "καυτή" προεδρίνα του ιταλικού ποδοσφαίρου, αυτά είναι τα εξής: υποστηρίζει φανατικά τη Μίλαν (ίδια άλλωστε τα χρώματα των δύο ομάδων) αλλά συμπαθεί επίσης Ρόμα και Νάπολι, αγαπημένος της προπονητής είναι ο Μουρίνιο ( "είναι πανέξυπνος και έχει τον απόλυτο έλεγχο") ενώ φιλοδοξεί μέσα στους επόμενους 6-8 μήνες να δει το ξεκίνημα των έργων του νέου σταδίου της ομάδας, το οποίο θα έχει την υπογραφή του αρχιτέκτονα του "Juventus Stadium"...

Η "καυτή" προεδρίνα του ιταλικού ποδοσφαίρου

Μετά από όλα αυτά, έχει κανείς αμφιβολία ότι δεν μιλάμε για το ποδοσφαιρικό "ζευγάρι της χρονιάς" στην Ιταλία;

Τα δάκρυα χαράς της Βαλεντίνα Μάιο για την άνοδο στη Serie B:

Η Λαντσάνο προωθεί τα εισιτήρια διαρκείας της:

Δείτε το video της συνέντευξης που έδωσε το ερωτευμένο ζευγάρι του Λαντσάνο στην τηλεοπτική εκπομπή "Tiki Taka".

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ