SERIE A

Τορίνο (αντί Πάρμα) στο Europa League

Τορίνο (αντί Πάρμα) στο Europa League

Η Τορίνο είναι η ομάδα που παίρνει το τελευταίο ιταλικό εισιτήριο για το Europa League καθώς η Πάρμα δεν κατάφερε να πάρει άδεια από την ιταλική ομοσπονδία!

Η Πάρμα είχε κερδίσει στο φινάλε της Serie A το εισιτήριο για το Europa League μέσω της 6ης θέσης (με τη νίκη 2-0 επί της Λιβόρνο και ταυτόχρονα την ισοπαλία της Τορίνο στο "Φράνκι" κόντρα στη Φιορεντίνα), όμως η Ευρώπη θα παραμείνει όνειρο και τη νέα σεζόν για αυτήν.

Και αυτό γιατί οι "παρμέντσι" δεν κατάφεραν να πάρουν την πολυπόθητη άδεια από την ιταλική ομοσπονδία για να συμμετάσχουν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, με την τελευταία έφεση που κατέθεσαν στο ανώτατο όργανο της αθλητικής δικαιοσύνης να απορρίπτεται επίσημα την Πέμπτη (29/6).

Τορίνο (αντί Πάρμα) στο Europa League

Η Πάρμα πανηγύρισε μέσα στο γήπεδο την 6η θέση και την έξοδο στο Europa League της νέας σεζόν...

Αυτό σημαίνει πως τη θέση της στο νέο Europa League παίρνει οριστικά και τελεσίδικα η Τορίνο του Παναγιώτη Ταχτσίδη που τερμάτισε στην 7η θέση, με την "γκρανάτα" να ξεκινάει την ευρωπαϊκή περιπέτειά της (για πρώτη φορά μετά το 1994) από τον τρίτο προκριματικό γύρο, σε διπλούς αγώνες που είναι προγραμματισμένοι για τις 31 Ιουλίου και 7 Αυγούστου.

Τορίνο (αντί Πάρμα) στο Europa League

... η Τορίνο όμως θα πάρει τη θέση της στην Ευρώπη

Σημειώνεται πως ο λόγος που η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία αρνήθηκε να δώσει άδεια στην Πάρμα για να παίξει στην Ευρώπη έχει να κάνει με καθυστέρηση καταβολής συγκεκριμένων φόρων από πλευράς των ανθρώπων του συλλόγου.

Η διοίκηση της Πάρμα έχει το δικαίωμα να καταφύγει στη Λοζάνη με στόχο την ανατροπή της απόφασης στο TAS, με τον πρόεδρό της Τομάσο Γκιράρντι, να δηλώνει πάντως μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση της αθλητικής δικαιοσύνης:

"Για μένα το ποδόσφαιρο τελειώνει σήμερα. Ας προχωρήσουν μόνοι τους".

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ