SERIE A

Οι μεταγραφικές φήμες της Serie A

Οι μεταγραφικές φήμες της Serie A

H "Gazzetta dello Sport" βρήκε όλα σχεδόν τα μεταγραφικά σενάρια των τελευταίων μηνών για τις μεγάλες ομάδες της Ιταλίας και το Sport24.gr σας τα παρουσιάζει αξιολογώντας την κάθε περίπτωση.

Μπορεί να απομένει αρκετός καιρός μέχρι να ανοίξει το καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι, όμως, τα διάφορα σενάρια δίνουν και παίρνουν, ιδίως όταν τα πρωταθλήματα διακόπτονται λόγω των εθνικών ομάδων.

Στον ίδιο δρόμο βάδισε και η "Gazzetta dello Sport", η οποία σε ένα δημοσίευμα συνέλεξε σχεδόν όλα τα μεταγραφικά σενάρια που έχουν ακουστεί για τις μεγάλες ιταλικές ομάδες.

Το Sport24.gr παρουσιάζει όλα τα μεταγραφικά σενάρια του δημοσιεύματος και εξετάζει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά προσπαθώντας να εξηγήσει κατά πόσο είναι εφικτή.

Οι μεταγραφικές φήμες της Serie A

Γιουβέντους

Δεν αποκλείεται να πρωταγωνιστήσει στο φετινό μεταγραφικό παζάρι. Η διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος, η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ και η καλή πορεία που πραγματοποιεί φέτος σε αυτό της δίνουν τη δυνατότητα να προσελκύσει μεγάλα ονόματα και να συνδέεται με ακόμα περισσότερα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Λουίς Σουάρες για τον οποίο υπάρχει όντως ενδιαφέρον. Η περίπτωσή του απασχολεί από πέρυσι, αλλά πρόσφατα ο παίκτης ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται αυτό το καλοκαίρι να αποχωρήσει, ενώ ανανέωσε με τη Λίβερπουλ στην αρχή της σεζόν.

Ένα ακόμη μεγάλο όνομα που έχει ακουστεί είναι αυτό του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. Τροφή σε αυτό το σενάριο έδωσε ο Πάβελ Νέντβεντ, διευθυντής της Γιουβέντους, ο οποίος αποκάλυψε πως θα ήθελε να δει ξανά τον Σουηδό στο Τορίνο. Η υπόθεσή του, όμως, είναι μάλλον αδύνατη για τους "μπιανκονέρι", αφού δεν είναι σε θέση να καλύψουν τόσο τις δικές του απαιτήσεις όσο κι εκείνες της Παρί Σεν Ζερμέν. Συν τοις άλλοις, έχει ήδη αποκτηθεί ο Φερνάντο Γιορέντε.

Πιο προσιτές μοιάζουν οι περιπτώσεις των Στεφάν Γιόβετιτς και Αλέξις Σάντσες. Ο πρώτος είναι εδώ και μήνες στο στόχαστρο της πρωταθλήτριας Ιταλίας και φέτος είναι πιο πιθανό από ποτέ να πουληθεί από τη Φιορεντίνα. Μεγάλο εμπόδιο, όμως, παραμένουν οι σχέσεις των δύο ομάδων. Όσο για τον Χιλιανό της Μπαρτσελόνα, υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές ομάδες μεταξύ των οποίων και η Ίντερ. Ρόλο κλειδί ίσως παίξει ο Αρτούρο Βιντάλ.

Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Μάρκο Βεράτι παρακολουθείται ακόμα από τους ιθύνοντες της "γηραιάς κυρίας". Ο Ιταλός επέλεξε το καλοκαίρι να μετακομίσει στο Παρίσι, αλλά στη Γιουβέντους εκτιμούν πως αν αποχωρήσει ο Κάρλο Αντσελότι, τότε ίσως μπορέσουν να τον κάνουν δικό τους. Ωστόσο, αυτό είναι αρκετά δύσκολο, καθώς άπαντες στη γαλλική πρωτεύουσα πιστεύουν στον 20χρονο μέσο.

Οι μεταγραφικές φήμες της Serie A

Ίντερ

Με δεδομένη την απόκτηση του Μάουρο Ικάρντι ακόμα και το ίδιο το δημοσίευμα αναφέρει πως θα ήταν πολύ δύσκολο να κινηθεί η Ίντερ για τον Έντιν Τζέκο. Ωστόσο, πολλά θα εξαρτηθούν και από το πώς θα επιστρέψει από τον τραυματισμό του ο Ντιέγκο Μιλίτο. Ο Βόσνιος, πάντως, είναι πολύ πιθανό να παραχωρηθεί από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Επιπλέον, ενδιαφέρον υπάρχει όπως προαναφέρθηκε για τον Σάντσες της Μπαρτσελόνα , ενώ έχει γραφτεί και για τους συμπαίκτες του, Άλεξ Σονγκ και Μαρτίν Μοντόγια. Ο δεύτερος φέρεται να χαίρει της εκτίμησης του τεχνικού επιτελείου των Καταλανών, αλλά έχει συμβόλαιο ως το επόμενο καλοκαίρι.

Τέλος, εκ των πραγμάτων δύσκολη θεωρείται η περίπτωση του Κρίστιαν Έρικσεν, για τον οποίο υπάρχει πιο σοβαρό ενδιαφέρον από την Αγγλία. Ο ίδιος, μάλιστα, δεν ανανεώνει το συμβόλαιό του, το οποίο εκπνέει το 2014, και φέρεται να προτιμά το Νησί. Πιο βατή η περίπτωση του Νίκολα Μπελμόντο που έχει ακουστεί και για τη Ρόμα.

Οι μεταγραφικές φήμες της Serie A

Μίλαν

Η πιο ηχηρή μεταγραφή ήταν εκείνη που ολοκλήρωσε τον Ιανουάριο. Ο λόγος για τον Μάριο Μπαλοτέλι, για τον οποίο έγινε η υπέρβαση. Από εκεί και πέρα, οι "ροσονέρι" φαίνεται πως θα στηρίξουν την πολιτική των φθηνών αγορών και των νεαρών, ταλαντούχων παικτών.

Δύο από τα ονόματα που αναφέρονται είναι εκείνα των Γιουράι Κούτσκα και Λούκα Αντονέλι. Αμφότεροι αγωνίζονται στην Τζένοα και οι περιπτώσεις τους θεωρούνται εφικτές. Αντιθέτως, πολύ πιο δύσκολη είναι η υπόθεση του Κέβιν Στρόοτμαν, του νεαρού άσου της Αϊντχόφεν, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα αρκετών μεγάλων συλλόγων.

Επιπλέον, στα υπόψη είναι και ο Ανχέλο Ογκμπόνα, ο αμυντικός της Τορίνο. Ο 24χρονος έχει ξεχωρίσει και έχει συνδεθεί κατά καιρούς και με αγγλικές ομάδες, χωρίς να έχει υπάρξει τίποτα περισσότερο.

Τέλος, πολλά θα εξαρτηθούν από την ανανέωση του συμβολαίου του Κριστιάν Αμπιάτι. Αν ο Ιταλός τερματοφύλακας δεν παραμένει, τότε ίσως γίνει κίνηση για τους Φεντερίκο Μαρκέτι της Λάτσιο και Ματία Περίν. Ο παίκτης της Πεσκάρα θεωρείται πάρα πολύ μεγάλο ταλέντο και έχει συγκεντρώσει πάνω του βλέμματα απ' όλες τις μεγάλες ιταλικές ομάδες.

Οι μεταγραφικές φήμες της Serie A

Νάπολι

Δύο είναι τα σενάρια που αφορούν τους κυπελλούχους Ιταλίας σύμφωνα με το δημοσίευμα. Το ένα αφορά τον Λεάντρο Νταμιάο, η περίπτωση του οποίου θα ήταν πιθανή μόνο αν η Νάπολι πουλούσε τον Έντινσον Καβάνι. Ο λόγος είναι πως οι απαιτήσεις της Ιντερνασιονάλ είναι πάρα πολύ υψηλές, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκφράσει κι άλλες μεγάλες ομάδες όπως η Τότεναμ, πρόταση της οποίας απορρίφθηκε τον Ιανουάριο.

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η υπόθεση του Ράντζα Ναϊνγκολάν, παίκτη της Κάλιαρι. Ο 24χρονος, ο οποίος είναι διεθνής με το Βέλγιο, έχει δηλώσει στο παρελθόν με αφορμή το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Γιουβέντους πως θα ήθελε, αν πουληθεί από την Κάλιαρι, να φύγει εκτός Ιταλίας.

Οι μεταγραφικές φήμες της Serie A

Λάτσιο

Το όνομα του Φελίπε Άντερσον είναι εκείνο που έχει απασχολήσει περισσότερο από κάθε άλλο τους ανθρώπους της Λάτσιο. Την τελευταία μέρα των χειμερινών μεταγραφών ο Βραζιλιάνος έφτασε μία ανάσα από τους Ρωμαίους, αλλά την τελευταία στιγμή η μεταγραφή του χάλασε γιατί δεν έφτασε εγκαίρως ένα από τα απαραίτητα έγγραφα.

Επομένως, ο παίκτης της Σάντος αναμένεται να απασχολήσει τους "λατσιάλι" εκ νέου το καλοκαίρι, όπως και ο Γκρανίτ Τζάκα, ο οποίος είναι ένα από τα μεγάλα ταλέντα του ελβετικού ποδοσφαίρου και της Γκλάντμπαχ, που θα πρέπει να πάρει αρκετά χρήματα για να πειστεί να τον παραχωρήσει.

Οι μεταγραφικές φήμες της Serie A

Ίσως κουνήσουν μαντίλι

Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρει και κάποια σενάρια περί πώλησης παικτών από τις ιταλικές ομάδες. Η Γιουβέντους είναι εξαιρετικά πιθανό να παραχωρήσει τουλάχιστον έναν από τους επιθετικούς της με τον Φάμπιο Κουαλιαρέλα να έχει τις περισσότερες πιθανότητες. Υπάρχουν και κάποια σενάρια περί μεταγραφής του Σεμπάστιαν Τζοβίνκο σε ομάδα της Αγγλίας, τα οποία δύσκολα θα επαληθευτούν.

Ακόμη, ο Ιγκνάτσιο Αμπάτε ενδέχεται να πουληθεί από τη Μίλαν. Εκτίμηση της "Gazzetta dello Sport" είναι πως σε αυτή την περίπτωση οι "ροσονέρι" θα κινηθούν για τον Νταβίντ Σαντόν της Νιούκαστλ, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει πως θα ήθελε να πάει στο Μιλάνο, καθώς είναι οπαδός της Μίλαν.

Τέλος, η μοναδική μεγάλη ομάδα για την οποία δε γίνεται αναφορά στο ιταλικό δημοσίευμα είναι η Ρόμα. Οι "τζιαλορόσι" δεν έχουν πρωταγωνιστήσει σε μεταγραφικά σίριαλ. Μόνη εξαίρεση ίσως η περίπτωση του Μαρκίνιος, τον οποίο παρακολουθεί η Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, πρώτος στόχος των Καταλανών για την άμυνα είναι ο Ματς Χούμελς.

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ