SERIE A

Ασπρίγια: "Σκάνδαλο αυτό που γίνεται στην Πάρμα"

Ασπρίγια: "Σκάνδαλο αυτό που γίνεται στην Πάρμα"

Ο Φαουστίνο Ασπρίγια εμφανίστηκε εξοργισμένος για το οικονομικό τέλμα στο οποίο έχει βρεθεί η Πάρμα και αποκάλυψε ότι συγκεντρώνει χρήματα για να βοηθήσει την πρώην ομάδα του.

Η Πάρμα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει (αναμένεται στις 19 Μαρτίου η απόφαση του δικαστηρίου που ίσως ανακοινώσει την πτώχευση του συλλόγου) και το γεγονός αυτό έχει βυθίσει σε θλίψη τους ανθρώπους της, από τους παίκτες και το τεχνικό τιμ μέχρι τον τελευταίο οπαδό.

Στην κατηγορία όμως των ανθρώπων που έχουν πληγωθεί από αυτή την κατάσταση είναι και κάποιοι που έχουν γράψει χρυσές σελίδες δόξας με τους "παρμέντσι" στις... καλές εποχές της ομάδας, τη δεκαετία του '90, με τον Φαουστίνο Ασπρίγια να είναι μία χαρακτηριστική περίπτωση.

"Είναι τεράστια η θλίψη μου, η καρδιά μου έχει γίνει κομμάτια. Ο σύλλογος και η πόλη έχουν μείνει στην καρδιά μου, τους οφείλω τα πάντα. Στοργή, επιτυχίες, χαρές, χρήματα και φήμη.

Η Πάρμα μου χάρισε την ευτυχία και δεν μπορώ να το ξεχάσω. Δυστυχώς ο σύλλογος έπεσε σε χέρια ανθρώπων που δεν είχαν καλές προθέσεις και που δεν ήταν επαρκείς.

Είναι ανεπίτρεπτο να γίνεται κάτι τέτοιο σε έναν χώρο όπως το ποδόσφαιρο όπου υποτίθεται πως θα πρέπει να ελέγχεται από τίμιους οργανισμούς.

Μπορώ καταλάβω κάποια πράγματα που γίνονται εδώ στη Νότια Αμερική αλλά στην Ευρώπη μιλάμε για σκάνδαλο", τόνισε ο Ασπρίγια σε εκ βαθέων εξομολόγησή του στην "Gazzetta dello Sport", για να αποκαλύψει στη συνέχεια την πρόθεσή του να βοηθήσει εμπράκτως την πρώην ομάδα του.

"Έχω πρόθεση να βοηθήσω. Το σωστό είναι όποιος αγαπάει την Πάρμα να κάνει ένα βήμα μπροστά και να κάνει κάτι για να προσπαθήσει να τη σώσει.

Εγώ ξεκίνησα μία πρωτοβουλία στο διαδίκτυο (σ.σ. συγκέντρωση χρημάτων μέσω της ιστοσελίδας chance.org) με την ελπίδα να βοηθήσω την Πάρμα τουλάχιστον για να βγάλει τη σεζόν.

Έχω ήδη μιλήσει με τον Απολόνι και στις 22 Μαρτίου θα είμαι στην Πάρμα. Είμαι αποφασισμένος και θα μιλήσω επίσης με τους Όζιο και Κρέσπο για να δω αν μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε κάτι. Σε μία τέτοια στιγμή ο σύλλογος τους χρειάζεται όλους".

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ