ΓΕΡΜΑΝΙΑ

"Τέλος" ο Κλοπ από τη Ντόρτμουντ

"Τέλος" ο Κλοπ από τη Ντόρτμουντ

Είναι πλέον επίσημο. Ο Γιούργκεν Κλοπ θα αποτελέσει παρελθόν από τη Ντόρτμουντ το καλοκαίρι όπως το ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω συνέντευξης Τύπου.

Μετά από επτά χρόνια άκρως επιτυχημένης παρουσίας στο "Signal Iduna Park" ο Γιούργκεν Κλοπ έκρινε πως ήταν καιρός να κλείσει ο κύκλος του στη Ντόρτμουντ και αυτό ακριβώς θα γίνει στις 30 Ιουνίου 2015.

Το ρεπορτάζ της "Bild" που αποκάλυπτε πως ο 47χρονος τεχνικός είχε ζητήσει από τους ανθρώπους της ομάδας να φύγει στο τέλος της σεζόν ήταν απολύτως αληθές, με τον Κλοπ να ανακοινώνει επίσημα την αποχώρησή του από τους Βεστφαλούς μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης (13.30).

"Κανείς δεν χρειάζεται να είναι ευγνώμων σε μένα. Και οι δύο πλευρές επένδυσαν πολλά σε αυτή τη συνεργασία και πήραν πολλα πίσω.

Επέλεξα αυτή τη στιγμή να το ανακοινώσω επειδή στα τελευταία χρόνια κάποιες αποφάσεις παικτών πάρθηκαν τελευταία στιγμή και αιφνιδίαζαν το σύλλογο.

Πραγματικά πιστεύω πως είναι η σωστή απόφαση. Αυτός ο σύλλογος αξίζει να προπονείται από έναν 100% σωστό προπονητή.

"Τέλος" ο Κλοπ από τη Ντόρτμουντ

Πάντα έλεγα πως θα το πω όταν δεν θα είμαι ο τέλειος προπονητής για αυτή την ομάδα. Ως άτομο πάντως δεν θα ήθελα να δω να τελειώνει κάτι τόσο όμορφο", δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιούργκεν Κλοπ αναφορικά με την απόφασή του να αποχαιρετήσει την αγαπημένη του Μπορούσια στο φινάλε της σεζόν, και πρόσθεσε:

"Δεν αισθάνομαι την ομάδα ως ένα βάρος στους ώμους μου. Δεν είμαι κουρασμένος αν και δείχνω πως είμαι. Δεν έχω έρθει σε επαφή με άλλο σύλλογο αλλά δεν σκοπεύω να μείνω εκτός δράσης για έναν χρόνο να ξεκουραστώ.

Έχω ένα τελευταίο όνειρο με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ και αυτό είναι ένα σπουδαίο πλασάρισμα στη βαθμολογία. Δεν είχα πρόβλημα με κανέναν παίκτη. Πιστεύω ότι η ομάδα χρειάζεται μία αλλαγή.

"Τέλος" ο Κλοπ από τη Ντόρτμουντ

Αυτή είναι μία περίοδος όπου ξεκινάει ο σχεδιασμός της νέας σεζόν και για αυτό το λόγο έπρεπε να πάρω τώρα μία απόφαση για το μέλλον".

Όσον αφορά στον επίλογο του Γερμανού τεχνικού στη συνέντευξη Τύπου, ανέφερε χαρακτηριστικά: "Δεν είχα χρόνο να ενημερώσω την ομάδα. Θα τους μιλήσω σε λίγο. Δεν φεύγω πάντως από αυτό τον κόσμο. Έχω κάνει ήδη κράτηση για 3 εισιτήρια διαρκείας για τη νέα σεζόν.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος των "κιτρινόμαυρων", Χανς-Γιόακιμ Βάτσκε, δήλωσε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου:

"Τέλος" ο Κλοπ από τη Ντόρτμουντ

"Είχαμε επαφές με τον Γιούργκεν τις τελευταίες ημέρες και συμφωνήσαμε από κοινού για να λύσουμε τη συνεργασία μας στο τέλος της σεζόν. Ήταν δύσκολο για μας επειδή έχουμε εξαιρετική σχέση μεταξύ μας.

Γιούργκεν, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα έχεις την αιώνια ευγνωμοσύνη της Ντόρτμουντ. Αυτό που μας ανακουφίζει περισσότερο είναι πως θα παραμείνει η φιλία".

Σημειώνεται πως ο παράγοντας της Ντόρτμουντ δέχτηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους για τον διάδοχο του Κλοπ στην άκρη του πάγκου (η "Bild" αποκάλυψε πως θα είναι πιθανότατα ο Τόμας Τούχελ), με τον ίδιο πάντως να ξεκαθαρίζει:

"Δεν πρόκειται να απαντήσουμε σε καμία ερώτηση για το πότε θα ανακοινώσουμε το νέο μας προπονητή".

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ