SERIE A

Ο Μουντάρι έφυγε από το γήπεδο εν ώρα αγώνα λόγω ρατσιστικής συμπεριφοράς

Ο Μουντάρι έφυγε από το γήπεδο εν ώρα αγώνα λόγω ρατσιστικής συμπεριφοράς

Ο Σάλεϊ Μουντάρι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση κατά τη διάρκεια του αγώνα της Πεσκάρα στο Κάλιαρι και αποχώρησε μόνος του από το γήπεδο, αφού ο διαιτητής δεν τον πίστεψε και του έδειξε κίτρινη κάρτα όταν διαμαρτυρήθηκε.

Πρωταγωνιστής σε ρατσιστικό επεισόδιο έγινε ο Σάλεϊ Μουντάρι, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Πεσκάρα στο "Σαντ' Ελία" του Κάλιαρι απέναντι στην τοπική ομάδα. Ο Γκανέζος μέσος αποχώρησε από τον αγώνα στο 89ο λεπτό, όταν διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή για ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον του από την εξέδρα και ο Ντανιέλε Μινέλι του έδειξε κίτρινη κάρτα.

Όπως εξήγησε ο ίδιος ο 32χρονος ποδοσφαιριστής στο "Sky Sport Italia", όλα άρχισαν από τα πρώτα λεπτά. "Υπήρχαν ρατσιστικές φωνές από την αρχή εναντίον μου και μετά στο 1ο ημίχρονο, είδα μία ομάδα όπου υπήρχαν παιδιά, με τους γονείς να μην λένε τίποτα. Πήγα στους γονείς και τους έδωσα τη φανέλα μου, ως καλό παράδειγμα. Στο πέταλο, το περιστατικό συνεχίστηκε με άλλη ομάδα φιλάθλων".

"Προσπάθησα να τους λογικεύσω, αλλά ο διαιτητής μου είπε να τους αφήσω ήσυχους. Τότε εκνευρίστηκα, επειδή αντί να σταματήσει το παιχνίδι, αποφάσισε να με τιμωρήσει;"

Το παιχνίδι έφτασε στο 89ο λεπτό, με τον Μουντάρι να μην αντέχει άλλο και να πλησιάζει τον διαιτητή, χτυπώντας το χέρι του για να καταδείξει το χρώμα του δέρματος. Ο διαιτητής δεν είχε αντιληφθεί τις ρατσιστικές φωνές από την εξέδρα, ούτε οι δημοσιογράφοι που μετέδιδαν τον αγώνα. Θεωρώντας ότι ο Μουντάρι απλά προκαλεί σκηνή, του έδωσε κίτρινη κάρτα, με συνέπεια ο Γκανέζος να πάρει πρωτοβουλία και να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο.

"Οι φίλαθλοι έκαναν λάθος, αλλά ο διαιτητής έπρεπε να πράξει διαφορετικά, όχι να με κατηγορήσει ότι προκαλώ προβλήματα. Είμαι το θύμα εδώ. Εάν οι διαιτητές αρχίσουν να διακόπτουν πραγματικά τους αγώνες όταν συμβαίνει αυτό, είμαι πεπεισμένος ότι δεν θα συμβεί ξανά", δήλωσε εξοργισμένος στην κάμερα του ιταλικού καναλιού μετά από τον αγώνα.

Στο στούντιο βρισκόταν ως σχολιαστής ο Αλεσάντρο ντελ Πιέρο, ο οποίος τάχθηκε αναφανδόν με το μέρος του. "Χειρίστηκες τα πράγματα άριστα. Έδωσες το παράδειγμα για αύριο. Έκανες τα πάντα σωστά", του είπε ο "Μεγαλέξανδρος" του κάλτσιο.

Ο προπονητής του στην Πεσκάρα, πάντως, Ζντένεκ Ζέμαν, είχε αντίθετη άποψη: "Ο Μουντάρι άκουσε ρατσιστικές φωνές και ζήτησε από τον διαιτητή να επέμβει. Υπάρχει πολύ συζήτηση για το τι πρέπει να κάνουμε, αλλά μετά δεν κάνουμε τίποτα και το αφήνουμε έτσι".

"Ο Μουντάρι μας άφησε με 10 παίκτες, έφυγε αυτοβούλως όταν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι στα τελευταία λεπτά. Οι φίλαθλοι της Κάλιαρι διαρκώς του έλεγαν ρατσιστικά συνθήματα και ζήτησε από τον διαιτητή να επέμβει. Επομένως, ο Σάλεϊ αποφάσισε να φύγει ως διαμαρτυρία, ωστόσο δεν πρέπει να αντιδρούμε με εκδικητικό τρόπο".

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ