SERIE A

To τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

To τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Ο βασιλιάς του γκολ(φ) Τέβες, η επιστροφή του "Super Mario", ο Ματσάρι που δαγκώνει μπουκάλια και η... Φάνι Νεγκουέσα! Η 30η αγωνιστική της Serie A στο πιάτο σας (pics+vids).

Τίποτα -τίποτα δεν την σταματά. Η Γιουβέντους έσπασε και το εντυπωσιακό αήττητο σερί 17 αγωνιστικών της Πάρμα και με το 2-1 στο πλαίσιο της 30ης εμβόλιμης αγωνιστικής έκανε ένα ακόμα βήμα για να εξασφαλίσει σε λίγες εβδομάδες και μαθηματικά το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Η Ρόμα λυτρώθηκε στο 91' με τον Φλορέντσι και συνεχίζει να έχει το πάνω χέρι όσον αφορά στην απευθείας έξοδο στο Champions League ενώ όλα δείχνουν πως το τρίτο εισιτήριο θα καταλήξει στα χέρια της Νάπολι, μετά το νικηφόρο πέρασμά της από την έδρα της Κατάνια (4-2) και την ήττα της διώκτριάς της Φιορεντίνα από τη Μίλαν στο "Φράνκι" (2-0).

Η Ίντερ εξακολουθεί να έχει πρόβλημα στο γκολ μέσα στο 2014 (έμεινε στο 0-0 με Ουντινέζε), ο Γιάννης Φετφατζίδης πανηγύρισε το πρώτο του τέρμα στο Καμπιονάτο με αντίπαλο τη Λάτσιο ενώ η Μπολόνια των Κονέ και Χριστοδουλόπουλου υπέστη βαριά ήττα στη Βερόνα (3-0) από την Κιέβο.

Ποιά ήταν όμως τα πρόσωπα/γεγονότα που έβαλαν τη σφραγίδα τους στην 30η αγωνιστική της Serie A; Πάμε να τα δούμε μέσα από 11 διαφορετικές κατηγορίες που σας παρουσιάζουμε κάθε εβδομάδα.

Ο MVP - Κάρλος Τέβες

Όσο πλησιάζουμε το τέλος της σεζόν και η Γιουβέντους φορτσάρει για την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου σκουντέτο αλλά και του Europa League (ο τελικός γίνεται στο γήπεδό της) τόσο πιο αφιονισμένος γίνεται ο Κάρλος Τέβες. Ο "Απάτσε" βρίσκεται σε σούπερ δαιμονιώδη φόρμα το τελευταίο διάστημα και το απέδειξε και το βράδυ της Τετάρτης όταν με δύο γκολ, εκ των οποίων το πρώτο με εκπληκτική ατομική ενέργεια που έφερε σε ανισσοροπία όλη την αντίπαλη άμυνα, χάρισε στη Γιουβέντους τη νίκη με 2-1 επί της Πάρμα. Αν και έχει σερί ματς στα πόδια του, ο Κόντε τον άφησε στο χορτάρι μέχρι το φινάλε, δείγμα του πόσο πολύ ποντάρει στον Αργεντίνο, ο οποίος είναι πλέον μόνος πρώτος στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς της Serie A με 18 γκολ. Όσο για το γεγονός ότι το τελευταίο ματς του με την Εθνική Αργεντινής ήταν στις 16 Ιουλίου του 2011 και δεν φαίνεται να υπολογίζεται από τον Αλεχάντρο Σαμπέγια ενόψει Μουντιάλ; Ο Κόντε δήλωσε πως για αυτόν είναι... ευτυχία που δεν τον θέλει η εθνική του ομάδα καθώς θα τον έχει πιο ετοιμοπόλεμο ενώ ο ίδιος ο Τέβες πρόσθεσε: "Έτσι θα έχω χρόνο να κάνω διακοπές με την οικογένειά μου και να παίξω περισσότερο γκολφ..."

To τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Η απογοήτευση - Κατάνια

H Νάπολι δεν είχε νικήσει ποτέ στο παρελθόν στην έδρα της Κατάνια, έχοντας τον αρνητικό απολογισμό των 6 ισοπαλιών και ισάριθμων ηττών όμως μέσα σε ένα βράδυ κατάφερε να πετύχει όσα τέρματα είχε πανηγυρίσει στις 12 προηγούμενες επισκέψεις της στη Σικελία! Σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξε πάντως και η άμυνα της Κατάνια που θύμισε... ελβετικό τυρί, με τους "ετνέι" να δέχονται τέσσερα γκολ μέσα σε 41 λεπτά (!) και να παρουσιάζουν σημάδια αποσύνθεσης όσον αφορά στην αμυντική τους λειτουργία. Στο δεύτερο μέρος ανασυντάχτηκαν και έσωσαν τα προσχήματα με αντεπίθεση διαρκείας και δύο γκολ, ωστόσο οι παίκτες του Μαράν δεν γλίτωσαν τα σφυρίγματα από το κοινό τους στο φινάλε. Ένα κοινό που είχε... καλομάθει τα προηγούμενα χρόνια βλέποντας την ομάδα τους να "χτυπάει" ακόμα και έξοδο στην Ευρώπη και τώρα να είναι το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό στη Serie A. Την ίδια ώρα μάλιστα που η "μισητή" για αυτούς Παλέρμο πηγαίνει... τρένο στη δεύτερη κατηγορία και όλα δείχνουν πως θα ανήκει και πάλι στην κατηγορία των μεγάλων από τη νέα σεζόν.

To τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Το καλύτερο γκολ

Η Τορίνο έφυγε με άδεια χέρια για τέταρτη συνεχόμενη φορά μετά από εκτός έδρας αγώνα της με τη Ρόμα, ωστόσο οι φίλοι της έχουν να κρατήσουν μία όμορφη ανάμνηση από το ματς: το γκολ του Τσίρο Ιμόμπιλε στο 52ο λεπτό. Ο Βίβες έκανε τη βαθιά μπαλιά από το χώρο του κέντρου, ο Ιταλός φορ κινήθηκε στην πλάτη του Τολόι και με ένα φανταστικό μονοκόμματο σουτ με το αριστερό από πλάγια θέση αριστερά άφησε... άγαλμα τον Ντε Σάνκτις. Αυτό ήταν το 17ο φετινό τέρμα του στη Serie A και 12ο στα 14 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος που έχει αγωνιστεί και το σίγουρο είναι πως έκανε την καλύτερη δυνατή εντύπωση στον τεχνικό της Εθνικής Ιταλίας, Τσέζαρε Πραντέλι, που βρέθηκε στις εξέδρες του "Ολίμπικο" για να δει το ματς.

Το αποτέλεσμα

Σύμφωνα με τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί στη γειτονική χώρα, τα δύο εκτός έδρας ματς που ήταν να δώσει μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών η Μίλαν, με Λάτσιο και Φιορεντίνα, θα ήταν καθοριστικά για την τύχη του Κλάρενς Ζέεντορφ στο τιμόνι της. Και αν ο πρώτος σκόπελος ξεπεράστηκε με αρκετή δυσκολία (1-1 με τους πρωτευουσιάνους χωρίς σπουδαία απόδοση), δεν μπορεί να πει κανείς το ίδιο και για τον δεύτερο, με τους "ροσονέρι" να κάνουν μετά από καιρό μία σπουδαία εμφάνιση και να φεύγουν με το "καθαρό" 2-0 από τη Φλωρεντία. Νικώντας μάλιστα μία ομάδα που σκόπευσε μέχρι και την τρίτη θέση που οδηγεί στο νέο Champions League, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν είναι "ξοφλημένοι" και πως ο Ολλανδός τεχνικός αξίζει πίστωση χρόνου για να δουλέψει με την ομάδα του και να δείξει το έργο του.

To τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Το στιγμιότυπο

Η Ίντερ "πέταξε στα σκουπίδια" όλο το πρώτο ημίχρονο με την Ουντινέζε και όταν στο δεύτερο 45λεπτο ξύπνησε, ανέβασε στροφές και πίεσε ασφυκτικά τους "φριουλάνι" είχε την ατυχία να πέσει πάνω στον τοίχο που ακούει στο όνομα Σιμόνε Σκουφέτ, τον 17χρονο πορτιέρε που πολλοί θεωρούν πως έχει τα φόντα ακόμα και να διαδεχτεί σε λίγα χρόνια τον Μπουφόν στην Εθνική Ιταλίας! Με το 0-0 να μένει μέχρι το φινάλε, οι Μιλανέζοι έμειναν στα 10 γκολ ενεργητικό στη Serie A μέσα στο 2014 (δεύτερη χειρότερη επίθεση μετά τη Μπολόνια που έχει 7 τέρματα) και κάπως έτσι μπορεί να δικαιολογήσει κανείς και τον Βάλτερ Ματσάρι για την αντίδρασή του στο 65ο λεπτό. Τότε, μετά από μία χαμένη ευκαιρία της ομάδας του δεν άντεξε και άρχισε να... δαγκώνει μπουκάλια!

Το στατιστικό

Η Γιουβέντους έγραψε ιστορία με το 2-1 επί της Πάρμα στο "Juventus Stadium" καθώς έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Serie A που πετυχαίνει 15 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες από το ξεκίνημα της σεζόν, καταρρίποντας το σπουδαίο ρεκόρ της συμπολίτισσας Τορίνο με το "14 στα 14" το 1975-76 . Αυτή ήταν η 26η νίκη της "βέκια σινιόρα" στις 30 πρώτες αγωνιστικές (έχει επίσης 3 ισοπαλίες και 1 ήττα) ενώ για την εντυπωσιακή φέτος Πάρμα η ήττα στο Τορίνο σήμανε το πρώτο της αρνητικό αποτέλεσμα μετά από ένα αήττητο σερί 17 αγώνων, με 9 νίκες και 8 ισοπαλίες.

To τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Το πρωτοσέλιδο

Ο Μάριο Μπαλοτέλι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην απόδραση της Μίλαν από το "Αρτέμιο Φράνκι" καθώς ήταν ο δημιουργός στη φάση του πρώτου γκολ και ο εκτελεστής στο δεύτερο με αριστοτεχνική απευθείας εκτέλεση φάουλ. Δικαιολογημένα λοιπόν η " Gazzetta dello Sport" επέλεξε να χρησιμοποιήσει το υποκοριστικό του επωνύμου του για να κάνει το απαραίτητο λογοπαίγνιο με την παραμονή του Ζέεντορφ στον πάγκο. "Εγώ χορεύω με τον Ζέεντορφ" ( "Io Balo con Seedorf") αναφέρει ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της Πέμπτης, ενώ η εφημερίδα συμπληρώνει: "Αναγέννηση για Μίλαν, δεύτερο σερί θετικό αποτέλεσμα για τη ροσονέρα ομάδα. Δύο χτυπήματα φάουλ του Μάριο ρίχνουν στο καναβάτσο τη Φιορεντίνα σώζοντας τον πάγκο του Ολλανδού".

To τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Το γεγονός

Ο Γιάννης Φετφατζίδης έψαχνε πολύ καιρό το πολυπόθητο παρθενικό του γκολ στο Καμπιονάτο με τη φανέλα της Τζένοα και τελικά το βρήκε κόντρα στη Λάτσιο. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού "κλείδωσε" τη νίκη για την ομάδα του με ένα άψογο πλασέ μέσα από την περιοχή με το οποίο νίκησε τον Μπερίσα και στις δηλώσεις του μετά το ματς τόνισε: "Ελπίζω να συνεχίσω σε αυτό το δρόμο, είχα μία καλή ευκαιρία μπροστά στην εστία και την εκμεταλλεύτηκα. Είμαι πάντα στη διάθεση του μίστερ (σ.σ. Γκασπερίνι) και σε αυτό το ματς του ξεπλήρωσα την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Διανύω καλή περίοδο και θα δώσω τα πάντα για να βρεθώ στην αποστολη της Εθνικής Ελλάδας για τα τελικά του Μουντιάλ".

To τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Η φωτογραφία

H Τορίνο έδειξε και στη Ρώμη πόσο σκληροτράχηλη ομάδα είναι φέτος ωστόσο η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία κατάφερε να πάρει το τρίποντο και να κάνει ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα προς για την απευθείας έξοδό της στο Champions League της νέας σεζόν. Η φάση που σημάδεψε το ματς ήταν φυσικά αυτή του 91ου λεπτού, με τον Ζερβινιό να περνάει εκπληκτική ασίστ για τον Φλορέντσι (ο Ιβοριανός έφτασε τις 9 στο πρωτάθλημα και είναι πρώτος στη σχετική κατηγορία) και τον μεσοεπιθετικό των "τζαλορόσι" να εκτελεί με το αριστερό τον Παντέλι για να απογειώσει το "Ολίμπικο". Ακόμα και ο ψύχραιμος Γκαρσία εξεράγη από χαρά, με τον σκόρερ να πηγαίνει στο ταρτάν μαζί με τους συμπαίκτες του για να πανηγυρίσουν μαζί με τους τρελαμένους τιφόζι της Curva Sud.

To τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Η δήλωση

Μία ημέρα μετά την παρουσίαση του πλάνου για την κατασκευή του νέου υπερσύγχρονου γηπέδου της Ρόμα και λίγο πριν αναχωρήσει για επαγγελματικές υποχρεώσεις στη Βοστώνη, ο Αμερικανός πρόεδρος των "τζαλορόσι", Τζέιμς Παλότα, προσέφερε δύο εντυπωσιακές ατάκες στο πλαίσιο συνέντευξής του στον ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό "Sky". "Ο ομορφότερος τελικός Champions League για μας θα ήταν κόντρα στη Γιουβέντους. Θα ήταν φανταστικό κάτι τέτοιο" δήλωσε αναφορικά με την διαφαινόμενη επιστροφή της Ρόμα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ενώ για τη στιγμή που θα κρεμάσει τα παπούτσια του ο Φραντσέσκο Τότι, ξεκαθάρισε: "Όταν σταματήσει ο Τότι θα αποσύρουμε τη φανέλα του. Οι εορτασμοί δεν θα κρατήσουν μόνο μία ώρα αλλά τουλάχιστον έναν μήνα".

To τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Η "Ιταλίδα" της εβδομάδας

Όσοι πίστευαν πως ο Μάριο Μπαλοτέλι και η Φάνι Νεγκουέσα ήταν πλασμένοι ο ένας για τον άλλο, έχασαν το στοίχημα. Οι δυο τους δεν είναι ζευγάρι εδώ και ημέρες και επίσημα, καθώς αμφότεροι φρόντισαν να το... διατυμπανίσουν διαγράφοντας φωτογραφίες από το "έτερον ήμισυ" στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που διατηρούν λογαριασμούς. Σύμφωνα με τις "κακές γλώσσες" η χαριστική βολή στη σχέση τους ήρθε από τις αποκαλύψεις παίκτριας ριάλιτι πως πριν από λίγο καιρό πέρασε μία "καυτή" βραδιά μαζί με τους αδερφούς Μπαλοτέλι και μια φίλη της. Επειδή όμως η ζωή συνεχίζεται, οι Ιταλοί μπουκ έχουν βγάλει ήδη τις αποδόσεις για το ποια θα είναι η νέα σύντροφος του "Σούπερ Μάριο": τα φαβορί είναι κατά σειρά οι Σελβάτζα Λουκαρέλι (απόδοση 3.00), Νικόλε Μινέτι (10) και Ελιζαμπέτα Κανάλις (30), ενώ όποιος βάλει τα χρήματά του στην... πρώην Ραφαέλα Φίκο τα κέρδη του θα πολλαπλασιαστούν επί 300! Φυσικά και υπάρχουν στοιχήματα για το επόμενο αμόρε της Φάνι Νεγκουέσα, όπου στη σχετική λίστα συναντάμε ακόμα και τον Τζανλουίτζι Μπουφόν (με απόδοση 30)!

To τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο
TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ