ΓΑΛΛΙΑ

Λακόμπ: "Οι γυναίκες δεν είναι για ποδόσφαιρο αλλά για κατσαρόλες"

Λακόμπ: "Οι γυναίκες δεν είναι για ποδόσφαιρο αλλά για κατσαρόλες"

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ένα σεξιστικό σχόλιο του Μπερνάρ Λακόμπ της Λιόν. "Δεν συζητώ με γυναίκες για ποδόσφαιρο", είπε, τη στιγμή που η γυναικεία ομάδα της Λιόν έχει κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Διαβάστε τη δήλωση, τις αντιδράσεις και δείτε μια χιουμοριστική φωτογραφία.

Ο αθλητισμός δεν είναι γένους αρσενικού και με την πάροδο των χρόνων, οι γυναίκες έχουν πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο και στα ομαδικά αθλήματα.

Στην Ελλάδα το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο διαδεδομένο, όσο το βόλεϊ, το πόλο ή το μπάσκετ, όμως στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, δεν είναι λίγες οι ομάδες που επενδύουν και δίνουν πολύ μεγάλη σημασία σ' αυτό το άθλημα.

Ένα λαμπρό παράδειγμα είναι η Ολιμπίκ Λιόν, που έχει την καλύτερη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου στην Ευρώπη κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως έχει κατακτήσει δύο συνεχόμενα Τσάμπιονς Λιγκ και φέτος δεν αποκλείεται να τριτώσει το καλό.

Όσο για την Γαλλία, οι παίκτριες του Πατρίς Λαιρ έχουν χτίσει μια αυτοκρατορία και τη φετινή σεζόν οδεύουν προς την κατάκτηση του 7ου σερί πρωταθλήματος. Πρόκειται λοιπόν για μια εξαιρετική ομάδα, που οι διοικούντες της θα πρέπει να είναι όλοι περήφανοι.

Αυτό το "όλοι" βέβαια γκρεμίστηκε τις τελευταίες ημέρες, μετά από δηλώσεις του Μπερνάρ Λακόμπ με άκρως σεξιστικό περιεχόμενο. "Δεν συζητώ για ποδόσφαιρο με γυναίκες. Είναι στη φύση μου. Πρέπει να γυρίσουν πίσω στις κατσαρόλες του", ήταν τα σχόλιο του Λακόμπ, όταν ρωτήθηκε από γυναίκα ακροάτρια του ραδιοφωνικού σταθμού "RMC" για τον Καρίμ Μπενζεμά.

Όπως είναι λογικό, η κάθε άλλο παρά μοντέρνα άποψή του συμβούλου του Ζαν Μισέλ Ολά, προκάλεσε σάλο στην Γαλλία και έφερε εκνευρισμό στις τάξεις της Λιόν, με τον προπονητή της γυναικείας ομάδας, να δηλώνει απογοητευμένος και εξοργισμένος. Ο Πατρίς Λαιρ, θεωρεί πως αυτές οι επιεικώς άστοχες δηλώσεις, κάνουν κακό και δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς εκείνον και τις παίκτριές του.

Ο μεγάλος θόρυβος που ξέσπασε, ανάγκασε τον Μπερνάρ Λακόμπ να ζητήσει συγγνώμη και εξήγησε πως το σχόλιό του δεν ήταν σεξιστικό, αλλά καυστικό ως προς το ερώτημα και όχι ως προς την συνομιλήτρια του.

Φυσικά δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις εκτός Λιόν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την δημοσιογράφο, Φρανς Πιερόν, η οποία έβγαλε φωτογραφία με μια μπάλα μέσα σε μια κατσαρόλα και έγραψε: "Πως πάει Λακόμπ;"...

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ