ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Ο καθηγητής… Κρόιφ!

Ο καθηγητής… Κρόιφ!

Ο αναγνώστης μας, Ευάγγελος Δουδέσης, μας έστειλε από την Ολλανδία ένα κείμενο για τον εορτασμό των 14 χρόνων του «Johan Cruyff Institute», στο οποίο είναι μεταπτυχιακός φοιτητής. Το δημοσιεύουμε και τον ευχαριστούμε.

Το «Johan Cruyff Institute» συμπλήρωσε 14 χρόνια λειτουργίας και γιόρτασε το γεγονός με μια λαμπρή τελετή στο Άμστερνταμ την περασμένη Πέμπτη 14/11/2013.

Ο μεταπτυχιακός φοιτητής του Ινστιτούτου και αναγνώστης του Sport24.gr, Ευάγγελος Δουδέσης, μας έστειλε το παρακάτω κείμενο, σχετικά με την εκδήλωση, αλλά και τους σκοπούς του ιδρύματος.

Όταν το 1999 ο Johan Cruyff και ο Wim de Wit κάλεσαν τον Todd Beane να ταξιδέψει άμεσα στο Άμστερνταμ ώστε να ακούσει την ιδέα τους, λίγοι – εκτός από τον ίδιο τον Cruyff – πίστευαν ότι 14 χρόνια αργότερα το δίκτυο του Johan Cruyff Institute θα μετρούσε περισσότερους από 5.000 φοιτητές, 6 Κολλέγια, 3 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και 2 Ινστιτούτα, από το Άμστερνταμ και την Βαρκελώνη μέχρι το Μεξικό και τη… Μαλαισία.

Την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού ταξιδιού στη Βαρκελώνη, ο κ. Beane, International Director του Cruyff Football, ανέλυσε τον βασικό λόγο της κλιμακωτής επιτυχίας του ακαδημαϊκού εγχειρήματος. Στόχος του JCI είναι η μετάδοση μιας καινοτόμου αντίληψης του αθλητισμού. Του δόγματος Cruyff. Το οποίο καλλιεργεί την ευγενή άμιλλα και προωθεί την ανάπτυξη ενός αθλητή συνολικά. Αρχικά σε θέματα συμπεριφοράς ως υπεύθυνου πολίτη και εν συνεχεία όσον αφορά τις αγωνιστικές του ικανότητες.

Ο καθηγητής… Κρόιφ!

Η Lauren Silver, φοιτήτρια και διεθνής αθλήτρια Water Polo των ΗΠΑ, ο Γιόχαν Κρόιφ και ο Ευάγγελος Δουδέσης.

* Στην κεντρική φωτογραφία, στην αρχή του κειμένου, είναι η Esther Vergeer που βραβεύτηκε ως καλύτερη φοιτήτρια-αθλήτρια, ο Niels Meijer, manager του JCI και ο Γιόχαν Κρόιφ.

Την Πέμπτη (14/11), η «Οικογένεια Κρόιφ» γιόρτασε τα 14 χρόνια λειτουργίας – περιττοί οι λόγοι να εξηγήσουμε γιατί 14 – σε μια φαντασμαγορική τελετή στο Amsterdam RAI Theatre, όπου παραβρέθηκε πλήθος φοιτητών, αποφοίτων και αθλητικών προσωπικοτήτων της χώρας. Παρών και ο ίδιος ο Cruyff. Ο οποίος έχει ενεργότατο ρόλο ακόμα και σε μικρά καθημερινά πράγματα που αφορούν το Ινστιτούτο και το αντίστοιχο Ίδρυμα. Φίρμα; Ψάξτε αλλού καλύτερα…

Στα χαϊλάιτ της ημέρας η βράβευση της συμφοιτήτριάς μου Esther Vergeer (Χρυσή Παραολυμπιονίκης στο Τένις) με το βραβείο της καλύτερης φοιτήτριας-αθλήτριας και του Wout Poels, αθλητή της Ποδηλασίας, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερου αποφοίτου. Στα αξιοσημείωτα επίσης και η παρουσία του Hans Erik Tuijt, Global Manager της Heineken. Αντικείμενο της ομιλίας του ο ρόλος της εταιρίας ως χορηγού αθλητικών και μουσικών events. Στο επίκεντρο της συζήτησης ασφαλώς η συνεργασία Heineken και UEFA Champions League, οι οποίες «συμβαδίζουν» από το 2005 και προσφέρουν την ποδοσφαιρική πανδαισία σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

* Ο Ευάγγελος Δουδέσης είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής International Sport Management στο Johan Cruyff Institute στο Άμστερνταμ. Απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου, Τμήμα Επικοινωνίας και Πολιτισμού. Παράλληλα με τις σπουδές, αγωνίζεται στην Polar Bears, με την οποία πρόσφατα κατέκτησε το Super Cup Ολλανδίας στο Water Polo.

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ