SERIE A

Τιμωρήθηκε ο Μουντάρι, δεν τιμωρήθηκε η Κάλιαρι

Τιμωρήθηκε ο Μουντάρι, δεν τιμωρήθηκε η Κάλιαρι

Ο Σάλεϊ Μουντάρι θα χάσει το επόμενο παιχνίδι της Πεσκάρα, αφού η πειθαρχική επιτροπή δεν πήρε πίσω την κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία σε ρατσιστικά συνθήματα εναντίον του. Τη γλίτωσε η Κάλιαρι!

Ο Σάλεϊ Μουντιάρι θα χάσει το επόμενο παιχνίδι της Πεσκάρα, εξαιτίας της κίτρινης κάρτας που αντίκρισε στο παιχνίδι με την Κάλιαρι, για την απόφασή του να διαμαρτυρηθεί έντονα στον διαιτητή για τις ρατσιστικές επιθέσεις που δεχόταν από την κερκίδα καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Γκανέζος μέσος υποστήριξε ότι αρχικά μία ομάδα μικρών παιδιών και στη συνέχεια κι άλλοι φίλαθλοι στο "Σεντ' Ελία" του έκαναν ρατσιστική επίθεση, με συνέπεια στο 89ο λεπτό να πλησιάσει τον διαιτητή και να αρχίσει να διαμαρτύρεται.

Ο διαιτητής δεν είχε αντιληφθεί αυτή τη συμπεριφορά, με συνέπεια να "κιτρινίσει" τον 32χρονο μέσο για την έντονη διαμαρτυρία του. Όταν συνέβη αυτό, δε, ο Μουντάρι αποχώρησε μόνος του από τον αγωνιστικό χώρο, με συνέπεια να βρεθεί το πρωί της Τρίτης ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής για αυτό το θέμα.

Το αρμόδιο όργανο δεν πήρε πίσω την κίτρινη κάρτα εναντιον του, με συνέπεια να χρειαστεί να εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής, απέναντι στην Κροτόνε, αφού συμπλήρωσε κάρτες.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Μουντάρι, η Κάλιαρι δεν τιμωρήθηκε, αφού οι διαιτητές στο φύλλο αγώνα έγραψαν ότι οι φωνές προήλθαν από περίπου 10 ανθρώπους, με συνέπεια κάτω από το 1% των περίπου 2.000 φιλάθλων που βρέθηκαν στις κερκίδες, όριο που συνιστά προϋπόθεση για να τιμωρηθεί μία ομάδα.

Μάλιστα, σημείωσαν ότι οι ρατσιστικές κραυγές ακούγονταν μόνο όταν οι υπόλοιποι φίλαθλοι έκαναν "σιωπηλή διαμαρτυρία" και γι' αυτό κρίθηκε ότι δεν πρέπει να τιμωρηθεί ο σύλλογος, ούτε καν με προειδοποίηση ή πρόστιμο.

Αντιθέτως, οι διαιτητές στο Νάπολι - Ίντερ έγραψαν στο φύλο αγώνα ότι περίπου 80% των 7.000 φιλάθλων σε μία κερκίδα των "παρτενοπέι" του "Σαν Πάολο" φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα, με συνέπεια ο σύλλογος να τιμωρηθεί με κλείσιμο με αναστολή της συγκεκριμένης εξέδρας για ένα χρονικό διάστημα. Ομοίως, κλείσιμο με αναστολή για έναν χρόνο στο βόρειο πέταλο επιβλήθηκε στο "Ολίμπικο" της Ρώμης, αφού τουλάχιστον το 80% των 7.000 φιλάθλων της Λάτσιο της συγκεκριμένης φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα στον αγώνα με τη Ρόμα προς τον Αντόνιο Ρίντιγκερ.

Η Ίντερ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 10.000 ευρώ για συνθήματα "γεωγραφικής διάκρισης" κόντρα στους οπαδούς της Νάπολι.

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ