SERIE A

Μείωση των ομάδων προτείνει ο Ντε Λαουρέντις

Μείωση των ομάδων προτείνει ο Ντε Λαουρέντις

Μία σειρά από αλλαγές πρότεινε ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρεντις, μεταξύ των οποίων είναι και η μείωση των ομάδων της Serie A.

Την αλλαγή όλης της εικόνας του ιταλικού ποδοσφαίρου πρότεινε ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, ο οποίος παρουσιάσε τις ριζοσπαστικές ιδέες.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε ο ισχυρός άνδρας της Νάπολι έβαλε στο τραπέζι μία σειρά από αλλαγές προκειμένου να τεθούν υπό συζήτηση.

Ο Ντε Λαουρέντις είχε προτάσεις τόσο για αναδιάρθρωση της Lega Pro, υπό την αιγίδα της οποίας είναι η τρίτη και η τέταρτη κατηγορία στην Ιταλία, όσο και για τα γήπεδα, ένα θέμα που ταλαιπωρεί συνολικά όλες σχεδόν τις ιταλικές ομάδες, καθώς ελάχιστες εξ αυτών έχουν (ή προγραμματίζουν να φτιάξουν) ιδιόκτητο γήπεδο.

Το πιο σημαντικό, όμως, ήταν η πρότασή του για μείωση των ομάδων τη Serie A σε 16. Αυτή τη στιγμή η κορυφαία τη τάξη κατηγορία της Ιταλίας έχει 20 ομάδες και ο 64χρονος θεωρεί πως ο αριθμός θα πρέπει να μειωθεί άμεσα.

"Πρέπει να υπάρξει μία αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. Πρέπει να συναντηθούμε με τον Μακάλι (πρόεδρο της Lega Pro) και τη Serie B, αλλά εκείνοι όλοι βρίσκουν δικαιολογίες. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλα 10 χρόνια μέχρι να μειωθούν οι ομάδες της Serie A σε 16" ήταν ένα μέρος αυτών που είπε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η "Corriere dello Sport" έχει ένα γκάλοπ αναφορικά με την πρόταση του Ντε Λαουρέντις. Ως τώρα το εντυπωσιακό είναι πως το 74.6% συμφωνεί στη μείωση των ομάδων.

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ