ΓΑΛΛΙΑ

Τρελαίνει κόσμο ο Ζαρντίμ

LONDON, ENGLAND - AUGUST 02:  Monaco manager Leonardo Jardim looks on during the Emirates Cup match between Valencia and AS Monaco at the Emirates Stadium on August 2, 2014 in London, England.  (Photo by Michael Regan/Getty Images)
LONDON, ENGLAND - AUGUST 02: Monaco manager Leonardo Jardim looks on during the Emirates Cup match between Valencia and AS Monaco at the Emirates Stadium on August 2, 2014 in London, England. (Photo by Michael Regan/Getty Images) GETTY IMAGES

Η Μονακό στην αρχή της χρονιάς έμοιαζε χαμένη υπόθεση, όμως με την δουλειά του Ζαρντίμ είναι "μέσα" και στις 4 διοργανώσεις. Διαβάστε τις εντυπωσιακές επιδόσεις των δύο τελευταίων μηνών

Έχετε ιδέα τι κάνει η Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ φέτος; Και όταν λέμε... του Λεονάρντο Ζαρντίμ το εννοούμε, καθώς το έργο είναι καθαρά δικό του.

Η ομάδα του πριγκιπάτου λοιπόν ξεκίνησε την σεζόν απογοητευτικά. Με δύο ήττες στις πρώτες δύο αγωνιστικές και με μία μόνο νίκη έπειτα από πέντε αγωνιστικές.

Ήταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, με τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και την απόδοση της ομάδας να βελτιώνονται Οκτώβρη και Νοέμβρη.

Τα αποτελέσματά της όμως τον Δεκέμβρη και τον Ιανουάριο είναι εντυπωσιακά.

Τρελαίνει κόσμο ο Ζαρντίμ

Δεν τρώει γκολ λέμε...

Το βράδυ της Τετάρτης (21/01) η Μονακό νίκησε 2-0 την Εβιάν στο "Λουί ΙΙ" και προκρίθηκε στους "16" του Κυπέλλου. Αυτό το αποτέλεσμα σημαίνει δύο πράγματα.

Το ένα είναι πως η Μονακό εξακολουθεί να βρίσκεται "μέσα" και στις 4 διοργανώσεις.

Το άλλο είναι το εντυπωσιακό σερί της, το οποίο έχει ως εξής: Στα τελευταία 11 ματς σε όλες τις διοργανώσεις (4 διαφορετικές) είναι αήττητη. Έχει 10 νίκες και 1 ισοπαλία, ενώ έχει δεχτεί μόνο ένα γκολ!

Ναι, σε 11 ματς έχει δεχτεί μόνο ένα γκολ. Μετράμε ως νίκη την επικράτηση επί της Λιόν στο "Ζερλάν" στα πέναλτι, ματς στο οποίο έχει δεχτεί και το μοναδικό γκολ σε αυτά τα 11 ματς.

Το δέχτηκε μάλιστα από τον Αλεξάντρ Λακαζέτ, τον πιο φορμαρισμένο παίκτη στην Γαλλία, στην παράταση. Αυτό σημαίνει πως σε 11 90άλεπτα οι Μονεγάσκοι δεν έχουν δεχτεί κανένα γκολ!

Τα 11 ματς

Ligue 1: Μονακό - Λανς 2-0 (64' πέν. Μπερμπατοφ, 93' Φερεϊρά Καρασκό)

Ligue 1: Τουλούζ - Μονακό 0-2 (45' και 77' πέν. Μπερμπάτοφ)

Champions League: Μονακό - Ζενίτ 2-0 (63' Αμπντενούρ, 89' Φαμπίνιο)

Ligue 1: Μονακό - Μαρσέιγ 1-0 (67' Μπερνάρντο Σίλβα)

Coupe de la Ligue: Λιόν - Μονακό 1-1 [4-5 πέν.] (105' Λακαζέτ / 97' Φερεϊρά Καρασκό)

Ligue 1: Μετς - Μονακό 0-1 (79' Φερεϊρά Καρασκό)

Coupe de France: Νιμς - Μονακό 0-2 (33' Μπερνάρντο Σίλβα, 95' Ζερμέν)

Ligue 1: Μονακό - Μπορντό 0-0

Coupe de la Ligue: Μονακό - Γκινγκάμπ 2-0 (8' Μπερμπάτοφ, 94' Μαρσιάλ)

Ligue 1: Μονακό - Ναντ 1-0 (73' Μπερνάρντο Σίλβα)

Coupe de France: Μονακό - Εβιάν 2-0 (63' Οκάμπος, 88' Μαρσιάλ)

Τρελαίνει κόσμο ο Ζαρντίμ
STEPHANE SENAUX

Κορυφή του ομίλου στο Champions League

Η Μονακό στην κλήρωση των "16" του Champions League ήταν στους ισχυρούς, καθώς τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της, πάνω από Λεβερκούζεν, Ζενίτ και Μπενφίκα.

Τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα είχε στον όμιλο. Πέτυχε μόνο 4 γκολ, όλα στις τρεις νίκες της, αλλά δέχτηκε μόνο ένα γκολ, αυτό από την Μπενφίκα στην ήττα της στην Λισαβόνα.

Η επιτυχία είναι μεγάλη ή μάλλον τεράστια βάση των προβλημάτων της Μονακό, η οποία στα χαρτιά είχε χειρότερο ρόστερ και από τους τρεις αντιπάλους στο Champions League. Θυμίζουμε απλά πως στους "16" παίζει με την Άρσεναλ.

Τρελαίνει κόσμο ο Ζαρντίμ

Οι τρεις εγχώριες διοργανώσεις

Στο γαλλικό λιγκ καπ (Coupe de la Ligue) έχει φτάσει στα ημιτελικά, όπου θα υποδεχτεί την Μπαστιά και αν φτάσει τελικό θα παίξει με Λιλ ή Παρί Σεν-Ζερμέν.

Στο γαλλικό κύπελλο (Coupe de France) πέρασε στους "16", με τις δύο πρωτοπόρους του πρωταθλήματος, Λιόν και Μαρσέιγ, να έχουν αποκλειστεί.

Στο πρωτάθλημα έχει κάνει εντυπωσιακή αναρρίχηση, βρίσκεται στην 5η θέση και 9 βαθμοί που είναι η απόσταση από την κορυφή δεν της απαγορεύουν να κάνει όνειρα ακόμη και για τίτλο.

Με αποτελέσματα όπως αυτά του Δεκέμβρη και του Ιανουαρίου, μπορεί να "χτυπήσει" ακόμη και κορυφή. αλλά βέβαια ο μεγάλος στόχος είναι η έξοδος στο Champions League για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Τρελαίνει κόσμο ο Ζαρντίμ
STEPHANE SENAUX

Χάμες, Φαλκάο και το διαζύγιο του ιδιοκτήτη

Το περασμένο καλοκαίρι η Μονακό πούλησε τον Χάμες Ροντρίγκες στην Ρεάλ Μαδρίτης και έδωσε δανεικό με προοπτική πώλησης τον Ραντεμέλ Φαλκάο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο λόγος είναι πως ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, Ντμίτρι Ριμπολόβλεβ, πήρε διαζύγιο και η πρώην πλέον σύζυγός του του πήρε την μισή περιουσία φεύγοντας!

Αποφάσισε λοιπόν να επενδύσει στο ταλέντο που έχει στις τάξεις της η Μονακό. Πήρε έτσι προπονητή τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, κάνοντας μάλλον την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Η ομάδα έχασε την ταυτότητά της μετά την παραχώρηση των δύο Κολομβιανών άσων, όμως πλέον την έχει βρει, έχει μία νέα με την σφραγίδα του Πορτογάλου τεχνικού.

Τρελαίνει κόσμο ο Ζαρντίμ
STEPHANE SENAUX

Γύρω από τον Ζοάο Μοουτίνιο

Το μοναδικό μεγάλο απόκτημα που έμεινε στην ομάδα είναι ο Ζοάο Μοουτίνιο και ο Ζαρντίμ φυσικά στηρίχτηκε πάνω του.

Οι υπόλοιποι έμπειροι... στην άμυνα ο Ρικάρντο Καρβάλιο, στο κέντρο Ζερεμί Τουλαλάν και στην επίθεση ο Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ. Από εκεί έπειτα, με εξαίρεση τον Ράτζι, έναν 30άχρονο Ιταλό αμυντικό, όλοι οι άλλοι είναι νεαροί ταλαντούχοι παίκτες, από τους οποίους ο Ζαρντίμ ξέρει να παίρνει... κάτι παραπάνω από το 100%.

Πάντα με πολλά προβλήματα τραυματισμών φέτος, αλλά πάντα με αλχημείες του Ζαρντίμ που φέρνουν αποτέλεσμα.

Όταν λέμε πως η ομάδα έχει επιθετικό τον Μπερμπάτοφ, είναι σαν να λέμε, με δόση υπερβολής, πως δεν έχει επιθετικό. Ο Βούλγαρος ακόμη και στα νιάτα δεν μπορούσε να τρέξει, πόσο μάλλον στα 34 χρόνια του, ενώ ο Λασινά Τραορέ πρόσφατα επέστρεψε από τραυματισμό.

Τρελαίνει κόσμο ο Ζαρντίμ

Ο 24άχρονος Ζερμέν (ακαδημίες) και ο 19άχρονος Μαρσιάλ (πέρσι β' ομάδα) είναι επιθετικά οι αποκαλύψεις της φετινής Μονακό. Μεσοεπιθετικά οι Οκάμπος (20), Μπερνάρντο Σίλβα (20) και Φερεϊρά Καρασκό (21) εντυπωσιάζουν, ενώ πολύτιμες βοήθειες στο κέντρο δίνουν εκτός του Ντιράρ (28) και οι Μπακαγιοκό (20) και Κοντογκμπιά (21).

Τρελαίνει κόσμο ο Ζαρντίμ

Στο κέντρο της άμυνας αρχικά ο Αμπντενούρ (25) ήταν τραυματίας σημαντικό διάστημα και τώρα είναι στο Κόπα Άφρικα με την Τυνησία, έτσι ο Ρικάρντο Καρβάλιο (36) μαζί με τον Ράτζι παίζουν συνήθως στόπερ, έχοντας βοήθειες από Ουάλας (20) και Ντιαλό (18).

Στα μπακ δεξιά ο Φαμπίνιο (21) και αριστερά ο Κουρζαουά (22) με τον Ετσιετζίλε εναλλακτική λύση. Στο τέρμα υπάρχει εμπειρία, με τον Σούμπασιτς (30) βασικό και τον Στεκέλενμπουργκ αναπληρωματικό (32).

Τρελαίνει κόσμο ο Ζαρντίμ
STEPHANE SENAUX

Δύο χρόνια διδάσκει ο Ζαρντίμ

Δεν πρόκειται να μιλήσουμε για Ολυμπιακό, αλλά θα κάνουμε απλά ένα σχόλιο για την μετέπειτα καριέρα του Ζαρντίμ.

Πέρσι στην Σπόρτινγκ και φέτος στην Μονακό ο Πορτογάλος παραδίδει μαθήματα προπονητικής, φτιάχνοντας σπουδαίες ομάδες και αναδεικνύοντας ταλέντα.

Πριν τον Ζαρντίμ η Σπόρτινγκ έκανε μία από τις χειρότερες χρονιές στην ιστορία. Πέρσι όμως έπαιξε μπάλα, είχε πειθαρχεία και διεκδίκησε ακόμη και τον τίτλο κόντρα στις πανίσχυρες, σε σύγκριση με αυτήν, Μπενφίκα και Πόρτο.

Τερμάτισε πάνω από τους "δράκους" και φέτος έπαιξε στο Champions League, έχοντας νεαρούς παίκτες που κοστίζουν πολλά εκατομμύρια πλέον, όπως ο Ουίλιαμ Καρβάλιο, ο 22άχρονος που πήγε Μουντιάλ και είναι πλέον βασικός στην εθνική Πορτογαλίας.

Αυτό που παρέλαβε στην Σπόρτινγκ και αυτό άφησε έναν χρόνο μετά δεν είχαν καμία σχέση. Και στην Μονακό παρέλαβε μία ομάδα με τους οπαδούς να δίνουν πίσω τα διαρκείας μετά την παραχώρηση των Χάμες και Φαλκάο, μια ομάδα που έμοιαζε χαμένη από χέρι, χωρίς καμία μεταγραφή το καλοκαίρι, όμως είναι στους "16" του Champions League και τακτικά είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη.

Τρελαίνει κόσμο ο Ζαρντίμ
STEPHANE SENAUX
Τρελαίνει κόσμο ο Ζαρντίμ
TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ