ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Τέλος εποχής για την πρώτη Γερμανία του Λεβ

Germany's head coach Joachim Loew, 2nd left, walks away after receiving his losers medal at the end of the Euro 2008 final between Germany and Spain in the Ernst-Happel stadium in Vienna, Austria, Sunday, June 29, 2008. Germany lost 0-1. (AP Photo/Jon Super)
Germany's head coach Joachim Loew, 2nd left, walks away after receiving his losers medal at the end of the Euro 2008 final between Germany and Spain in the Ernst-Happel stadium in Vienna, Austria, Sunday, June 29, 2008. Germany lost 0-1. (AP Photo/Jon Super) AP

Το "αντίο" του Λούκας Ποντόλσκι σηματοδοτεί και το τέλος εποχής για τη γερμανική ενδεκάδα που παρέταξε ο Γιόαχιμ Λεβ στον τελικό του Euro 2008 κόντρα στην Ισπανία.

Η αποχώρηση του Λούκας Ποντόλσκι από την εθνική Γερμανίας σηματοδοτεί το τέλος εποχής στην πρώτη "νάτσιοναλμανσαφτ" του Γιόαχιμ Λεβ.

Ο επιθετικός της Γαλατάσαραϊ αγωνίζεται για τελευταία φορά με το εθνόσημο στο στήθος στο φιλικό με την Αγγλία στο Ντόρτμουντ, αν και είχε αποσυρθεί από τον Αύγουστο.

Ο 31χρονος "Πόλντι", ο οποίος είναι ο τρίτος σε συμμετοχές και ο τρίτος σε γκολ στα "πάντσερ", αποτελούσε το τελευταίο μέλος της ενδεκάδας που αγωνίστηκε στον τελικό του Euro 2008, στην πρώτη παρουσία του Λεβ στον πάγκο της.

Ο 57χρονος προπονητής ανέλαβε πρώτος προπονητής από τον Γίργκεν Κλίνσμαν (όντας βοηθός μέχρι τότε) μετά από την τρίτη θέση του Μουντιάλ 2006 που διοργανώθηκε στη Γερμανία. Στην πρώτη αποστολή πέτυχε σχεδόν το τέλειο, ωστόσο είχε την ατυχία να πέσει στην απαρχή της ισπανικής αυτοκρατορίας, που θα σταματούσε ο ίδιος στο Μουντιάλ του 2014.

Σε εκείνον τον τελικό απέναντι στη "φούρια ρόχα" που έληξε με 1-0 υπέρ των Ισπανών με γκολ του Φερνάντο Τόρες, ο Λεβ είχε παρατάξει τους Γενς Λέμαν, Άρνε Φρίντριχ, Περ Μέρτεζακερ, Κρίστοφ Μέτσελντερ, Φίλιπ Λαμ, Τόρστεν Φρινγκς, Τόμας Χίτσλσπεργκερ, Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, Μίχαελ Μπάλακ, Ποντόλσκι και Μίροσλαβ Κλόζε. Ως αλλαγή είχαν περάσει στο 2ο ημίχρονο οι Μάρσελ Γιάνσεν, Κέβιν Κουράνι και Μάριο Γκόμεθ.

Από τους έντεκα βασικούς, μόνο οι Λαμ, Σβάινσταϊγκερ και Μέρτεζακερ συνεχίζουν το ποδόσφαιρο, εκτός του Ποντόλσκι, ωστόσο όλοι τους έχουν ανακοινώσει την αποχώρησή τους από την εθνική ομάδα. Οι υπόλοιποι έχουν σταματήσει το ποδόσφαιρο, όπως και ο Γιάνσεν από τους αναπληρωματικούς.

Ο Κουράνι συνεχίζει αλλά δεν έχει βρει ομάδα από το καλοκαίρι του 2016, ενώ ο Γκόμεθ είναι ο μοναδικός παίκτης από εκείνον τον τελικό που παραμένει ακόμα διεθνής.

Photo credits: AP Photo/Jon Super

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ