ΓΑΛΛΙΑ

Το cοreo της Μαρσέιγ με την ελληνική σημαία

Το cοreo της Μαρσέιγ με την ελληνική σημαία
Μαρσέιγ

Φίλοι της Μαρσέιγ έφτιαξαν ένα τεράστιο cοreo με την ελληνική σημαία θέλοντας έτσι να απαντήσουν στους Τούρκους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε (video)

Η Μασσαλία είναι μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Γαλλίας και μία από τις πιο γνωστές στο εμπόριο μέσω πλοίων στην Ευρώπη.

Αυτό που δεν γνωρίζουν αρκετοί είναι πως η Μασσαλία ιδρύθηκε από Έλληνες Φωκαείς περίπου το 600 π.χ. που εκμεταλλεύθηκαν τη γεωγραφική θέση της πόλης, έτσι ώστε να εμπορεύονται κρασί και άλλες ύλες την περίοδο της αρχαιότητας.

Πως συνδέονται όλα αυτά με το Europa League και την ομάδα της Ολιμπίκ Μαρσέιγ; Όλα ξεκίνησαν στην αναμέτρηση της Μαρσέιγ με την Φενέρμπαχτσε στην Γαλλία, με τους Τούρκους να κερδίζουν 1-0, αφήνοντας στην τρίτη θέση τους Μασσαλούς.

Οι οπαδοί της Φενέρ ήταν προκλητικοί, προκαλώντας την αντίδραση εκείνων της Μαρσέιγ, με αποτέλεσμα στον αγώνα με την Λιλ να φτιάξουν ένα απίστευτο cοreo με την ελληνική σημαία και μία μορφή της αρχαιότητας.

Το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν είναι πως δεν αρνούνται την καταγωγή τους (από Φώκαια) και φυσικά να πικάρουν τους Τούρκους.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ