ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ντέρμπι με Γκέτσε και απουσίες

Bayern Munich's midfielder Mario Goetze (front) and his teammate Bayern Munich's striker Thomas Mueller celebrate scoring during the German first division Bundesliga football match FC Bayern Munich vs Hertha Berlin on October 26, 2013 in Munich, southern Germany.  AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE

RESTRICTIONS - DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER MATCH. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050        (Photo credit should read CHRISTOF STACHE/AFP/Getty Images)
Bayern Munich's midfielder Mario Goetze (front) and his teammate Bayern Munich's striker Thomas Mueller celebrate scoring during the German first division Bundesliga football match FC Bayern Munich vs Hertha Berlin on October 26, 2013 in Munich, southern Germany. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE RESTRICTIONS - DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER MATCH. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050 (Photo credit should read CHRISTOF STACHE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Ντόρτμουντ και Μπάγερν τίθενται αντιμέτωπες στο "Βέστφαλενσταντιον" σε ένα ντέρμπι με πολλές απουσίες και τον Μάριο Γκέτσε να επιστρέφει... σπίτι του. Δείτε στοιχεία και πιθανές 11άδες

Το "Βέστφαλενσταντιον" φιλοξενεί το απόγευμα του Σαββάτου το μεγάλο γερμανικό ντέρμπι κορυφής, με τις Ντόρτμουντ και Μπάγερν να τίθενται αντιμέτωπες για την 13η αγωνιστική της Bundesliga.

Η ομάδα του Μονάχου είναι στην πρώτη θέση με +4 από την Μπορούσια (και την Λεβερκούζεν), έτσι με "διπλό" κάνει σπουδαίο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Θυμίζουμε πως πρόκειται για τις δύο ομάδες του περσινού τελικού του Champions League, όπου η Μπάγερν πήρε το τρόπαιο.

Από τότε έχουν διασταυρώσει τα... ξίφη τους άλλη μία φορά, στις 27 Ιουλίου για το γερμανικό σούπερ καπ. Η Ντόρτμουντ είχε νικήσει με 4-2 και αυτή ήταν η τελευταία ήττα για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Από τότε οι Βαυαροί έχουν 18 επίσημα ματς χωρίς να έχουν χάσει, ενώ στο τελευταίο ματς με το Αμβούργο έσπασαν ιστορικό ρεκόρ, καθώς έμειναν για 37ο σερί ματς πρωταθλήματος αήττητοι.

Την περσινή σεζόν σε 5 ματς η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν κατάφερε να πάρει ούτε μία νίκη κόντρα σε αυτή του Γιουπ Χάινκες (τον αντικατέστησε το καλοκαίρι ο Γκουαρντιόλα), ενώ τις δύο προηγούμενες σεζόν η Ντόρτμουντ είχε 4 νίκες στα 4 ματς πρωταθλήματος με την Μπάγερν.

Επιστροφή Γκέτσε και τραυματισμοί

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο Μάριο Γκέτσε με την φανέλα της Μπάγερν θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του.

Είχε υπογράψει στους Βαυαρούς πριν από τον τελικό του CL, στον οποίο δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού, ενώ στο σούπερ καπ δεν είχε αγωνιστεί (ανέτοιμος).

Τώρα σίγουρα θα παίξει κόντρα στην πρώην ομάδα του και μάλιστα μέσα στην έδρα της, καθώς ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν έχει στην διάθεσή του τους Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ και Φρανκ Ριμπερί.

Μεγάλα προβλήματα έχει και ο Γιούργκεν Κλοπ, καθώς οι δύο κεντρικοί του αμυντικοί, οι Σούμποτιτς και Χούμελς τραυματίστηκαν σοβαρά, (5-6 και δύο μήνες, αντίστοιχα).

Έτσι, η Ντόρτμουντ απέκτησε τον 34άχρονο, Μάνουελ Φρίντριχ, ο οποίος το καλοκαίρι είχε μείνει ελεύθερος από την Λεβερκούζεν.

Θα κάνει έτσι το ντεμπούτο του στο ντέρμπι και θα είναι ο παρτενέρ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στο κέντρο της άμυνας, ενώ δεν είναι μόνο αυτά τα προβλήματα.

Εκτός του Γκιουντογάν που απουσιάζει από την αρχή της χρονιάς, τραυματίες είναι επίσης οι Πίστσεκ και Σμέλτσερ, τα βασικά μπακ της ομάδας, έτσι απουσιάζει όλη η βασική αμυντική 4άδα!

Το κενό του Πίστσεκ δεξιά το κάλυπτε ο Γκρόσκροϊτς, ο οποίος τώρα αναμένεται να παίξει αριστερό μπακ, καλύπτοντας το κενό του Σμέλτσερ και δεξιά να παίξει ο Μπλαστσικόβσκι (αμφότεροι Γκρόσκροϊτς και Μπλαστσικόβσκι είναι μέσοι).

Οι πιθανές συνθέσεις

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Μπλαστσικόβσκι, Παπασταθόπουλος, Μάνουελ Φρίντριχ, Γκρόσκροϊτς, Σβεν Μπέντερ, Νουρί Σαχίν, Μχιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ, Ρόις, Λεβαντόβσκι.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ, Κρόος, Γκέτσε, Ρόμπεν, Τόμας Μίλερ, Μάντζουκιτς.

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ