SERIE A

H unfair ενέργεια από τους οπαδούς της Ρόμα

H unfair ενέργεια από τους οπαδούς της Ρόμα

Δύο προσβλητικά πανό με στόχο τη μητέρα του Τσίρο Εσπόζιτο, οπαδού της Νάπολι που έχασε πέρυσι τη ζωή του σε επεισόδια πριν τον τελικό του Coppa Italia, ύψωσαν οπαδοί της Ρόμα (φωτογραφίες).

Σε αγωνιστικό επίπεδο όλα κύλησαν ομαλά στο "Derby del Sole" το μεσημέρι του Σαββάτου, με τη Ρόμα να αντιμετωπίζει τη Νάπολι σε ένα ντέρμπι με φόντο τη 2η θέση που οδηγεί στο Champions League τη νέα σεζόν και να παίρνει τη νίκη 1-0 με γκολ του Μίραλεμ Πιάνιτς .

Δυστυχώς όμως δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο και για την ατμόσφαιρα στις εξέδρες, καθώς προστέθηκε ένα ακόμα άσχημο επεισόδιο στη "βεντέτα" των οπαδών της Ρόμα και της Νάπολι μετά τα περσινά επεισόδια στο πλαίσιο του τελικού του Coppa Italia που είχαν στοιχίσει τη ζωή στο νεαρό Ναπολιτάνο φίλαθλο, Τσίρο Εσπόζιτο.

Αυτή τη φορά η ευθύνη για την όξυνση του κλίματος βαραίνει μερίδα οπαδών της Ρόμα που βρισκόταν στην Curva Sud (πέταλο που φιλοξενεί τους οργανωμένους οπαδούς της) καθώς κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Νάπολι ύψωσαν δύο προσβλητικά πανό απευθυνόμενα στην Αντονέλα Λεάντρι, μητέρα του Τσίρο Εσπόζιτο.

H unfair ενέργεια από τους οπαδούς της Ρόμα

"Τί θλιβερό πράγμα... κέρδος σε κηδεία με βιβλία και συνεντεύξεις", έγραφε το ένα πανό ενώ το περιεχόμενο του άλλου πανό ήταν ως εξής: "Υπάρχει αυτός που κλαίει έναν γιο με πόνο και ηθική και αυτός που κάνει business χωρίς αξιοπρέπεια. Τιμή σε σένα κυρία Ντε Φάλκι".

Η αναφορά ήταν για τον Αντόνιο Ντε Φάλκι, 19χρονο τιφόζο των "τζαλορόσι", ο οποίος στις 4 Ιουνίου 1989 είχε δολοφονηθεί παλαιότερα με μαχαίρι έξω από τα εκδοτήρια του "San Siro", πέντε ώρες πριν από την έναρξη ενός αγώνα μεταξύ της Μίλαν και της Ρόμα.

H unfair ενέργεια από τους οπαδούς της Ρόμα

Η απάντηση της κυρίας Λεάρντι μετά την εμφάνιση των πανό δεν άργησε πάντως να έρθει: "Τρομακτικά πανό, δυστυχώς δεν έχουν όλοι το ίδιο μυαλό και τις ίδιες αξίες.

Θα προσεύχομαι για αυτούς μέχρι ο Θεός να μπορέσει να αλλάξει τις καρδιές τους. Θα συνεχίσω τη μάχη μου μέχρι να γίνε κάτι", δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας ζήτησε την παρέμβαση της δικαιοσύνης για να υπάρχουν τιμωρίες για τους οπαδούς που σήκωσαν τα συγκεκριμένα πανό.

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ