SERIE A

Πάρμα: -5 για τη "στημένη" αυλαία με τη Σπέτσια

Siena's  Emanuele Calaio reacts during an Italian Serie A soccer match between Siena and Palermo, in Siena , Italy, Saturday Oct. 27 , 2012. (AP Photo/Paolo Lazzeroni)
Καλαϊό AP PHOTO/PAOLO LAZZERONI

Αποκλεισμός δύο ετών και πρόστιμο στον επιθετικό Εμανουέλε Καλαϊό και -5 στην Πάρμα. Αυτή ήταν η απόφαση του Εθνικού Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου στην Ιταλία για το "στημένο" παιχνίδι με τη Σπέτσια.

Ποινή αποκλεισμού δύο ετών και πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε από το Εθνικό Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στον επιθετικό της Πάρμα, Εμανουέλε Καλαϊό (φωτ.). Ο 36χρονος Ιταλός επιθετικός και η ομάδα του κατηγορήθηκαν ότι έστησαν την αναμέτρηση με τη Σπέτσια, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της Serie B που ολοκληρώθηκε.

Στην Πάρμα, που εξασφάλισε την άνοδο στη Serie A, επιβλήθηκε αφαίρεση πέντε βαθμών από το πρωτάθλημα της νέας σεζόν στη μεγάλη κατηγορία. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η απόφαση αυτή πάρθηκε κατόπιν "ύποπτων μυνημάτων" που αντάλλαξε ο Καλαϊό με πρώην συμπαίκτες του στη Σπέτσια, πριν από το ματς των δύο ομάδων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Gazzetta dello Sport" τον Ιούνιο, οι εισαγγελικές αρχές της Ιταλίας απήγγειλαν κατηγορίες εναντίον των Εμανουέλε Καλαϊό και Φάμπιο Τσεράβολο, καθώς έστειλαν μηνύματα μέσω WhattsApp στους αντιπάλους τους, Φιλίπο ντε Κολ και Αλμπέρτο Μάζι, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να "μην μας σπάσετε τα πόδια".

Υπενθυμίζεται ότι η Πάρμα είχε υποβιβαστεί στη Serie D το 2015 λόγω πτώχευσης, όμως πλέον ανήκει ξανά στη μεγάλη κατηγορία, έχοντας επιτύχει τρεις διαδοχικές ανόδους.

AP Photo/Paolo Lazzeroni

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ