SERIE A

Καβάνι, ο βασιλιάς των χατ-τρικ!

Καβάνι, ο βασιλιάς των χατ-τρικ!

Δίπλα στη λέξη "τριπλέτα" μπαίνει πλέον δικαιωματικά το όνομα Έντινσον Καβάνι, ο οποίος κόντρα στη Ρόμα έφτασε τα 7 χατ-τρικ με τη Νάπολι μέσα σε 2,5 σεζόν. Απολαύστε τα επτά... θαύματα του Matador (videos)!

Οι μεγαλύτεροι σύλλογοι της Ευρώπης βρίσκονται στα πόδια του θέλοντας να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, όμως ο ίδιος όχι μόνο παραμένει πιστός στη Νάπολι αλλά εξακολουθεί να "βομβαρδίζει κατά ριπάς" τους αντιπάλους των "παρτενοπέι".

Τελευταίο του "θύμα" ήταν το βράδυ της Κυριακής η Ρόμα, με τον 25άχρονο Ουρουγουανό να στέλνει τρεις φορές τη μπάλα στα δίχτυα του Γκοϊγκοετσέα (4-1 η Νάπολι) και να φτάνει τα 8 γκολ στην καριέρα του στη Serie A απέναντι στους Ρωμαίους σε σύνολο 11 αγώνων, γεγονός που κάνει τους πρωτευουσιάνους την "αγαπημένη του" ομάδα στη μεγάλη κατηγορία.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό... Ο Matador σκαρφάλωσε στην κορυφή των σκόρερ της Serie A με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου έχοντας πλέον 16 τέρματα (14 ο Ελ Σααρουί), έφτασε τα εννέα στα 8 τελευταία ματς πρωταθλήματος αλλά και τα 25 στα 23 τελευταία επίσημα παιχνίδια του!

Καβάνι, ο βασιλιάς των χατ-τρικ!

Επιπλέον, αν προσθέσει κανείς και τα γκολ του στην Παλέρμο από το 2007 μέχρι το 2010, έχει πλέον να καυχιέται για τα 99 τέρματα στη Serie A, και το φράγμα των 100 τερμάτων να φαντάζει πολύ ανίσχυρο για να αντισταθεί στην ορμητικότητα του...

Το εντυπωσιακό πάντως με τον ηγέτη της επίθεσης της Νάπολι είναι πως σε μόλις 2,5 χρόνια παρουσίας στο "Σαν Πάολο" έχει πανηγυρίσει ήδη επτά χατ-τρικ (αν μετρήσουμε και το ματς με τη Νντίπρο όπου έβαλε τέσσερα γκολ), με όλα του τα "μαγικά" να γίνονται εντός έδρας και μάλιστα απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους.

Καβάνι, ο βασιλιάς των χατ-τρικ!

Το κρεσέντο του ξεκίνησε στις 9 Ιανουαρίου του 2011 όταν νίκησε... μόνος του τη Γιουβέντους (3-0), με το τρίτο τέρμα του να θυμίζει κάτι από "χτύπημα του σκορπιού".

Τον ίδιο μήνα ο Ουρουγουανός πέτυχε τρία τέρματα στο 4-0 επί της Σαπντόρια ενώ ολοκλήρωσε την πρώτη του σεζόν με την ομάδα του ιταλικού νότου με ένα ακόμα αλησμόνητο χατ-τρικ, στη ματσάρα κόντρα στη Λάτσιο που έληξε με 4-3 ύστερα από επική ανατροπή των "παρτενοπέι".

Καβάνι, ο βασιλιάς των χατ-τρικ!

Την περασμένη σεζόν έγραψε το όνομα της Μίλαν στη λίστα με τα αγαπημένα του "θύματα", πετυχαίνοντας όλα τα τέρματα της Νάπολι στο 3-1 επί των "ροσονέρι", ενώ φέτος ξεκίνησε "ζεστός", σκοράροντας τρις απέναντι σε μία από τις πιο οργανωμένες άμυνες του πρωταθλήματος, αυτή της Λάτσιο.

Λίγο αργότερα ήταν η σειρά της Ντνίπρο να γνωρίσει "από πρώτο χέρι" τι εστί "μπόμπερ Καβάνι" (4 γκολ) ενώ το βράδυ της Κυριακής ο Καβάνι οδήγησε ουσιαστικά τη Νάπολι στην 3η θέση της βαθμολογίας σκοράροντας στο 4', στο 48' και στο 70' απέναντι στη Ρόμα.

Καβάνι, ο βασιλιάς των χατ-τρικ!

Φυσικά δεν πρέπει να παραλειφθεί το γεγονός ότι ο διεθνής άσος της Εθνικής Ουρουγουάης έχει πλέον 91 γκολ με τη φανέλα της Νάπολι σε όλες τις διοργανώσεις και κυνηγάει το ιστορικό ρεκόρ του Ντιέγκο Μαραντόνα, που σταμάτησε στα 115 γκολ με τους "παρτενοπέι"...

Τα 7 χατ-τρικ του Έντινσον Καβάνι με τη Νάπολι:

Νάπολι - Γιουβέντους 3-0 (9 Ιανουαρίου 2011)

Νάπολι - Σαμπντόρια 4-0 (30 Ιανουαρίου 2011)

Νάπολι - Λάτσιο 4-3 (3 Απριλίου 2011)

Νάπολι - Μίλαν 3-1 (18 Σεπτεμβρίου 2011)

Νάπολι - Λάτσιο 3-0 (26 Σεπτεμβρίου 2012)

Νάπολι - Ντνίπρο 4-2 (8 Νοεμβρίου 2012)

Νάπολι - Ρόμα 4-1 (6 Ιανουαρίου 2013)

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ