SERIE A

Το σερί της Γιουβέντους, το σκάκι και η πρόκληση του Κόντε

Το σερί της Γιουβέντους, το σκάκι και η πρόκληση του Κόντε

Η Τορίνο φιλοξενεί τη Γιουβέντους στο "derby della Mole" με τους Τζαμπιέρο Βεντούρα και Αντόνιο Κόντε να έχουν ήδη κάνει πιο ενδιαφέρουσα την αναμέτρηση με τις δηλώσεις τους. Διαβάστε τι έχουν πει και από πότε έχει να χάσει η "γηραιά κυρία" από την "γκρανάτα".

Μπορεί το ντέρμπι του Τορίνο να μην έχει την αίγλη του παρελθόντος, μπορεί να μην συγκρίνεται με το αντίστοιχο της Μαδρίτης που έγινε το Σάββατο, όμως, υπάρχουν ομοιότητες.

Όπως η Ατλέτικο έτσι και η Τορίνο υπήρξε πάρα πολύ μεγάλη ομάδα στο παρελθόν, όμως, βρίσκεται στη σκιά της συμπολίτισσας.

Οι "ροχιμπλάνκος" επί Ντιέγκο Σιμεόνε έχουν βρει τη λάμψη του παρελθόντος, όμως, η "γκρανάτα" προσπαθεί ακόμα να σταθεροποιηθεί στη Serie A. Παράλληλα, η Ατλέτικο μπορεί να είναι για εκείνη πηγή έμπνευσης, αφού έσπασε την κατάρα των ντέρμπι, κάτι που θα ήθελε να κάνει και η Τορίνο, η οποία αγνοεί τη νίκη σε τοπικό ντέρμπι από τις 6 Απριλίου του 1996.

Τορίνο και Γιουβέντους έχουν αναμετρηθεί 12 φορές με από εκείνο το παιχνίδι με τους "μπιανκονέρι" να μετρούν οκτώ νίκες και τέσσερις ισοπαλίες και να τρέχουν ένα σερί τεσσάρων νικών. Το κίνητρο είναι μεγάλο και για τους πρωταθλητές Ιταλίας αφού αφενός δε θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να σπάσει το σερί τους, όπως έγινε για παράδειγμα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, και αφετέρου γιατί καλούνται να πιάσουν και πάλι στη βαθμολογία τη Νάπολι που νίκησε το Σάββατο.

Το σερί της Γιουβέντους, το σκάκι και η πρόκληση του Κόντε

Από εκεί και πέρα, μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και οι δηλώσεις των δύο προπονητών. Ο Τζαμπιέρο Βεντούρα είπε με νόημα πως "αν προκαλούσα τον Τάισον, θα προτιμούσα να είναι σε ένα παιχνίδι σκακιού και όχι στο ρινγκ. Έχουμε βελτιωθεί περισσότερο από αυτούς και μπορούμε να τα καταφέρουμε αν το πιστέψουμε".

Από την πλευρά του ο Αντόνιο Κόντε, ο οποίος έχει διαπιστώσει πως η ομάδα του δυσκολεύετε στις κλειστές άμυνες, κάτι που έχουν επισημάνει και παίκτες της Γιουβέντους, είπε με νόημα: "Όλες οι ομάδες με εμάς κάθονται πίσω και νομίζω πως θα το κάνει και η Τορίνο. Ωστόσο, αν η "γκρανάτα" ανεβεί, τότε θα είναι ένα πολύ θεαματικό παιχνίδι. Πρέπει να προσέξουμε τους Τσέρτσι και Ιμόμπιλε".

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ