ΓΑΛΛΙΑ

"Γλιτώσαμε την καταστροφή"

"Γλιτώσαμε την καταστροφή"
Μονπελιέ πρωταθλήτρια

Την ύστατη στιγμή γλίτωσε το γαλλικό ποδόσφαιρο την καταστροφή σύμφωνα με τον πρόεδρο των επαγγελματικών κατηγοριών μέσω της νέας συμφωνίας που εξασφάλισαν οι ομάδες για τα τηλεοπτικά, η οποία πάντως "δεν είναι ικανοποιητική".

Τα πάντα πλήττει στο διάβα της η οικονομική κρίση και το γαλλικό ποδόσφαιρο δε θα μπορούσε να ξεφύγει.

Για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Ligue 1 δόθηκαν αυτή τη φορά πολύ λιγότερα χρήματα, τα οποία όμως είναι ικανά να συντηρήσουν το πρωτάθλημα.

Βάσει της προηγούμενης συμφωνίας οι ομάδες της Ligue 1 λάμβαναν τον χρόνο 668 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, με τη νέα συμφωνία, η οποία θα έχει τετραετή διάρκεια, οι ομάδες του πρώτου τη τάξη γαλλικού πρωταθλήματος θα παίρνουν 606 εκατομμύρια ευρώ με τη μείωση που έχει γίνει να είναι πολύ σημαντική.

Ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας, Φρεντερί Τιεριέζ, αφού αρχικά είπε πως θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι και χειρότερα τόνισε πως το γαλλικό ποδόσφαιρο γλίτωσε από την καταστροφή: "Το αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό, αλλά αποφεύχθηκε η καταστροφή παρά τη σχεδόν ολική απόσυρση της (εταιρίας τηλεπικοινωνιών) Orange και τη μερική απόσυρση του Canal Plus".

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ