Ταβέκιο: Η Serie A θυμίζει Τιτανικό - Serie A - SPORT 24
SERIE A

Ταβέκιο: "Η Serie A θυμίζει Τιτανικό"

Ταβέκιο: "Η Serie A θυμίζει Τιτανικό"

Ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Κάρλο Ταβέκιο, χτύπησε καμπανάκι κινδύνου για το ποδόσφαιρο στη χώρα του και τόνισε πως εκτός από την Πάρμα υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας και για άλλες ομάδες.

Το φετινό καλοκαίρι έχει βρει τις Μίλαν και Ίντερ να μπαίνουν δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι για να μειώσουν το χάσμα που τους χωρίζει από την κορυφή όμως την ίδια ώρα ο Κάρλο Ταβέκιο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τα χρήματα που ξοδεύονται αριστερά και δεξιά...

"Το σύστημα πηγαίνει προς την ίδια κατεύθυνση όπως ο Τιτανικός. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να έχουμε ξανά φαινόμενο τύπου Πάρμα. Ελέγξαμε τους ισολογισμούς και υπάρχουν και μεγάλοι σύλλογοι σε δυσκολία", δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος της FIGC στην "Gazzetta dello Sport", και πρόσθεσε:

"Τους έχουμε προειδοποιήσει ότι, από τη νέα σεζόν, θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός απέναντι σε κάποια συγκεκριμένα όρια διαφορετικά θα τεθούν εκτός πρωταθλήματος. Εάν υπήρχε ήδη αυτός ο κανονισμός από φέτος, μόνο πέντε ομάδες θα μπορούσαν να πάρουν μέρος στη Serie A της νέας σεζόν.

 

Δεν μπορούμε να επιλύσουμε άμεσα αυτά τα προβλήματα όμως με ένα πενταετές πλάνο μπορούμε να θεραπεύσουμε το ιταλικό ποδόσφαιρο και να το σώσουμε από χρεοκοπία. Δεν έχει νόημα να έχουμε τρεις λίγκες όταν δύο είναι αρκετές.

Χρειαζόμαστε μία μεγάλη κατηγορία με τη Serie A και τη Lega Pro που να ενώσει τις χαμηλότερες κατηγορίες με ξεκάθαρο στόχο να προωθήσουμε νέα παιδιά. Ο σκοπός μας είναι η Serie A να πάει από τις 20 στις 18 ομάδες με άλλους δύο ομίλους των 18 στη Lega Pro".

SHARE:
ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΗΤΕΙΑ

ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΗΤΕΙΑ

Ιστορίες Στρατιωτικής Τρέλας: Ειδικότητα οδηγός!

Ποια καταλληλότερη ημέρα από την 28η Οκτωβρίου, για να οδηγηθούμε νοερά πίσω, στις μέρες της θητείας;

ONEFUN

ONEFUN

Το δρομολόγιο του 140 είναι ό,τι πιο κοντά στο ταξίδι στο κέντρο της Γης

Ένας δημοσιογράφος του Oneman έκανε μια ολόκληρη διαδρομή του 140 και είναι ακόμα μαζί μας. Αρτιμελής και ψυχικά υγιής (;).

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Βίντεο-ντοκουμέντο: Τα άγνωστα πολυβολεία του Μεταξά που πήραν οι Γερμανοί στην Κατοχή

Το άγνωστο πολυβολείο που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση Μεταξά και χρησιμοποιήθηκε από τους Γερμανούς κατά τη μαύρη περίοδο της Κατοχής. Ένα ακόμη μνημείο αφημένο στο έλεος του χρόνου (Drone Video)

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

1940, η πρώτη μέρα. Έτσι πήγαν οι Έλληνες στον πόλεμο

"Ετοιμάστε τις χειροβομβίδες κι αν δείτε τους θάμνους απέναντι να κουνιούνται, ρίξτε χωρίς δεύτερη σκέψη". Ιστορικό ντοκουμέντο με αυθεντικές μαρτυρίες των στρατιωτών από την πρώτη ημέρα του πολέμου (Pics)

 
UNIQUE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24