ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ο Ραούλ αποχαιρέτησε Σάλκε και Ευρώπη

Schalke's Spanish striker Raul addresses a press conference on April 19, 2012 in Gelsenkirchen, western Germany, to announce that he will leave German first division Bundesliga football club Schalke 04.      AFP PHOTO / ROLAND WEIHRAUCH    GERMANY OUT (Photo credit should read ROLAND WEIHRAUCH/AFP/Getty Images)
Schalke's Spanish striker Raul addresses a press conference on April 19, 2012 in Gelsenkirchen, western Germany, to announce that he will leave German first division Bundesliga football club Schalke 04. AFP PHOTO / ROLAND WEIHRAUCH GERMANY OUT (Photo credit should read ROLAND WEIHRAUCH/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Ο Ραούλ αποχαιρέτησε την Σάλκε με δάκρυα στα μάτια και ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει την καριέρα του εκτός Ευρώπης. Η Σάλκε απέσυρε την φανέλα με το "7"

Με συνέντευξη τύπου στο Γκέλζενκιρχεν ο Ραούλ ανακοίνωσε την απόφασή του να μην συνεχίσει την καριέρα του στην Σάλκε.

Μάλιστα ο 35άχρονος Ισπανός ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται εκτός Ευρώπης, με τα ΜΜΕ της χώρας του να αναφέρουν πως έχει συμφωνήσει με την Αλ-Αχλί (Κατάρ), αλλά δεν αποκλείεται να πάει και στις ΗΠΑ.

"Έχω πάρει την απόφασή μου για το μέλλον και δεν θα μείνω στην Σάλκε", τόνισε συγκινημένος ο Ραούλ.

"Ήταν πραγματικά μία πολύ δύσκολη απόφαση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σύλλογο, τον πρόεδρο και τον προπονητή για την υπομονή τους. Είναι η σωστή απόφαση για μένα".

"Το μέλλον μου δεν είναι στην Ευρώπη. Θα συζητήσω με τον μάνατζέρ μου τις προτάσεις που έχουμε και θα αποφασίσουμε. Εν συνεχεία θα ανακοινώσω την νέα μου ομάδα. Θα είναι σε όχι τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα".

"Η απόφασή μου ήρθε για διάφορους λόγους. Τώρα μπορώ να παίζω σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα, αλλά δεν ξέρω για πόσο ακόμη".

"Το... κλειδί είναι η οικογένειά μου. Στην Bundesliga δεν έχεις πολύ χρόνο για να βλέπεις την οικογένειά σου. Η απόφασή μου για το ποιο πρωτάθλημα θα επιλέξω έχει να κάνει με την επιθυμία μου να περνάω χρόνο με τους δικούς μου ανθρώπους".

Απέσυρε το "7" η Σάλκε

Η Σάλκε από την πλευρά προχώρησε σε μία εντυπωσιακή κίνηση, καθώς απέσυρε την φανέλα με το "7".

Η κίνηση είναι εντυπωσιακή, καθώς ο Ραούλ έχει παίξει μόνο δύο χρόνια στον γερμανικό σύλλογο, ενώ η Ρεάλ δεν έκανε κάτι τέτοιο, αν και ο Ραούλ υπήρξε "σημαία" για την "βασίλισσα".

Ο πρόεδρος της Σάλκε, Clemens Tönnies, τόνισε: "Πρέπει να δεχτούμε την απόφασή του, αν και είναι δύσκολη για εμάς. Η παραμονή του εδώ ήταν γεμάτη επιτυχίες. Μας βοήθησε πολύ και οι πόρτες του συλλόγου θα είναι πάντα ανοιχτές για αυτόν".

Ο Ραούλ για την Σάλκε ανέφερε: "Πάντα αυτά τα δύο χρόνια θα είναι στην καρδιά μου. Ένιωσα σαν στο σπίτι μου σε αυτόν τον σύλλογο, ήταν θαυμάσιο. Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μου και τους φιλάθλους της Σάλκε, οι οποίοι πάντα με υποστήριζαν χωρίς όρια".

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ