SERIE A

Ο κόσμος του ιταλικού αθλητισμού κοντά στα θύματα του σεισμού

Ο κόσμος του ιταλικού αθλητισμού κοντά στα θύματα του σεισμού

Ομάδες, παίκτες και προπονητές εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στα θύματα του φονικού σεισμού που συντάραξε το πρωί της Τετάρτης την κεντρικη Ιταλία. Δείτε χαρακτηριστικά μηνύματα.

Τουλάχιστον 45 είναι οι καταγεγραμμένοι νεκροί (μέχρι αυτή τη στιγμή) απότον ισχυρό σεισμό μεγέθους6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που χτύπησε στις 3:36 (τοπική ώρα) την ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι στην Ιταλία (90 περίπου χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης) και τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη για να μη μεγαλώσει άλλο ο τραγικός κατάλογος των θυμάτων.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το σοκ για τους κατοίκους στη γειτονική χώρα ήταν τεράστιο και εδώ και λίγες ώρες τα social media έχουν κατακλυστεί από μηνύματα συμπαράστασης προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Φυσικά, ο φονικός σεισμός έχει προκαλέσει τα σημάδια του και στον αθλητικό κόσμο της Ιταλίας (και όχι μόνο, χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα της Σάλκε), με πλήθος ομάδων, παίκτες αλλά και προπονητές να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς τους δοκιμαζόμενους συμπατριώτες τους.

"Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου βρίσκονται μαζί με τους ανθρώπους και της οικογένειες των θυμάτων από τον σεισμό. Ήταν μία τραγωδία και ένα κακό ξύπνημα", έγραψε χαρακτηριστικά ο άσος του μπασκετικού Ολυμπιακού, Ντάνιελ Χάκετ, που ήταν ένας από τους πολλούς που εξωτερίκευσε τα συναισθήματά του μέσω των social media.

Δείτε χαρακτηριστικά μηνύματα:

Ρόμα: Η Ρόμα κλαίει για τα θύματα του σεισμού στην κεντρική Ιταλία και είναι δίπλα στις οικογένειες που χτυπήθηκαν από αυτό το τραγικό γεγονός αυτή τη νύχτα.

Ίντερ: Μία ημέρα πόνου. Είμαστε κοντά στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού στην κεντρική Ιταλία.

Νάπολι: Όλη η Νάπολη είναι με τους κατοίκους της κεντρικής Ιταλίας που επλήγησαν από τον τραγικό σεισμό.

Μίλαν: Είμαστε δίπλα στις οικογένειες που χτυπήθηκαν από το σεισμό.

Αταλάντα: Κοντά στους ανθρώπους που χτυπήθηκαν και στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού.

Σάλκε: Πονάμε για αυτό που συνέβη στην Ιταλία και η σκέψη μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων. Προσευχόμαστε για την Ιταλία.

Λεονάρντο Μπονούτσι: Θα είναι πολλα τα θύματα του σεισμού. Εγώ για σήμερα δεν θα δραστηριοποιηθώ στα social media ως ένδειξη αλληλεγγύης και σεβασμού.

Στεφάν Ελ Σααραουί: Η σκέψη μου πηγαίνει σε όλες τις οικογένειες που χτυπήθηκαν από το σεισμό στην κεντρική Ιταλία. Είμαστε μαζί σας.

Τζίτζι Ντατόμε: Αυτά είναι τα χρήσιμα τηλέφωνα. Μία αγκαλιά στις οικογένειες των θυμάτων και σε όποιον δώσει μία χείρα βοηθείας σε αυτές τις ημέρες πόνου.

Ρομπέρτο Μαντσίνι: Ξύπνημα με πόντο μετά από μία νύχτα φόβου. Προσευχές για τα θύματα, ενθάρρυνση για τους εθελοντές και για τους άνδρες των σωμάτων ασφαλείας του πολίτη.

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ