ΓΑΛΛΙΑ

Είναι τρελός ο πρόεδρος…Λουλού!

Είναι τρελός ο πρόεδρος…Λουλού!

Ο ευτραφής πρόεδρος της Μονπελιέ Λουίς Νικολέν θεωρείται από τις πιο εκκεντρικές φιγούρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τα καυστικά αλλά και χυδαία σχόλια του τον έχουν αναγάγει σε μέγιστο ατακαδόρο. Διαβάστε γιατί αποκάλεσε «Κότζακ» τον Γκαλιάνι, gay τον Πεντρετί, ηλίθιο τον πρόεδρο της Βαλενσιέν αλλά και γιατί έβαψε τα μαλλιά του.

Καλύτερα να μασάς ή να μιλάς; Ο Λουίς Νικολέν είναι μετρ και στα δύο.

Ο 69χρόνος επιχειρηματίας (διευθύνει εταιρία αποκομιδής απορριμμάτων) θεωρείται ο πλέον εκκεντρικός παράγοντας όχι μόνο του γαλλικού πρωταθλήματος αλλά πιθανότατα σε όλη την Ευρώπη!

Ο ιδιόρρυθμος πρόεδρος της Μονπελιέ αποτελεί την χαρά των δημοσιογράφων και συνάμα τον εφιάλτη ποδοσφαιριστών και παραγόντων στο γαλλικό πρωτάθλημα και όχι μόνο. Η γραφικότητα του χτυπάει κόκκινο εκτοξεύοντας απίθανες ατάκες προς πάσα κατεύθυνση.

Μία πραγματική ωρολογιακή βόμβα, που δεν καταλαβαίνει -αν και Γάλλος- από σαβουάρ βιβρ και διπλωματίες καταστρατηγώντας κάθε κανόνα για politically correct. Και να σκεφτεί κανείς πως βρίσκεται στον προεδρικό θώκο της Μονπελιέ από το 1974!

Είναι τρελός ο πρόεδρος…Λουλού!
PHOTOGRAPH: CLAUDE PARIS/AP

O «Λουλού» όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά διαθέτει ένα πλούσιο παλμαρέ «εμπρηστικών» δηλώσεων. Η μία ατάκα είναι καλύτερη από την άλλη προκαλώντας αν μη το άλλο γέλιο με τις τοποθετήσεις του.

Το Sport24.gr επιχειρεί να καταγράψει ένας μέρος του μεγαλείου του σταχυολογώντας τις καλύτερες στιγμές του σε ένα άτυπο best of.

Οι ποδοσφαιριστές της Μονπελιέ μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος ζητούν να αναπροσαρμογή στα συμβόλαια τους. «Τους ποδοσφαιριστές μου τους πληρώνω πιο ακριβά από τις ερωμένες μου. Και οι ερωμένες μου τουλάχιστον, κάνουν δώρο το ρούφηγμα» απαντάει ο Νικολέν.

Λίγο αργότερα ομολόγησε πως πλέον δεν αγαπά τους παίκτες του. "Σιχάθηκα με τις απαιτήσεις των ποδοσφαιριστών για πριμ, αναπροσαρμογές μισθών και συμβολαίων. Τους αγαπούσα πάντα, αλλά πλέον καταλαβαίνω ότι δεν τους συμπαθώ. Με εκνευρίζουν όσοι παραπονιούνται συνέχεια και περιμένουν περισσότερα. Το βρίσκω παράλογο όλο αυτό".

Είναι τρελός ο πρόεδρος…Λουλού!

Στις 29 Αυγούστου 2009 η Μονπελιέ επικρατεί 3-0 της Νις, αλλά ο βετεράνος παράγοντας δεν πανηγυρίζει. Αντίθετα ξεσπά κατά των οπαδών που πετούν ανάβουν καπνογόνα. “ Αυτοί δεν είναι οπαδοί, είναι τεράστιες κουρ**ες. Υπάρχουν μερικά καλά παιδιά που κρατάνε τις σημαίες, αλλά είναι 4-5 που με εκνευρίζουν”.

Μερικές εβδομάδες αργότερα η Μονπελιέ ηττάται 2-1 από την Οσέρ. Ο Λουλού αυτή τη φορά ξιφουλκεί κατά του Πεντρετί θεωρώντας πως κάνει θέατρο. Τον χαρακτηρίζει εμμέσως πλην σαφώς ομοφυλόφιλο. Ο άσος της Οσέρ δεν απαντά στις προκλήσεις και το θέμα φαίνεται να ξεχνιέται. Ο «τρελοπρόεδρος» όμως επανέρχεται με νέες δηλώσεις.

Είναι τρελός ο πρόεδρος…Λουλού!

Δεν έχω πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους, αφήνουν περισσότερες γκόμενες για μας. Είμαστε άντρες, μιλάμε ελεύθερα. Δεν είμαστε γυναίκες”.

Από το πλούσιο ρεπερτόριο του δεν ξεφύγει ούτε ο ομόλογος του στη Βαλενσιέν. “ Υπάρχουν πρόεδροι που διαμαρτύρονται; Είναι τρελοί; Είναι εντελώς ηλίθιο. Περισσότερο ηλίθιος αυτός της Βαλενσιέν. Πιστεύω ότι πρέπει να πάσχει από Αλτζχάιμερ”.

Ακόμη πιο αιχμηρός προς τον πρόεδρο της Παρί Σεν Ζερμέν. “ Βάζω τον εαυτό μου στη θέση του προέδρου της Παρί Σεν Ζερμέν που δεν ξέρει πόσα λεφτά έχει στη διάθεσή του. Όταν βλέπει την Μονπελιέ πρέπει να καρφώνει τα οπίσθια του με ένα λουκάνικο. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και σε Μαρσέιγ, Λιόν, Λιλ και Ρεν”.

Jose ANIGO / Louis NICOLLIN - 20.09.2006 - Montpellier / Marseille - Coupe de la Ligue
Photo : Nicolas Guyonnet / Icon Sport
Jose ANIGO / Louis NICOLLIN - 20.09.2006 - Montpellier / Marseille - Coupe de la Ligue Photo : Nicolas Guyonnet / Icon Sport NICOLAS GUYONNET / ICON SPORT

Από την κριτική του δεν γλίτωσε ούτε ο «ισχυρός άνδρας» της Μαρσέιγ Ζαν-Κλοντ Ντασιέ. “Σήμερα, όταν βλέπω προέδρους που είναι στις θέσεις του τρεις μέρες και ήδη δίνουν συμβουλές με πιάνουν τα γέλια. Ο Ζαν-Κλωντ Ντασιέ είναι αξιολάτρευτος, αλλά δεν ξέρει από που κατ…ράει ο ταύρος”.

Η Γαλλία ηττάται από την Ισπανία στα προημιτελικά Euro 2012. Ο Λουλού δεν χαρίζεται ούτε στον Λοράν Μπλαν. “ Μετανιώνω για την αποχώρηση του Ντομενέκ, γιατί εκείνος τουλάχιστον θα είχε τα αρ…ια να παλέψει τουλάχιστον το ματς”.

Ο Νικολέν θεωρείται από τους μεγαλύτερους συλλέκτες σε ποδοσφαιρικές φανέλες στον κόσμο. Η συλλογή του περιλαμβάνει περισσότερες από 4.500!

Αν και παραδέχεται πως έχει φανέλες και του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς εντούτοις όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του, μάλλον δεν τον συμπαθεί ιδιαίτερα!

“Δεν μ' αρέσει η αλογοουρά του. Έχω δύο εμφανίσεις του, μία από την Ίντερ και μία από τη Μίλαν. Όπως επίσης του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Μέσι, αλλά ο συγκεκριμένος ποτέ δεν εντυπωσίαζε”.

Είναι τρελός ο πρόεδρος…Λουλού!

Ο Νικολέν δεν βρίσκεται πάντα σε φόρμα με συνέπεια οι ατάκες του να μην είναι όσο βιοτριολικές θα περίμενε κανείς. Όπως αυτή: “ Προτιμώ τα παιδιά μου να ασχοληθούν με τον αθλητισμό αντί με την κλασική μουσική που με κάνει να βαριέμαι. Δεν έχω τίποτα εναντίον της, αλλά προτιμώ να βλέπω κέρλινγκ αντί να ακούω Μότσαρτ”.

Για τον πρώην προπονητή της Μονπελιέ συγκλόνισε με τις εμπνεύσεις του. “Ο Κουρμπίς; Δεν έχω τίποτα εναντίον του. Ο καθένας φιλάει τη γυναίκα του όπως νομίζει αυτός. Θα πω στην Ομοσπονδία να τον πάρει στην Εθνική. Toν προτιμώ πάντως από τον Αντσελότι.

Πρέπει να είσαι θύμα για να επιλέγει αυτή την κατηγορία προπονητών που εισπράττουν 500.000 ευρώ τον μήνα. Κέρδισε τίτλους αλλά με καλούς παίκτες.

Είναι τρελός ο πρόεδρος…Λουλού!

Ο καλός προπονητής είναι αυτός που κερδίζει τίτλους με μέτριους. Ο Κουρμπίς ανέβασε στην Ligue 1 την ομάδα με ένα σύνολο ημι-μογγολοειδών”.

Επίσης σε αποστροφή του λόγου και πάλι για τον Κουρμπίς δήλωσε: “ Δεν με νοιάζει εάν εμπλέκεται το όνομα του σε στημένα παιχνίδια, δεν ανησυχώ για τέτοια ηλίθια πράγματα. Εάν βίαζε νεαρά κορίτσια ή πουλούσε ναρκωτικά δεν θα το δεχόμουν”.

Μία ήττα από την Μπαστιά τον είχε βγάλει από τα ρούχα του. “ Μπράβο στη Μπαστιά. Έχουν μεγαλύτερους όρχεις από εμάς. Εμείς έχουμε συρρικνωμένες ελιές”.

Είναι τρελός ο πρόεδρος…Λουλού!

Ο 69χρονος παράγοντας είχε να πει μία ακόμη «καλή» κουβέντα για τον αντιπρόεδρο της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι αποκαλώντας τον «Κότζακ». Αφορμή στάθηκε το ενδιαφέρον των «ροσονέρι» για τον Γιανγκά-Μπιά.

Ο Κότζακ δεν με πήρε ποτέ τηλέφωνο. Βάζω τα γέλια μαζί τους. Μόλις ξύπνησαν. Πούλησαν τον Τιάγκο Σίλβα στην Παρί για 45 εκατ. ευρώ και θέλουν να κλέψουν τώρα έναν δικό μας παίκτη. Καλά θα κάνει ο Γκαλιάνι να πάει να παίξει σε καμία ταινία και να μας αφήσει ήσυχους”!

Αδιαμφισβήτητα ο Νικολέν έγραψε ιστορία όταν τον περασμένο Απρίλιο έβαλε στοίχημα με τον Ζερεμί Μενέζ της Παρί Σεν Ζερμέν πως εάν η Μονπελιέ κατακτήσει το πρωτάθλημα, τότε θα βάψει τα μαλλιά του πορτοκαλί και μπλε. Τον επόμενο μήνα τήρησε την υπόσχεση του γνωρίζοντας την αποθέωση! Παράλληλα εκστόμισε και το αμίμητο:

“Η Μονπελιέ πρωταθλήτρια;Απίστευτο! Περισσότερο όμως με ανησυχεί η πιθανότητα να παίξουμε στο Europa League. Αυτό με εξοργίζει. Τι άχρηστη διοργάνωση”!

Είναι τρελός ο πρόεδρος…Λουλού!

Στο libre d’oro των καυστικών σχολίων του και η τοποθέτηση για την μετεγγραφή του Μάξγουελ στην Παρί Σεν Ζερμέν. “Καφές δεν είναι αυτό;”

Τέλος, όπως περιγράφουν οι ρεπόρτερ της Μονπελιέ ο Νικολέν προσήλθε σε μία συνέντευξη Τύπου αλλά δεν χωρούσε στην καρέκλα.

Έτσι διαπιστώνοντας πως οι δημοσιογράφοι δεν βιάζονται να του κάνουν ερωτήσεις βρήκε την ευκαιρία να αποχωρήσει.

Δείτε τον Λουίς Νικολέν με βαμμένα μαλλιά στα χρώματα της Μονπελιέ να συγχαίρει τους παίκτες του.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ