ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Σε διαδήλωση κατά της G20 ο Λίνεν

Σε διαδήλωση κατά της G20 ο Λίνεν

Ο Έβαλντ Λίνεν, γνωστός για τις αριστερές ιδέες του, κατέβηκε σε διαδήλωση εναντίον της Συνόδου Κορυφής της G20 που θα διεξαχθεί στην πόλη του, το Αμβούργο, καλώντας σε ξεσηκωμό!

Στο Αμβούργο θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής της ομάδας των G20, η πρώτη με τη συμμετοχή του Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου των ΗΠΑ, με συνέπεια στους δρόμους της γερμανικής πόλης να ξεσηκωθεί κύμα αντιδράσεων.

Η Σύνοδος Κορυφής αρχίζει την Παρασκευή, ωστόσο οι καθημερινές διαδηλώσεις έχουν αρχίσει εδώ και μέρες, με τον αρχηγό της αστυνομίας να προβλέπει "όχι μόνο καθιστικές διαμαρτυρίες, αλλά σοβαρές επιθέσεις" στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Οι αρχές έχουν επιστρατεύσει μέχρι και κανόνια νερού για να διαλύσουν το πλήθος στις μέχρι στιγμής διαδηλώσεις και την Τετάρτη πέντε άτομα τραυματίστηκαν και άλλα τόσα συνελήφθησαν.

Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν και μία γνώριμη φιγούρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Έβαλντ Λίνεν. Ο πρώην τεχνικός του Πανιωνίου, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, γνωστός για τις αριστερές πολιτικές ιδέες του, συμμετείχε στις πορείες διαμαρτυρίας κατά της G20, κρατώντας και ένα πανό που καλούσε σε διαμαρτυρία και άλλους πολίτες.

Τα τελευταία τρία χρόνια ο Λίνεν ήταν προπονητής της Ζανκτ Πάουλι, μιας ομάδας που φλερτάρει σε αρκετές εκφάνσεις της με την άκρα αριστερά και από τον Ιούνιο ανέλαβε διευθυντής του συλλόγου, επιβεβαιώνοντας με τις κινήσεις του εντός κι εκτός γηπέδων ότι αποτελεί το κατάλληλο πρόσωπο γι' αυτήν τη θέση.

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ