ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Μπουντεσλίγκα είπε "ναι" στην goal-line technology!

Η Μπουντεσλίγκα είπε "ναι" στην goal-line technology!

Μετά την Premier League, η Μπουντεσλίγκα είναι το δεύτερο πρωτάθλημα που θα χρησιμοποιείται η τεχνολογία για να ξεκαθαρίζεται αν η μπάλα πέρασε ή όχι τη γραμμή του τέρματος. Διαβάστε το story.

Η τεχνολογία χρησιμοποιούταν κατά κύριο λόγο μέχρι τώρα σε αθλήματα όπως το τένις και το κρίκετ, όμως όσο περνούν τα χρόνια τόσο πιο απαραίτητη γίνεται και στον "βασιλιά των σπορ", το ποδόσφαιρο.

Η Μπουντεσλίγκα είπε "ναι" στην goal-line technology!

Έτσι μετά την εφαρμογή της goal-line technology στα γήπεδα της Premier League, η Bundesliga ακολουθεί τα βήματα των Άγγλων και από τη νέα σεζόν (2015-16) όλα τα γήπεδα των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας θα διαθέτουν τον αντίστοιχο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Στην ετήσια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της γερμανικής λίγκας που έγινε στη Φρανκφούρτη, οι 15 από τις 18 ομάδες της Bundelsiga ψήφισαν υπέρ της εισόδου της goal-line technology στο πρωτάθλημα (έπρεπε να συμφωνούν τα 2/3 των μελών για να περάσει η πρόταση, η οποία κατατέθηκε μάλιστα από τη Μπάγερν Μονάχου), με την -εγκεκριμένη από την FIFA-εταιρία Hawk-Eye να παίρνει το "Ok" για την τοποθέτηση των καμερών στα γήπεδα.

Η Μπουντεσλίγκα είπε "ναι" στην goal-line technology!

Όσον αφορά στο πώς θα λειτουργεί το σύστημα, τα πάντα είναι πλέον πολύ απλά για τον... διαιτητή καθώς σε κάθε αμφισβητούμενη φάση μπροστά στη γραμμή της εστίας θα έχει σύμμαχο έναν... τεχνολογικό στρατό.

Συγκεκριμένα, 14 κάμερες θα είναι τοποθετημένες στην οροφή του εκάστοτε σταδίου και σε περίπτωση που η μπάλα περνάει τη γραμμή του τέρματος, το σύστημα στέλνει σήμα εντός ενός δευτερολέπτου (!) σε έναν ειδικό δέκτη, ο οποίος θα είναι τοποθετημένος στον καρπό του διαιτητή.

Η Μπουντεσλίγκα είπε "ναι" στην goal-line technology!

Σημειώνεται πως το κόστος για την τοποθέτηση των καμερών μειώθηκε τελικά από τα 250.000 ευρώ στα 134.000 ευρώ, ενώ οι κάμερες θα αρχίσουν να μπαίνουν στα γήπεδα της Μπουντεσλίγκα (δεν ψηφίστηκε η πρόταση αυτή για τη δεύτερη κατηγορία) από τον ερχόμενο Ιούλιο.

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ