ΓΑΛΛΙΑ

Ο Λαπόρτ... έγινε Γάλλος και πάει στην εθνική

Ο Λαπόρτ... έγινε Γάλλος και πάει στην εθνική
Λαπόρτ-Γαλλία

Η μάχη μεταξύ εθνικής Γαλλίας και εθνικής Ισπανίας για τον Αϊμερίκ Λαπόρτ φαίνεται πως βρήκε νικητές τους "τρικολόρ".

Ο Αϊμερίκ Λαπόρτ αποτελεί έναν από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς της γενιάς του και είναι περιζήτητος από ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν Μονάχου.

Μπορεί να έχει γεννηθεί στο Αζέν της Γαλλίας, ωστόσο διατηρεί ρίζες από τη Χώρα των Βάσκων, με συνέπεια να κατέχει "δικαίωμα" συμμετοχής στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Παρ' όλα αυτά, ο Ντιντιέ Ντεσάμπ έκανε το κόλπο γκρόσο και τον κάλεσε στην εθνική ανδρών της Γαλλίας!

Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής είναι διεθνής με τις "μικρές" εθνικές ομάδες της Γαλλίας, ωστόσο οι εμφανίσεις του τα τελευταία πέντε χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο ανάγκασαν την εθνική Ισπανίας να ασχοληθεί μαζί του. Μάλιστα, τον Αύγουστο του 2016 και κατόπιν υποδείξεων του νέου τεχνικού της "φούρια ρόχα", Ζουλέν Λοπετέγκι, ο Λαπόρτ κίνησε τις διαδικασίες για να πάρει ισπανική υπηκοότητα.

Για να προλάβει καταστάσεις και για να καλύψει τα κενά των τραυματιών Σαμουέλ Ουμτιτί και Αντέλ Ραμί, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των φιναλίστ του Euro 2016 κάλεσε τον ποδοσφαιριστή στην αποστολή της εθνικής Γαλλίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 με Βουλγαρία και Ολλανδία και σε περίπτωση που αγωνιστεί, τότε κλείνει μια για πάντα η πόρτα της εθνικής Ισπανίας.

Η αποστολή της εθνικής Γαλλίας

Τερματοφύλακες

Αλφόνς Αρεολά (Παρί Σεν Ζερμέν), Ουγκό Λορίς (Τότεναμ), Στεβ Μανταντά (Κρίσταλ Πάλας)

Αμυντικοί

Λικά Ντιν (Μπαρτσελόνα), Λοράν Κοσιελνί (Άρσεναλ), Λοβρέν Κιρζαβά (Παρί Σεν Ζερμέν), Αϊμερίκ Λαπόρτ (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Ζερεμί Ματιέ (Μπαρτσελόνα), Μπακαρί Σανιά (Μάντσεστερ Σίτι), Τζιμπρίλ Σιντιμπέ (Μονακό), Ραφαέλ Βαράν (Ρεάλ Μαδρίτης)

Μέσοι

Γιοάν Καμπάιγ (Κρίσταλ Πάλας), Ενγκολό Καντέ (Τσέλσι), Μπλεζ Ματουιντί (Παρί Ζεν Ζερμέν), Ντμιτρί Παγέτ (Γουέστ Χαμ), Πολ Πογκμπά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Μουσά Σισοκό (Τότεναμ)

Επιθετικοί

Κινγκσλέ Κομάν (Μπάγερν), Ναμπίλ Φεκίρ (Λιόν), Κεβίν Γκαμεϊρό (Ατλέτικο Μαδρίτης), Αντρέ Πιερ Ζινιάκ (Τίγκρες), Αντουάν Γκριεζμάν, Αντονί Μαρσιάλ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ