SERIE A

Η Πάρμα κατηγορείται για στήσιμο αγώνα, σε κίνδυνο η άνοδος στη Serie A!

Parma's Antonio Cassano celebrates with teammates after scoring during the Serie A soccer match between Udinese and Parma at the Friuli Stadium in Udine, Italy, Monday Sept. 29, 2014. (AP Photo/Paolo Giovannini)
Parma's Antonio Cassano celebrates with teammates after scoring during the Serie A soccer match between Udinese and Parma at the Friuli Stadium in Udine, Italy, Monday Sept. 29, 2014. (AP Photo/Paolo Giovannini) AP

Οι εισαγγελικές αρχές της Ιταλίας απήγγειλαν κατηγορίες εναντίον δύο παικτών της Πάρμα για απόπειρα στησίματος αγώνα, με αποτέλεσμα η άνοδος στη Serie A να τίθεται εν αμφιβόλω!

H Πάρμα πανηγύρισε την επιστροφή στα σαλόνια της Serie A, ύστερα από τρία χρόνια, ωστόσο δεν είναι βέβαιο πως τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Κι αυτό διότι, σύμφωνα με δημοσίευμα της " Gazzetta dello Sport", οι εισαγγελικές αρχές της Ιταλίας απήγγειλαν κατηγορίες εναντίον των ποδοσφαιριστών, Εμανουέλε Καλαϊό και Φάμπιο Τσεράβολο, καθώς θεωρείται πως προσπάθησαν να στήσουν την αναμέτρηση με την Σπέτσια (σ.σ. η Πάρμα νίκησε 2-0) για την τελευταία αγωνιστική της Serie B.

Συγκεκριμένα, οι δύο ποδοσφαιριστές έστειλαν μηνύματα μέσω WhattsApp στους αντιπάλους τους, Φιλίπο ντε Κολ και Αλμπέρτο Μάζι, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να "μην μας σπάσετε τα πόδια". Οι δύο παίκτες της Σπέτσια δεν απάντησαν, αλλά άμεσα ενημέρωσαν τους διοικούντες την ομάδα, αλλά και την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία.

Σε περίπτωση που οι Καλαϊό και Τσεράβολο κριθούν ένοχοι για απόπειρα αθλητικής απάτης, τότε η Πάρμα κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών, το οποίο σημαίνει πως θα χάσει την άνοδο στη Serie A, με την Φροζινόνε, να παίρνει τη θέση της.

Αξίζει να σημειωθεί πως με βάση τον πειθαρχικό κώδικα του ιταλικού ποδοσφαίρου, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ της απόπειρας και της παράνομης πράξης, καθώς τιμωρούνται με τον ίδιο τρόπο, ήτοι με αφαίρεση βαθμών.

Photo Credits: AP Photo/Paolo Giovannini

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ