ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Άιντραχτ απέκλεισε τη Σάλκε και πήγε τελικό και φέτος

Η Άιντραχτ απέκλεισε τη Σάλκε και πήγε τελικό και φέτος
AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έκανε την έκπληξη στο Γκελζενκίρχεν, επικράτησε με 1-0 της Σάλκε και προκρίθηκε και φέτος στον τελικό του DFB-Pokal, όπου την περιμένει η Μπάγερν.

Την περσινή σεζόν πάλεψε μέχρι τέλους απέναντι στην Ντόρτμουντ, αλλά δεν τα κατάφερε. Φέτος, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θα έχει ακόμα μία ευκαιρία να πανηγυρίσει το DFB-Pokal, αφού προκρίθηκε ξανά στον τελικό της διοργάνωσης, μετά από τη νίκη έκπληξη 1-0 μέσα στο Γκελζενκίρχεν με αντίπαλο τη Σάλκε στον 2ο ημιτελικό.

Η ομάδα του... επόμενου τεχνικού της Μπάγερν, Νίκο Κόβατς, θα ταξιδέψει στο Βερολίνο ξανά για να αντιμετωπίσει τους Βαυαρούς, μετά από έναν επεισοδιακό αγώνα, με πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και δύο τέρματα, εκ των οποίων το δεύτερο στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων. Η αρχή έγινε από τον Λούκα Γιόβιτς, ο οποίος έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι όμως αναγκάστηκαν να παίξουν με παίκτη λιγότερο στα τελευταία λεπτά, αφού στο 78' πέρασε αλλαγή ο Ζέλσον Φερνάντες και αποβλήθηκε 33 δευτερόλεπτα αργότερα.

Η Σάλκε κατάφερε να ισοφαρίσει στο 94' με τον Φράνκο ντι Σάντο που μπήκε αλλαγή στο 88', ωστόσο το τέρμα της ισοφάρισης, που θα οδηγούσε το παιχνίδι στην παράταση, δεν μέτρησε, αφού μέσω VAR καταλογίστηκε χέρι.

ΣΑΛΚΕ: Φάρμαν, Σταμπουλί, Νάλντο, Κέρερ (81' Τόιχερ), Σεπφ, Γκορέτσκα, Μπενταλέμπ, Καλιτζιούρι, Χαρίτ (88' Ντι Σάντο), Πιάτσα (52' Κονοπλιάνκα), Μπούργκσταλερ

ΑΙΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ: Χραντσέτσκι, Αμπραάμ, Χασέμπε, Ρους, Βολφ, Μασκαρέλ (78' Φερνάντες), Ντε Γκουζμάν, Βίλεμς (72' Ντα Κόστα), Μπόατενγκ (43' Γκατσίνοβιτς), Γιόβιτς, Φαμπιάν

*κόκκινη 78' Φερνάντες

Τα ημιτελικά του DFB Pokal:

Τρίτη

Λεβερκούζεν - Μπάγερν 2-6 (16' Λαρς Μπέντερ, 72' Μπέιλι / 3' Χάβι Μαρτίνεθ, 9' Λεβαντόβσκι, 52', 64' και 79' Τόμας Μίλερ, 61' Τιάγκο Αλκάνταρα)

Τετάρτη

Σάλκε - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-1 (75' Γιόβιτς)

Photo credits: AP Photo/Martin Meissner

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ